Šreder o bombardovanju Srbije: To je bila emotivna odluka, ali smo morali; Vučić: Moramo da oprostimo, ali ne možemo da zaboravimo

Tanjug

četvrtak, 23. 05. 2019. u 13:59

Шредер о бомбардовању Србије: То је била емотивна одлука, али смо морали; Вучић: Морамо да опростимо, али не можемо да заборавимо

Foto: Tanjug

Skup se održava u zgradi Narodnog pozorišta, a prema pravilima "World Minds", razgovori se vode iza zatvorenih vrata
Na konferenciji "World Minds", koja je u četvrtak okuplja u Beogradu vodeće svetske inovatore, naučnke, biznis lidere i umetnike, i toku je razgovor predsednika Srbije Aleksnadra Vučića i bivšeg nemačkog kancelara Gerharda Šredera o geopolitičkim pitanjima i bombardovanju Srbije.

Vučić je na pitanje direktora Ringiera Marka Valdera kakva su njegova sećanja na period bombardovanja, rekao da je to svakako bila loša odluka i poručio da moramo da oprostimo, ali da ne možemo da zaboravimo.

"Bilo bi lako da kritikujem Šredera i da kažem da je to bila loša odluka. Mnogo civila je poginulo u NATO bombardovanju, nedužnih ljudi. Moramo da oprostimo, ne možemo da zaboravimo, ali moramo da nastavimo. Moramo da kreiramo ekonomski uspešnu zemlju. Želimo svi da vidimo napredak, a i vi Mark znate da brojke pokazuju da ekonomski odlično napredujemo", kazao je srpski predsednik, prenosi Blic.

Pročitajte još - Nemci tuže NATO zbog bombardovanja Srbije

Na pitanje za bivšeg nemačkog kancelara da je prošlo 20 godina od NATO bombardovanja i šta ih je navelo na tu akciju protiv Srbije, Šreder je rekao da je to bilo vrlo emotivna odluka.

"Prvo je bila doneta odluka povodom Iraka, morali smo da odlučimo da li učestvovati, ili ne. Druga teška odluka je bila to što smo morali da se prihvatimo intervencije u Avganistanu. Zajedno sa NATO partnerima smo morali da odlučimo o napadu na Srbiju. To je bila veoma emotivna odluka, ali morali smo da odlučimo da učestvujemo u bombardovanju nakon razmatranja cele situacije na Kosovu", rekao je Šreder.

Foto Tanjug

Dobeli je najavljujući ovaj razgovor rekao da učestvuju "tri geopolitička mastermajnda" - Vučića, Šredera i direktor Ringiera Marka Valdera.

Organizator konferencije "World Minds" je rekao da ne treba zaboraviti da su pre 20 godina Beograd i Srbija bombardovani i da je to imalo veliki uticaj na zemlju.

Takođe, zemlja se nalazi između Istoka i Zapada i da je zato jako teško njom upravljati, dodao je on.

Foto Tanjug

"Ali, srpska vlada je stupila u kontakt sa nama i mi smo se zaljubili u Srbiju i Beograd", rekao je Dobeli najavljujući razgovor o geopolitici, uz jedan zabavan klip.

Inače, zvanični program je počeo emitovanjem kratkog animiranog filma Ma''agalim, nakon čega je osnivač organizacije "World minds" Dobeli pozdravio publiku na srpskom.

Zahvalio je na gostoprimstvu, uz opasku da je "toliko srpskog naučio za sada", i zaslužio aplauz prisutnih.

BIVŠI NEMAČKI KANCELAR: NAJLAKŠE, PRVO PRIMITI SRBIJU U EU, PA REŠAVATI KOSOVO

Bivši nemacki kancelar Gerhard Šreder izjavio je u četvrtak na konferenciji "World minds" da je najlakše prvo primiti Srbiju u EU, pa onda rešavati pitanje Kosova, na šta je predsednik Srbije Aleksandar Vučić uzvratio da se to, nažalost, neće dogoditi.

"Po mom mišljenju, najlakše rešenje je primiti prvo Srbiju i EU, a onda razmatrati moguće rešenje Kosova. Da ne budem negativan, mislim da je Srbija na veoma dobrom putu", rekao je Šreder.

On je istakao i da kada je reč o ekonomskom delu, Srbija ispunjava sve uslove, a neke i iznad zadatih kriterijuma.

PREMIJERKA NA SKUPU Skup se održava u zgradi Narodnog pozorišta, a prema pravilima "World Minds", razgovori se vode iza zatvorenih vrata,a prisustvuje i premijerka Srbije Ana Brnabić. Premijerka će predstaviti program digitalizacije Srbije.

Šreder je to rekao, tokom razgovora na skupu "World minds" sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, odgovarajući na pitanje direktora "Ringiera" Marka Valdera kako mu izgleda pitanje Kosova, pošto "predsednik Vučić kaže da smo izgubljeni".

Predsednik Srbije je, na pitanje Valdera gde smo trenutno kad je reč o Kosovu, rekao da smo "svi izgubljeni u vremenu i prostoru".

"Reći ću vam iskreno, razgovarali smo o tome skoro pet sati i onda sam dobio poruku: Moramo da ubrzamo rešenje, da pojačamo napore da rešimo pitanje Kosova. Priština ne može da se konsoliduje bez Srbije, a mi ćemo uraditi najbolje što možemo da sačuvamo mir i stabilnost", rekao je Vučić.

PREDSEDNIK SRBIJE: DOBRO SARAĐUJEMO S RUSIJOM, ŠREDER: RUSIJA DOBAR PARTNER

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je u petak na konferenciji "World Minds" gde je u toku razgovor sa bivšim nemačkim kancelarom Gerhardom Šrederom o aktuelnim geopolitičkim pitanjima, da naša zemlja dobro sarađuje sa Rusijom i da želi da naša zemlja obezbedi dovoljno gasa za svoje građane.

"WORLD MINDS" PRILIKA DA SE PREDSTAVE REZULTATI SRBIJE Predsednik Aleksandar Vučić zahvalio je organizatorima prestižne konferencije "World Minds" što se takav skup održava u Beogradu, što je prilika da se govori o rezultatima i planovima Srbije, koja je, ističe, na dobrom putu. . Hvala što ste doveli "World Minds" u našu zemlju, naš grad i hvala na mogućnosti da govorimo o našim rezultatima i planovima. Moramo da izgradimo ekonomski stabilnu zemlju, moramo da mislimo o našoj budućnosti.

Vučić je na pitanje direktora Ringiera Marka Valdera koji vodi ovaj razgovor, rekao da je jednom posetio posetio Vladimira Putina u njegovoj kući.

Pročitajte još - Vučić: Početak izgradnje gasovoda "Turski tok" kroz Srbiju u narednih nekoliko dana

"Imamo odlične kontakte i dobro sarađujemo. Kada sarađujemo s Rusijom, naš interes je da imamo gasovod, da imamo dovoljno gasa za naše građane, jer kako ćemo drugačije kada se "zavrne slavina" preko Ukrajine", rekao je srpski predsednik.

Šreder je rekao da je Rusija svakako dobar partner.

"Istorijski postoje veoma pozitivne veze između Srbije i Rusije, ako pogledamo SAD, oni imaju svoju agendu i trenutno su se okrenuli Kini. Rusija je svakako dobar partner, kada je reč o gasovodu i svemu ostalom", rekao je Šreder.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (206)

Aca

23.05.2019. 14:24

Za Srbiju i jeste najvaznije da privuce sto veci broj investitora u narednom periodu i na taj nacin jos vise jaca.

Goran

23.05.2019. 14:25

Svetski mozak polako ali sigurno pronalazi pogodno tlo u Srbiji. Srpski školski sistem i talenti su veliko bogatstvo ove zemlje.

Goran

23.05.2019. 14:28

Srbija sa svojim talentima i kadrovima će uvek biti meta za mnoge renomirane kompanije. Samo napred u nove investicije.

Brane

23.05.2019. 14:30

Србија има памет коју само треба усмерити и створити им услове да се максимално искористи.

obrenka

23.05.2019. 14:41

Ne vredi da se polemise o tome sta je bilo ranije, ali je svakako nezaboravno i neoprostivo ono sto nam je uradila Amerika izginulo je puno nasih hrabrih junaka,

Dex

23.05.2019. 14:44

Zbog budućnosti Srbije mi zaista moramo oprostiti, ali nikako ne smemo zaboraviti,upravu je predsednik Vučić.

Janko

23.05.2019. 14:45

Ne možemo ni zaboraviti, ni orostiti bombardovanje ubijanje ljudi i materialno razaranje.Ne samo iz eičkih razloga, već i zato što je pričinjena nesaglediva šteta, koju neko treba nadoknaditi.

Ivana

23.05.2019. 14:46

U potpunosti se slazem sa predsednikom Vucicem, bombardovanje Srbije ne sme da bude zaboravljeno.

Aleksa Pufta

23.05.2019. 14:48

Svabe i Britanci od Balkanskih ratova su veoma emotivni na okolnost da priznaju pravo Srbima da egzistiraju na kompaktnoj teritoriji u jednoj drzavi i protive se tome. Ferdinand, Hitler, Sreder i Merkelova imaju identican pogled na srpsko pitanje na Balkanu.

Nikola

23.05.2019. 14:48

Suludo je bilo šta opraštali ako nema pokajanja ... U redu je što moramo dalje ali ....

Мр Радомир Шћепановић

23.05.2019. 14:52

Ни да опростимо ни да забораввимо! Немачка је по трећи пут пролила српску крв!

justice

23.05.2019. 14:54

Neka plate štetu, kad su toliko moćni 17 najrazvijenijih zemalja sveta,30 mld najmanje, i to spram učešća, pa da im donekle oprostimo, da bi mogli da vratimo dugove i kredite.

Mikiboy

23.05.2019. 14:58

Da su znali ovo sto znaju danas,kako se razvijala situacija na Kosovu i kakvo ce Kosovo postati,dali bi glasali za napad na Srbiju?

Slobodan Mirosavljević

23.05.2019. 15:02

Vučiću,oprostiti samo ako se izvinu i pokaju to je hrišćanska zapovjed.Što nisu bombardovali Hrvatsku dok je proterivala i ubijala pola miliona Srba?Šiptari su mogli u Albaniju ako im nije bilo dobro,godinama su izdvajani doprinosi za njih.Struju i ostale komunalije desetine godina nisu plaćali.Razbojnici i šverceri Arnautski.

Marko

23.05.2019. 15:04

To je kao kad te zoločinac ubije pa ti dođe posle i kaže, izvini ali ja sam to morao. Sramno, jezivo.

4

23.05.2019. 15:15

ne mozemo mi nista vise da uradimo od ovoga kada pristina radi sve protiv nas i gleda samo svoj interes

Груја

23.05.2019. 15:17

БОГА МИ НЕ МОРАМО НИ ДА ОПРОСТИМО НИ ДА ЗАБОРАВИМО! НЕ ОПРАШТАМ, НЕ ЗАБОРАВЉАМ!!!!!!

Serbinator

23.05.2019. 15:17

I SAD vidi Klintonovu grešku, nije više to taj Vašington i to taj NATO, možemo oprostiti ali ne i zaboraviti, i nikad nećemo ući u NATO.

SasaRu

23.05.2019. 15:18

Srbija nikad nece zaboraviti neduzne ljude koji su stradali zarad nekih viših ciljeva svetskih globalista. Baš zato moramo biti jedinstveni i nastaviti napred a proslost dobro upamtiti.

Serbinator

23.05.2019. 15:19

Danas je Srbija skroz promenila svoju politiku, jača je zahvaljujući Vučiću, možemo tužiti NATO i SAD a možemo i oprostiti.

Hrvoje

23.05.2019. 16:04

@Serbinator - Ako je Srbija promijenila svoju politiku, kako onda bombardiranje smatra pogrešnim? Zar se to bombardiranje nije odnosilo na tu neku staru, promijenjenu politiku?? Ili, Srbija ipak nije promijenila u suštini ništa???

Srboje

24.05.2019. 08:35

@Serbinator - Postoji srpski interes da svi Srbi zive u jednoj drzavi i on je vecan kao sto nemacka teznja da izadje na topla mora Jadran i Egej, da ovlada nekada rudom i sumom Balkana a danas malo zbog profita bankarskim sektorom. Na nasu zalost Srbi (kao i ostali hriscani) se brojcano skupljaju i suzavaju kako brojcano tako po teritoriji. Politika bi trebala da bude ostvarivanje moguceg a 90tih ste prvo vi zeleli nezavisnost juce a ne pregovore oko toga koji bi trajali makar 10 godina.

