Razumem sa kakvim se izazovima ovaj kraj suočava: Ambasador Godfri posetio jug Srbije

Novosti Online/ D. Ristić

utorak, 21. 01. 2020. u 17:51

Разумем са каквим се изазовима овај крај суочава: Амбасадор Годфри посетио југ Србије

Foto D. Ristić

Godfri se u Vranju zahvalio na toplom dočeku i razgovorima sa gradskim rukovodstvom
Američki ambasador Entoni Godfri je prvi put posetio jug Srbije i istakao da mu je drago što je prvi put ovde i da razume sa kakvim se izazovima ovaj kraj suočava.

Godfri se u Vranju zahvalio na toplom dočeku i razgovorima sa gradskim rukovodstvom, naglasivši je njegov cilj da razgovara sa svima u Srbiji i to kroz dijalog.

- Nekada taj dijalog ide preko društvenih medija i to zna da bude zabavno, ali ništa ne može da zameni razgovor i lična poseta. U Vranju ima mnogo potencijala za saradnju i radujem se mogućnosti da grad upoznam još bolje – kazao je ambasador Entoni Godfri.

Gradonačelnik Slobodan Milenković je nakon sastanka rekao da je američkog ambasadora upoznao sa istorijom grada, njegovom kulturno-istorijskom nasleđu, kao i potencijalima i svemu što se čini na unapređenju poslovnog ambijenta.

Pročitajte još - Američki ambasador se krsti sa tri prsta: Snimljen u crkvi Ružici, bura na internetu (VIDEO)

Na pitanje novinara da prokomentariše pismo o namerama otvaranja avio-linije između Vranja i Prištine, Godfri je naveo reči američkog predsednika Donalda Trampa da je to "dobitak za sve".

- Za mene je teško da razumem da dva susedna grada funkcionišu bez direktne avio-linije. Mislim da ćemo uspeti da naparvimo neki podsticaj i jako sam zahvalan inicijativi i naporima specijalnog izaslanika ambasadora Grenela - rekao je Godfri.

Pored Vranja, ambasador Godfri je posetio i Preševo i Bujanovac, gde je razgovarao s predstavnicima lokalnih samouprava.Za sredu je zakazana njegova poseta Leskovcu gde će uručiti i donaciju u informatičkoj opremi „Domu učenika srednjih škola“ u ovom gradu.

Kako je najavljeno očekuje se da ambasador Godfri poseti i Vojnu bazu „JUG“ Kopnene vojske Srbije kod Bujanovca, kao i da razgovara sa predstavnicima vladinog Koordinacionot tela za jug Srbije i Nacionalnog saveta Albanaca (NSA).

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije