Kolege minutom ćutanja odale počast doktorki Biljani: Pamtimo je kao izuzetnog stručnjaka, ali sebi nije pomogla

D.Z.-D.A./Novosti Online

26. 03. 2020. u 13:51

Колеге минутом ћутања одале почаст докторки Биљани: Памтимо је као изузетног стручњака, али себи није помогла

Foto: Privatna arhiva

Biljana Ljumović je četvrta žrtva virsua korona u Srbiji i prva žrtva među zdravstvenim radnicima

PROKUPLjE - Od kada je u utorak popodne potvrđeno da je doktorka Biljana Ljumović (59) iz Prokuplja, koja je poslednjih nekoliko godina živela i radila u Nišu preminula od virusa korona njeni kolege i pacijenti opraštaju se od nje dirljivim porukama. I dok se Sindikat medicinskih radnika minutom ćutanja oprostio od ove doktorke, građani Prokuplja koji su i dalje u šoku i neverici ali i njene kolege iz prokupačke bolnice sa kojima je radila do 2017. godine ističu da je dr Biljana kao ginekolog-bila vrhunski stručnjak.

Pročitajte još: Prva žrtva korone među zdravstvenim radnicima: Biljana izgubila bitku, preminula doktorka u Nišu


- Meni je vodila obe trudnoće koje sam podnela odlično i zahvaljujući njoj bez ikakvih problema i komplikacija na svet sam donela dva deteta od pet i sedam godina-glasi jedna od poruka na društvenoj mreži gde i dalje šalje poruke pacijentkinje sa područja prokupačke opštine posvećene preminuloj doktorki za koju kažu da je bila izuzetni stručnjak ali da sebi nije pomogla.

Međutim, poslednje tri godine provela je u Nišu gde je osim u Domu zdravlja radila u u privatnoj klinici i gde je imala sopstveni stan jer je prethodnih dvadesetak godina putovala na relaciji Prokuplje - Niš, pošto je radila u oba grada. Ona je izgubila bitku protiv opake bolesti na Klinici za infektivne bolesti niškog Kliničkog centra a kao dijabetičar bila je jedna od najtežih pacijenata. Biljana Ljumović je četvrta žrtva virsua korona u Srbiji i prva žrtva među zdravstvenim radnicima.Inače, Biljana će biti sahranjena na niškom Novom groblju u subotu.


Pratite nas i putem iOS i android aplikacije