Duša KO JE OVDE EMOTIVAN A KOGA PRAVE LUDIM?

23.05.2019. 15:23

I ovo je moguće: REĆI DA JE BOMBARDOVANJE EMOTIVNA ODLUKA! Zeludac mi se preokrenuo! I nepismena baba zna da je toliko aviona, pilota i bombi velika organizacija i trošak! KO JE OVDE EMOTIVAN A KOGA PRAVE LUDIM? Mene bi bilo sramota da izjavim takvu glupost.

marko

23.05.2019. 15:27

Gos. Sreder Nije tacno da ste morali da ucestvujete u bombardovanju Srbije jer za bombardovanje je bila potrebna dozvola UN.Hteli ste to I treba priznati.Evo I sada donosite pogresne odluke u vezi sa Kosovom.To je teritorija Srbije I tako ce biti I ubuduce.Zamislite gos. Sreder dali bi ste vi dali deo Berlina nekom narodu zato sto oni cine vecinu u tom delu grada.Naprave referendum I to je nase.Sigurno je da tto necete dozvoliti ni vi ni niko drugi.Toliko o tome da ste morali.

Mijo

23.05.2019. 16:43

@marko - Djubre se ne naziva "gospodine" Ne treba se ustrucsvati, reci istinu nece ti spasti Zvezda sa cela niti Kruna sa glave.

Tina

23.05.2019. 15:28

Neću ni da opraštam smrt dece i ljudi a ni da zaboravljam.!!!!! Mogu samo racionalno da sagledam stvarnost i stvaram svojoj deci i sebi bilju buducnost!!!

Mijo

23.05.2019. 16:28

@Tina - Ja mu od srca zelim da ga Bombarduje RAK a da ga nadgledaju Awaxi.

Цецко

23.05.2019. 15:32

"Морали смо"!? Ништа се не мора, али ви настављате политику Аустроугарске и Хитлеровске Немачке. Не можете Србима да опростите што су вам увек пркосили (увек желели да буду своји), па сте заједно са Енглезима (не Британцима) похитали да нам растурите државу. Придружила вам се пост Де Головска Француска.

Milan

23.05.2019. 15:37

I hitler je imao emotivan razlog da bombarduje Beograd i Srbiju. Kod Nemaca je to geneticki emotivno ubijati Srbe! Normalno da stite siptare, bili su saradnici za vreme drugog svetskog rata.Koji je to bezobrazluk i cinizam.

Olja

23.05.2019. 15:54

Nećemo niti možemo da zaboravimo, ne možemo iskreno ni da oprostimo, ali moramo preći i gledati dalje zarad budućnosti naše dece.

somborac

23.05.2019. 15:58

Ni da oprostimo ni da zaboravimo. Kako to da uradimo kad nas uranijum ubija više nego ikada. To je zločin prema čitavom srpskom narodu. Svi umiru od malignih oboljenja, nevažno star ili mlad.

dule

23.05.2019. 16:04

Ovaj javno pred svim Srbima pravda svoje i zlocine natoa.Bez ikakvog srama i stida.Kako su ubijali bez ikakvog razloga,verujuci lazima siptara i njihovih mentora i bez odobrenja saveta bezbednosti ovaj smrad to naziva emocijama.Ko je njega uopste pozvao u Srbiju,da jos jednom ponizava Srpski narod.E Vucicu,Vucicu,oprostices ti a dali ce oprostiti oni sto izgubise decu i svoje najmilije.Istog momenta si trebao pokazati djubretu put kojim je dosao.

Chechen

23.05.2019. 18:25

@dule - Vidiš koliko imaš minusa? Sve ti je jasno... najgori smo sami sebi

Tarabic

23.05.2019. 16:07

za 30 godina kad nas opet budu roknuli mićemo da im oprostimo,banana države za to služe,peta kolona sa okupatorom je uvek bila na ceni.

Srdjan

23.05.2019. 16:12

Nikada necemo zaboraviti bombardovanje i stetu koju su nam naneli, kako emotivnu tako i materijalnu.

