Dva potvrđena slučaja korone u Ministarstvu prosvete: Zaražen savetnik Aleksandar Pajić

NovostiOnline/I.Mićević

05. 04. 2020. u 12:22

Savetnik u Ministarstvu prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Aleksandar Pajić zaražen je virusom korona i nalazi se na respiratoru u KBC "Dragiša Mišović" potvrdio je za "Novosti" ministar prosvete Mladen Šarčević

Два потврђена случаја короне у Министарству просвете: Заражен саветник Aлександар Пајић

Aleksandar Pajić Foto Tajnjug

POSEBNI savetnik u Ministarstvu prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Aleksandar Pajić zaražen je virusom korona i nalazi se na respiratoru u KBC "Dragiša Mišović" - potvrdio je za "Novosti" ministar prosvete Mladen Šarčević.


Osim njega, zaražen je još jedan zaposleni u sektoru za srednje obrazovanje, Miloš Blagojević, koji ima blagu kliničku sliku i nalazi se na kućnom lečenju.


Još jedan zaposleni, savetnik ima sve simptome i on će danas biti testiran, potvrdio je ministar.


"Aleksandar Pajić je 26. marta u Ministarstvu prosvete imao radni sastanak sa savetnicima u svom sektoru - Milošem Blagojevićem i Radomirom Živkovićem.


Pajić je prvo lečen u šabačkoj bolnici, a potom je prebačen za Beograd, ali nije u teškom stanju.


- NJih trojica su imali sastanak na kome je verovatno došlo do prenošenja virusa - kaže Šarčević. - Kolega kome je potvrđen virus i koji se leči kod kuće verovatno je doneo infekciju od nekog privatnog kontakta iz Pančeva, gde stanuje. Odmah smo kontaktirali stručnjake "Batuta" koji su utvrdili put zaraze i ispitali sve kontakte. Ono što do sada znamo je da nije bilo drugih nebezbednih kontakata.


U Ministarstvu je veoma mali broj ljudi i svi su koristili zaštitu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (5)

Nikola

05.04.2020. 14:59

@Zlatko - Pa verovatno je poslat na kućno pre otvaranja sajma. Svi koji su na kućnom pre otvaranja sajma ostaju na kućnom.

ima blagu kliničku sliku i nalazi se na kućnom lečenju

05.04.2020. 13:09

Zbog čega? Da zarazi ukućane, pa da oni dalje šire? Čemu onda Sajam, Pionir i ostli privremeni objekti za smeštaj lica sa blažom kliničkom slikom?

Ика

05.04.2020. 14:47

Колико саветника има министарство просвете?

Kaja

08.04.2020. 08:58

Kako se može reći za nekoga ko je na respirarotu, da nije u teškom stanju?! I zašti KZN ne izveštava Šabac?! Saša je iz Šapca.