Vučić s ministrom odbrane Belorusije

Tanjug

19. 06. 2019. u 12:01

Вучић с министром одбране Белорусије

Foto Tanjug

Predsednik Srbije razgovarao je u sredu u Beogradu s ministrom odbrane Belorusije, geeneral-potpukovnikom Andrejem Ravkovom, o daljem razvoju saradnje dveju zemalja, posebno u oblasti odbrane
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić razgovarao jeu sredu u Beogradu s ministrom odbrane Belorusije, geeneral-potpukovnikom Andrejem Ravkovom, o daljem razvoju saradnje dveju zemalja, posebno u oblasti odbrane.

Kako je saopšteno iz njegovog kabineta, predsednik Vučić izrazio je zadovoljstvo što će se za dva dana u Minsku sastati s predsednikom Aleksandrom Lukašenkom i ponovo imati priliku da s njim razmotri mogućnosti za unapređenje veza Srbije i Belorusije.

On je takođe izrazio nadu da će predsednik Belorusije do kraja godine posetiti Srbiju.

Predsednik Vučić je zahvalio državnom vrhu Belorusije na principijelnom stavu i kontinuiranoj podršci teritorijalnom integritetu i suverenitetu Srbije, koja posebno dolazi do izražaja u međunarodnim organizacijama protivljenjem prijemu tzv. Kosova u njihovo članstvo.

Pročitajte još - Beloruski zvaničnik: Isporuka „migova“ Srbiji početkom 2021.

On je ministra Ravkova takođe upoznao s bezbednosnom situacijom na Kosovu i Metohiji, odnosno sa jednostranim potezima vlasti u Prištini koji direktno ugrožavaju život tamošnjih Srba.

Dvojica sagovornika konstatovali da je saradnja u oblasti odbrane u proteklom periodu dostigla visok nivo koje Srbija i Belorusija imaju u drugim oblastima, a razmotrili su i mogućnosti za dalje unapređenje vojno-vojne, vojno-tehničke, vojno-ekonomske i vojno-obrazovne saradnje, dodaje se u saopštenju.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (41)

Tifani Rok

19.06.2019. 12:40

Srbija i Belorusija imaju dobre odnose i saradnju. Trudićemo se da ih dovedemo na viši nivo.

Stevan

19.06.2019. 13:25

Važna poseta ministra odbrane Belorusije, pogotovo sad kad naša vojska ima vojne vežbe sa pripadnicima odbrambenim snagama Rusije i Belorusije. Prilika i da se uspostavi još bolja saradnja između dve države

Nikoletka

19.06.2019. 13:28

Belorusija uvek konstruktivan i podrziv partner Srbije od koje primamo najbolja iskustva.

Serbinator

19.06.2019. 15:18

Velika je čast što će predsednik Belorusije do kraja godine posetiti Srbiju.

Vesna

19.06.2019. 19:02

Belorusija je jedna od prijateljskih zemalja koja se drži svog principijelnog stava ne priznavanja lažne države Kosovo i na tome smo im neizmerno zahvalni. Očekujemo nastavak dobre saradnje i prijateljstva naše dve zemlje.

milena

19.06.2019. 20:50

Postujemo svaku zemlju koja ima principijelni stav sto se tice pitanja Kosova i Metohije.

Maja

19.06.2019. 22:40

Podrska i saradnja koju imamo sa Belorusijom su na zavidnom nivou. Hvala Republici Belorusiji sto je iskren partner.