BRACO

23.05.2019. 16:14

Gospodine Srederu nist se ne mora. Mora se samo umrijeti , a vi ste gospodo iz EU I NATO donijeli smrt u Srbiju.

dobro pamtim 90-te

23.05.2019. 16:15

A šta kaže drugi drugar, Toni Bler, da li je i on "emotivac". Čudi me da nema nekoga da zaplače od prisutnih na druženju...

zoran

23.05.2019. 16:22

Koje ponizenje za nasu Srbiju! Alekandru Vucicu se divim kako lako gazi preko Srbije ! Stvarno cemo doziveti svasta ! Niti oprostiti ili ti zaboraviti nikad!

Nikola

23.05.2019. 16:26

Nikada ne možemo oprostiti zlikovcima što su ubijali nevine ljude! Vučuću, i za jeftinije izjave su ljudi davali ostavke. Kome si ti predsednik? Možda nekome, meni nikada! Dno dna! Svim porodicama nevino nastradalih žrtava hteo bih da se izvinim što ponovo doživljavaju neprijatnosti zbog "nekog tamo" predsednika! Zbog Milice Rakić i ostalih nevinih ne mogu da im oprostim nikada. Vučiću, POD HITNO OSTAVKA!

Vatro Marx

23.05.2019. 16:28

Mora samo da se umre, Takvi nisu pozeljni u Srbiju, ignorisati i nisu pozrljni na Srpsko tlo.

Rade

23.05.2019. 16:30

Pamtimo bombardovanje i sećamo se svih žrtava, ali moramo gledati i u budućnost.

anaig

23.05.2019. 16:35

Зар ви можете бити емотивни ? Мржња није емоција, него очај, немоћ и освета. Али имате оружје да се осјећате моћним. То је била злочиначка одлука, господине. А злочин се и даље наставља.

Draga

23.05.2019. 16:36

Kako ga nije sramota da se pojavi ovde i govori takve gluposti. Nije im ovo prvi put, već treći. Nismo ni zaboravili, ni oprostili. Nikad.

Draga

23.05.2019. 16:36

Kako ga nije sramota da se pojavi ovde i govori takve gluposti. Nije im ovo prvi put, već treći. Nismo ni zaboravili, ni oprostili. Nikad.

Mijo

23.05.2019. 16:38

Srbi nece u EU a manijack AZ vlada ih gura! Tek ce biti CISCENJA u Srbiji Generalno do semena, To je Balkan! Nicija (sila i nepravda) nije dogorela do zore!

Dend

23.05.2019. 16:40

Gospodine predsedniče Vi možete u Vaše ime da oprostite ali ne i u ime porodica koji su izgubili najmilije !Istorija se ponavlja i jedni te isti nas ubijaju i svaki sledeći predsenik, kao Vi, davaće oprost za ubice koje nisu dozvolile ubijenima da se bar brane !

danilo kotor

23.05.2019. 16:42

Ni da se oprosti ,ni da se zaboravi, i svakom gostu zacepiti usta kada izgovara neistinu kao sto ju je Sreder izgovorio, a nikako precutati... Racak itd, je bila namjestaljka i to mu treba dati do znanja, a ne ga zvati na veceru, jer taj za stolom i pod stolom isto misli o Srbima.. Vucic je u ovoj situaciji ispao mekusac..

Dend

23.05.2019. 16:49

Srbi će sve više podržavati Kim Džong Una jer njegov narod neće smeti ubijati Ameri kao Srbe ?

Деда Јагош

23.05.2019. 16:55

Ни заборавити ни опростити! Три пута су у једном веку нападали. Драги наш Шредере - да Бог да ти нама опраштао следећи пут, након што вратимо и вама и хрватима све што сте заслужили.

Tri Pa Jedan

23.05.2019. 17:13

Vjecna slava svim nasim zrtvama, ali ne mogo, a da ne zapazim. "Mnogo civila i neduzni ljudi je poginulo." Pa sta smo mi vojska i policija radili? Bili na ekskurziji... Nikad, ni zaboraviti ni oprostiti, niti biti prijatelj sa fasistima.

