Vulin: Nova balistička oprema za pripadnike “Kobri” iz domaće proizvodnje

Novosti Online

24. 01. 2020. u 14:14

Вулин: Нова балистичка опрема за припаднике “Кобри” из домаће производње

Foto: Ministarstvo odbrane

Ministar odbrane istakao da se čini sve kako bi članovi ove jedinice bili opremljeni u skladu sa najvišim svetskim kriterijumima
- Bataljon Vojne policije specijalne namene “Kobre” je svakako u samom vrhu naše Vojske, ali i ne samo naše vojske. Pripadnici bataljona su opremljeni svim najsavremenijim što vojna industrija može da ponudi. Posebno sam ponosan što su sva njihova zaštitna oprema i njihove uniforme proizvedene od domaće pameti, od domaćeg znanja. Reč je o ljudima koji se biraju po posebnom principu, posebnom kriterijumu. Oni su maksimalno posvećeni svom poslu, maksimalno posvećeni svojoj zemlji i svom pozivu, posvećeni svojoj Vojsci - naglasio je ministar odbrane Aleksandar Vulin, koji je u pratnji zamenika načelnika Generalštaba Vojske Srbije general-majora Petra Cvetkovića, danas prisustvovao predstavljanju nove zaštitne balističke opreme pripadnika Bataljona vojne policije specijalne namene „Kobre“, saopšteno je iz Ministarstva odbrane.

Pročitajte još: Vulin: Vojska Srbije je spremna da i u teškim vremenskim uslovima odgovori na svako naređenje

Ministar Vulin je istakao da Ministarstvo odbrane čini sve da pripadnici “Kobri” budu opremljeni u skladu sa najvišim svetskim kriterijumima, da se ne stide ni jedne druge slične jedinice na svetu, da se unapredi i njihov materijalni položaj, kao i da se proces unapređenja njihovih tehničkih potreba privede kraju i neprekidno unapređuje.

- Ovi ljudi vole svoj posao, vole svoju Vojsku i zato su tu da čuvaju Srbiju i da svaki put budu u stanju da odgovore na najsloženije izazove i najsloženije zadatke i da svi zajedno budemo ponosni na njih kao što su i oni ponosni na svoju zemlju – poručio je ministar Vulin.

Prema rečima komandanta Bataljona vojne policije specijalne namene „Kobre“ potpukovnika Gorana Colića, u okviru opremanja Vojske Srbije novim naoružanjem i opremom, u proteklom periodu i Bataljon “Kobri” opremljen je zaštitnom balističkom opremom.

- Ministar odbrane je imao priliku da se tokom današnjeg obilaska uveri u funkcionalnost i kvalitet dobijene opreme. Inače, ta oprema je domaće proizvodnje, i obezbeđuje vrhunsku zaštitu naših pripadnika. U svetu, jedinice slične namene, koriste istu opremu – naglasio je potpukovnik Colić dodajući da su pripadnici jedinice zadovoljni kvalitetom opreme.

Kako je istakao komandant “Kobri” potpukovnik Colić, ministar odbrane i načelnik Generalštaba Vojske Srbije daju izuzetan doprinos obezbeđenju opreme i poboljšanju standarda pripadnika jedinice.

Komplet zaštitne balističke opreme obuhvata zaštitni balistički prsluk, nosač balističkih ploča, zaštitnu balističku kacigu, štitnike za kolena i laktove, opasač sa futrolama za nošenje svih elemenata naoružanja i opreme, zaštitne balističke naočare i rukavice.

Današem obilasku u beogradskoj kasarni "General Jovan Mišković", prisustvovali su i rektor Univerziteta odbrane general-potpukovnik Goran Radovanović, načelnik Vojne akademije general-major Bojan Zrnić i načelnik Uprave vojne policije Generalštaba brigadni general Rajko Milovanović.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije