Dobila je bolove, došla da se porodi i sada proživljava agoniju: Užas u Petrovcu na Mlavi, porodilji ne daju njeno mrtvo dete! (FOTO + VIDEO)

V. C. S.

03. 01. 2020. u 16:47

Gužva u bolnici zbog nerazjašnjene smrti bebe DŽesike Floranović (23). Bolnica tvrdi da je beba mrtvorođena i da će je sahraniti kao medicinski otpad

Добила је болове, дошла да се породи и сада проживљава агонију: Ужас у Петровцу на Млави, породиљи не дају њено мртво дете! (ФОТО + ВИДЕО)

Od srećne trudnoće do agonije - DŽesika sa suprugom/ privatna arhiva

PORODILIŠTE u Petrovcu na Mlavi našlo se pod lupom policije i tužilaštva posle prijave koju su podneli poslednjeg dana stare godine David Nedeljković iz sela Ranovac i Udruženje "Za istinu i pravdu o bebama". Tu je Davidova supruga DŽesika Floranović (23) rodila, po rečima lekara, mrtvu bebu, čije posmrtne ostatke ne žele da im daju.

- Doveo sam suprugu u bolnicu 26. decembra zbog bolova, da se porodi. Bila je u četrdesetoj nedelji trudnoće. Uradili su joj ultrazvuk i CTG, sve je bilo u redu. Uveče me je pozvala i rekla da beba nema otkucaje srca. Odjurio sam u bolnicu. Dežurno osoblje je ponavljalo da pitam šta se desilo lekara koji ju je primio, a koji je odavno otišao kući - kaže David.

DŽesiki su rađena ukupno tri CTG-a. Na prva dva vidi se da je beba živa, a razmak između njih je neuobičajeno dugačak - 15 sati. U međuvremenu DŽesika potpisuje saglasnost za carski rez, jer beba leži poprečno. Treći CTG pokazuje da nema tonova.

- DŽesika nam je rekla da joj je lekar probušio vodenjak tek 28. decembra, a da je plodova voda bila bistra, a ne zelena kao kod mrtvog ploda - kaže Radiša Pavlović, predsednik Udruženja "Za istinu i pravdu o bebama" i član Vladine Komisije za nestale bebe.

Slučaj su odmah prijavili policiji, jer bolnica ne želi da da bebu roditeljima, uz obrazloženje da nije živorođena, pa se zato tretira kao fetus, koji će biti uništen kao medicinski otpad.

- Fetus je do 26. nedelje, a u četrdesetoj je beba. Želimo da se uradi obdukcija na beogradskom Institutu za majku i dete, prvo da se vidi da li je to uopšte DŽesikina beba, ili možda imamo slučaj krađe. Drugo, ukoliko jeste i ako je mrtvorođena zašto je ne daju porodici? Da li je čuvaju za neki "štek", da je daju drugim roditeljima kao dokaz da im je beba umrla? Ili je samo u pitanju lekarska greška, ili su lekari čekali novac da je porađaju pošto je italijanski osiguranik - kaže Pavlović.

DOKTOR - SVEDOK

NA DŽesikinoj otpusnoj listi navodi se da je imala visokorizičnu trudnoću. Po rečima Pavlovića, ginekolog koji joj je vodio trudnoću ovu demantuje i spreman je da svedoči.Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (35)

Petrović M., Beograd

03.01.2020. 17:15

Pa kako je to moguće da se toliko decenija u Srbiji kradu deca a niko ništa ne preduzima!? Pa šta rade ti ministri i policija, sudstvo!?~!? Oćete OUN da nam opet uvali sankcije i da nas Amerikanci ponovo bombarduju, izgleda nam još uvek nije dista!?!?

Maja

03.01.2020. 18:10

Ovo je Srbija!!! Da li sa ovim treba da se ponosi nasa drzava??!!! Sramota!!!! Smrtnu kaznu treba uvesti za tako nesto!!!!! strasno!!!!!

xxx

03.01.2020. 18:12

Ne mogu da verujem dali je ovo moguce?Zene nema vam druge ,najbolje je da se poradjate kod kuce pa sta vam bog da.

Moira

03.01.2020. 18:30

Sumljivo! Ovi lekari već imaju putera na glavi! Zar je moguće da još rade u porodiluštu! Njima je mesto u zatvoru!

Вук

03.01.2020. 18:51

,,каква брука за Србију, срећом: нисмо ми сви такви''

Ne odustajati

03.01.2020. 19:05

Šta god da je, NE ODUSTAJATI OD ISTINE. Masovno podrzite ove ljude, molim vas, svi koji ste u kraju! Svi pred bolnicu. "Za istinu i pravdu o bebama" , molim vas idite do kraja! Zao mi je što sam stara i što sam daleko...

Jelica

03.01.2020. 19:08

Porodilja je došla u bolnicu sa živim plodom.Zašto se čekalo tako dugo ako je beba bila u leđnom položaju?Trebalo je odmah uraditi carski rez,dete bi biloživo rođeno.Da je porodilja rodila kod kuće dete,čak i da se ugušilo pupčanom vrpcom ili plodovom vodom-što treba da utvrdi nadležni patolog, mrtvu bebu bi majka,otac,porodica - videli i sahranili.Šta se dešava u bolnicama? Ovo je krivično delo,prvenstveno zanemarivanje lekara koji je porodilju primioTeško delo protivno lekarskoj etici.

драгана

03.01.2020. 19:20

Na čistac sa tim!Nw predajte se.Svi građani Srbije treba da su ujedinjeni. Nisu naša deca robovi da se prodaju kao prasad na pijaci.

драгана

03.01.2020. 19:23

To je organizovani zločin uz podršku države (jer ne čine dovoljno u razotkrivanju zločinaca).Udružimo se da se zaštitimo od zaštićenih "belih medveda".

veselnik

03.01.2020. 21:44

@драгана - Nemamo naftu za izvoz, ali imamo bebe, na koje pravo polaze drzavna mafija!

Рашо

03.01.2020. 19:41

Па наравно да краду и и даље зло чине када већ више од 50 година и ко зна колико хиљада украдене деце нико није ни прекорен а о казни да и не говоримо!

Дража

03.01.2020. 19:45

Овај случај,обавеза је новинара да иду до краја и да се помогне овим брачном пару.

Dana

03.01.2020. 20:52

Treba da se uvede zakon kao u EU (Nemacka tacnije)da je obavezno pokazati bebu i dati majci priliku da se oprosti od nje verujem da je teško al bar ne bi postojale dodatne sumnje šta se desilo sa novorodjencetom. I ne bi mogli više da kradu decu tek tako. Dokle više da se takve situacije ponavljaju. A i da su na vreme uradili carski beba bi ostala živa sigurno. Čim je nešto rizično ne vidim čemu otezati i čekati prirodni porodjaj.

Aleksandar Todorović

03.01.2020. 21:02

Trudnice se u Srbiji, konkretno u Beogradu,šikaniraju na svakom koraku. Medicinske sestre ne žele prime trudnicu,doktori ne žele da pregledaju trudnicu koja je u rizičnoj trudnoći.Sve se to dešava sada, u Beogradu.Dakle morate da date mito, ako hoćete da vas gledaju kao čoveka. I kriv je ceo narod, koji smatra da je mito normalna pojava. Ovo što je urađeno ovoj ženi je sramota za naše zdravstvo, i takvih primera ima mnogo, ali retko koji dospe u medije. Novosti moraju da istraju na ovom slučaju

Mili

03.01.2020. 21:17

Kakvi ste vi ljudi, koga zanima tamo sta pise na papiru, i ko je uopste to moga smisliti..to je njihovo dete, majka ga nosila u stomaku i sad vi ne date da sahrane svoje dete, jos ne dopustaju da vide bebu.

Doktor

03.01.2020. 21:25

Nijedna bolnica u Srbiji ne sahranjuje mrtvorodjene bebe!Svaka majka ima prava da preuzme svoju bebu iako se rodila mrtva!

Smradovi

03.01.2020. 21:46

Ovde će pre biti da se čekala neka čast a beba preminula krivicom lekara nego da je slučaj krađe. Kako god kriju istinu kao zmija noge i beže od odgovornosti. Pod hitno da se uvede u svakom porodilištu ne mogućnost nego i obaveza da suprug bude sa porodiljom pa da vidiš kako će da budu svi fini i da trče oko žena. Kod nas kad se pojavi ide krk indukcija da ubrzamo, epidural preskoče, seku kao dobar dan i deru se na porodilje.

Sandra

03.01.2020. 22:00

Problem je u tome što lekari neće odmah da primene carski rez u tim kritičnim slučajevima, već čekaju mito. Kako pare nisu dobili otezali su do poslednjeg momenta ali nažalost beba više nije bila živa. Imala sam slično iskustvo.

Olivera

05.01.2020. 00:29

@Sandra - Saradnja lekara i centra za socijalni rad. Prodaja bebe žalosno sramotno. Što nisu svoju decu u medicinski otpad stavili. Vratite dete majci.

Draga

03.01.2020. 22:07

Strašno je i sramota ovo za državu Srbiju. Kako mogu da ne daju bebu roditeljima da je sahrane, ako je mrtvorodjena. Moraju biti uporni.

Roki

04.01.2020. 02:36

@Draga - Horor. Po kom to zakonu ne daju dete roditeljima.Imaju pravo da ga oni sahrane . Kakav otpad!!!!!!????Sta su oni, ti lekari, gospodari zivota i smrti. Horor. Kao da covek sanja. Ta odvratna nezamisliva praksa mora da se prekine.A jos ne daj Boze ako je kradja bebe u pitanju.

5C

04.01.2020. 00:37

Ako beba nije mrtvorodjena,zar mislite da dosad nije?Milicija je trebala odmah po prijavi da blokira bolnicu i sve sumnjive pritvori.

Dragan

04.01.2020. 16:43

Jednostavno rešenje je da lekari predaju dete majci koja će ga nakon nezabisne DNK analize sahraniti. Odbijanjem da to učine lelari na sebe navlače sumnju.

Lola

04.01.2020. 17:40

Znam za mnogo slucajeva slicnih ovom. Moja prijateljica je uspela da pronadje svog 'MRTVOG" brata i to zivog i zdravog, a sina kada je pronasla, tj usli su u trag momku, on je na volseban nacin nestao. Mojoj najboljoj prijateljici su ukrali bebu a prijavili da je mrtvorodjena. Devojcicu su joj dali zivu ali slepu od inkubatora a decaka nisu vec su joj dali neke papire gde se jasno vidi da je sve laz i prevara. Vec punih 27 godina ona traga za svojim detetom. Mafija i dalje radi.

Danijela

05.01.2020. 00:43

Istu pricu, potpuno istu sam prošla 27.03.2009. I sada sa ovim ljudima svoju agoniju ponovo prozivljavam.... Tuga do neba

Stipu Me Tebra

05.01.2020. 19:20

I onda uzimamo za pravo da komentarišemo zapad. Da se više volimo i poštujemo ništa nam ne bi mogli. Ovako oni znaju koliko smo loši, podmitljivi i jeftini. Nijma je čak i smešno koliko smo jeftini i koliko brzo oni svoje ciljeve kod nas ostvaruju. Koliki monstrum čovek treba da bude da ukrade, (slaže da je mrtvo) i proda nečije dete. Nama nema spasa braćo i sestre dok ovakvi vedre i oblače.