Braco

23.05.2019. 17:20

Emotivno ubujanje neduzne dece, majki, oceva. Napad na jedan neduzan narod. Napad na drzavu koja se brani od terorista, placenika alkaide. Ko se igra sa nasom inteligencijom. Ko to ubija porodice sistematski.Sve znamo i nismo budale. Taj Sreder da iole ima emotivnog bi se izvinio javno jadnom i napacenom Srpskom narodu. Ni to mu ja ne bi oprostio a kamoli zabiravio.

Mašnica

23.05.2019. 17:27

Srbija nikada neće zaboraviti nevino nastradale žrtve tokom NATO bombardovanja.

Dend

23.05.2019. 17:28

Veoma mi je žao što vas Rusi nisu sravnili "jer su morali" i to im je velika greška zbog koje danas ispašta Srbija ? Čemu li se nada Srbija sa ovakvim političarima, u EU, koji otvoreno priznaju ubistva nedužnih građana ?

Simon

23.05.2019. 17:32

Bilo bi ljudski mudro i pozeljno, da se Sreder barem naknadno izvinio,ali kako ce kad mu ususret ide Vucic sa izjavom oprastamo,ali ne zaboravljamo.Necuveno

taichy

23.05.2019. 17:36

Srbija nikada nece zaboraviti, ali radi bolje buducnosti, moramo proslost ostaviti tamo gde joj je i mesto.

милојица

23.05.2019. 17:40

"Емотивна одлука ал смо морали" којешта,ко ово реченицу разуме,признајем ја ама баш нимало.А председник је председник мислим да ни њему није јасна.Господин Шредер и други морали би знати да од њихових времене свет више није сигуран ни безбрижан и да оно клатно шета изнад наших глава.

Desimir

23.05.2019. 17:47

Bombardovanje Srbije 99 ostavilo posledice do danasnjeg dana gospodin Sreder laze nije bilo ishtreno secam se dobro njegov izjava kad je pocelo napad Sarping Genser Kinkel i ostali pitanje zasto Uranium grafitne Bombe Kasetne bombe zasto civilne Objekte vozove autobuski televiziju bolnice skole mostove zasto to je genocid

naranca

23.05.2019. 18:24

Pa kad vi Srbi niste dozvolili Ademu Jasariju da sacekuje milicijska kola u zasedi I da ubija sumare...

dragan

23.05.2019. 18:28

Sta kaze predsedik MORAMO DA OPROSTIMO.....JA PITAM ZASTO DA OPROSTIMO pitajte one cija su deca sinovi komsije poginuli dali oprastaju Da je tebi AV neko poginuo zar bi oprostio???? Na skupu je samo falio klark olbrajt klinton i ostala gologuzija SRAMOTA .....OPET POLITICARI PONIZUJU SRBIJU I NIKOM NISTA DOSTA BREEEEEEEEE

JA

23.05.2019. 18:35

Poznato je da je vasa nacija veoma emotivna. Iz emotivnih razloga slali ste Jevreje u kocentracione logore a onda u gasne komore. Ubijali, razarili a i dan danas se niste promenili.

Петар Велики

23.05.2019. 18:35

Бестидни Герхард Шредер, најгласнији букач у договорима Запада за НАТО агресију. Сада је саветник АВAВ. Поносни канцелар који је обезбедио да немачка војска први пут после Другог светског рата „осети мирис крви“. У центру Приштине, 13. јула 1999, други дан по уласку КФОР-а на КосМет, немачки војници су са тачно 220 метака убили цивиле Жарка Андријевића и Славка Веселиновића.

Mt

23.05.2019. 18:40

ovaj čovek nas gleda u oči i pljuje po nama...neverovatno da neko njega može da primi i sedi sa takvim zlikovcem posle svega

JA

23.05.2019. 18:40

G. Šrederu. Vas i vasu državu Fašizam nikada nije napustio ili vi nju ne puštate. Zato toliko mazite Hrvatsku koja ide vašim stopama.

Drazen

23.05.2019. 19:34

Nikada ne smemo zaboraviti stradanje i patnju naseg naroda, ali moramo gledati u buducnost i poboljsavati odnose sa svima, zarad daljeg mira

Biljana M

23.05.2019. 19:43

Sve dok se budemo vracali u proslost, necemo moci zakoraciti u buducnost. Srbija zeli i ide putem napretka.

lazar

23.05.2019. 20:20

Veoma je vazno sto su ta mracna vremena iza nas i sto je sada Srbija okrenuta ka svetu i razvoju.

