Ministar Dačić UPOZORAVA: Ako izbace vakcinu za koronu u septembru, garantujem da je to smišljeno mnogo ranije

NovostiOnline

subota, 02. 05. 2020. u 11:21

Министар Дачић УПОЗОРАВА: Ако избаце вакцину за корону у септембру, гарантујем да је то смишљено много раније

Foto Tanjug

Ukidanje vanrednog stanja moglo bi da se dogodi krajem sledeće nedelje, ali ne pre nego što to kaže struka. Moraćemo da prilagodimo svoj život
Očekuje se da Skupština Srbije ukine vanredno stanje, ali to se neće desiti pre nego što struka kaže kada je za to vreme, rekao je ministar spoljnih poslova Ivica Dačić za tv Prvu.


Dačić je naveo da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao da bi to moglo da se dogodi krajem sledeće nedelje.


- Moraćemo da prilagodimo ceo život toj nekoj novoj situaciji. Nije moguće da se život zamrzne, ove mere će ostati nešto duže na snazi. Čak u Americi kažu da će socijalno distanciranje ostati do naredne godine, normalnost će biti shvaćena drugačije - rekao je šef diplomatije.


Ako je cilj svega da se svi vakcinišu i da se prodaju vakcine, onda je normalno da imate ovakve teorije zavere, rekao je ministar Dačić.


Dačić je rekao da je lekari imaju različita mišljenja o vakcinama i da to ne treba slušati. Podsetio je da je tražena vakcina za svinjski grip i da je bilo hapšenja zbog afera.


- Nisam protiv vakcinacije, ja sam protiv politizacije cele priče. Ja ću se vakcinisati kada vakcina bude međunarodno verifikovana - izjavio je on i istakao nekoliko puta da nisu u pitanju teorije zavere, nego život.


- Ova pandemija je još daleko od velikih pandemija. Od svinjskog gripa je umrlo od 170 do 500 hiljada ljudi. Neću da kažem da su preterane mere, ali se pitam zašto je to tako. Da li nam sledi još gori scenario. Ako neko izbaci vakcinu u septembru, ja mogu da vam garantujem da je to smišljeno mnogo ranije. Nemoguće da je to za tako kratko vreme - zaključio je on.(Telegraf.rs)

Komentari (8)

Perap

02.05.2020. 11:55

Pa šta mislite zašto Englezi najavljuju tu istu vakcinu, sa stručnjacima na čelunažalost jedan od njih iz Srbije. Zašto je Džonson posle samo nedelju dana provedenih u bolnici tako brzo ozdravio? Ovo je sve izrežirano odavno, samo nije bilo očekivano da će neki i da posumnjaju. Zato se i rokovi za izbacivanje vakcine, koja sigurno ppstoji, produžavaju da se smanji sumnja.

Istorija

02.05.2020. 12:12

Хонгконгшки грип је 1968. убио чак 2 милиона људи !!

istok zapad srbija

02.05.2020. 15:33

@realist. - nama je nevolja oduvek dolazila sa istoka komunizam pticiji svinski korona grip a od zapada smo dobijali pomoc kako u novcu tako I u hrani I lekovimazato srbija mora pod hitno da uvede stroge vize za građane rusije I kine da ne mogu pod nikakvim uslovima da ulaze u srbiju mogli smo bez njih od 1945 pa do 1990god ništa nam od njih nije trebalo a srbija se razvijala kako je pala gvozdena zavesa rusija nastavlja tamo gde je stala 1948g da preko srbije rasturi sfrj I gura je u sukobe a od kineza ni

Istorija-dalje

02.05.2020. 15:25

Шпанска грозница пре 100 година је убила 2 процента становништва, еквивалентно данас око 120 милиона !! Тада није било вирусних лабораторија ! Тада су оптуживали Немце али су мало касније утврдили извор заразе. 1995 је утврђено, из залеђених лешева , да је био грип !