Mirko

23.05.2019. 20:23

Bilo je tesko i emotivno ali su morali da naoruzaju i obuce teroriste ovk,da im posalju oruzje preko albanije jos 1997 god.,da im daju naradjenje za teroristicke akcije a posle toga im je bilo tesko i emotivno da bombarduju jednu nezavisnu zemlju sa ciljem da je rasparcaju i da otruju narod u njoj. G. Sreder budite hrabri i recite istinu,mi je ionako vec odavno znamo.Niste vise na funkciji. Nemojte nama pricati tu pricu,to pricajte vasoj javnosti.

Sasa

23.05.2019. 21:29

Nista oni nisu morali, to je samo izgovor, a mi mozemo oprostiti,ali zaboraviti nase zrtve i nase strahove ne mozemo i necemo nikada.

Dado 7911

23.05.2019. 21:56

Srbija nikada neće zaboraviti zločine NATO ali moramo ići dalje i gledati u bolju budućnost!

naranca

24.05.2019. 00:52

@NK8 - @Nk8 P kad on nije bio hladne glave.Hladni Nemac .Kako ja da budem hladne glave….Temperamentni Juznjak :)

gaga

23.05.2019. 22:11

Zbog buducnosti Srbije moramo oprostiti kako kaze predsednik Vucic, ali ne i zaboraviti jer je to bio zlocin protiv covecnosti i napad na zemlju koja nikome nije nista skrivila.

Milica

23.05.2019. 22:19

Oprosticemo jer zelimo mir, ali zaboraviti nikada ne mozemo! To je bila velika nepravda, mnogo je ljudi izgubilo zivote...

naranca

24.05.2019. 00:50

@Milica - @milica Tako smo pricali I za Jasenovac (I to patrijarsi) pa nam se pnovo desio.

Slavica

23.05.2019. 22:55

Organizacija jednog ovakvog simpozijuma u Srbiji je velika čast. Razgovor Šredera i Vučića je bio iskren, dakle Srbija može da oprosti učešće Nemačke u bombardovanju ali nikako ne može da zaboravi, žrtve se ne zaboravljaju.

тлн

23.05.2019. 23:09

Емотивна одлука????? Лик ГЕНОЦИД назива емотивном одлуком???

Tresimesi1

23.05.2019. 23:33

Opravdanje...Kako to licemerno i bedno zvuči,za zločin koji je načinjen jednom narodu.

naranca

24.05.2019. 00:18

Pa pogledajte skoriju istoriju….Oformili I stitili Ustase u WW2, najgore kvisinge svih vremena….Prakticno ljudozdere….Posle rata organizovali te iste Ustase protiv Jugoslavije….Onda sa Sipterima I Ustasama I ostalim basibozlukom Srusili Jugoslaviju...Onda preko BL I KL organizovali bombardovanje…..Zakljucak???? Vi.....Ja nemam snage…….

Ljilja

24.05.2019. 06:30

Srbija prasta,ali nikad nece zaboraviti zlo koje su nam naneli oni koji su nas bombardovali.

Rade M.

24.05.2019. 08:30

Sram ga bilo što kaže "morali smo", ništa vi niste morali nego ste želeli. Predsednik je lepo rekao da mi možemo oprostiti ali nikada nećemo zaboraviti taj gnusan zločin NATO-a.

Nikola

24.05.2019. 11:51

Zamislite Hitlera i Staljina sede i 20 godina nakon rata rezonuju:Hitler: - Bila je to emotivna odluka, ali morali smo!Staljin: - Moramo da oprostimo, ali ne možemo da zaboravimo!I tako uz poneki viski i mnogo smeha...

Јеца

24.05.2019. 12:32

Бомбардовање се никада неће заборавити

naranca

24.05.2019. 16:51

''Novosti'' ne verujem vam.Ne mogu da verujem da bilo koja javna licnost a pogotovu politicar i,zvalio ovakvu uvredu I glupost.

naranca

25.05.2019. 01:02

Pa Srbi su krivi….Nisu dali Ademu Jasariju ljudsko parvo da secekuje u zasedi milicijska kola I da ubija Sumare(cak I Albanske!) I krade sumu…..