UZ POMOĆ HUMANIH DONORA KOŽE: Dejan uspešno operisan, danas Goran na redu

D.N.

26. 09. 2018. u 12:11

Dejan Jerinkić (30) iz Kikinde, radnik NIS-a koji je teško povređen u požaru na naftnoj bušotini u Bradarcu, 25. septembra uspešno je operisan u Beogradu, zahvaljujući humanim donorima kože

УЗ ПОМОЋ ХУМАНИХ ДОНОРА КОЖЕ: Дејан успешно оперисан, данас Горан на реду

Požar na naftnoj platformi NIS-a u Bradarcu; Foto: D. Novković

Dejan Jerinkić (30) iz Kikinde, radnik NIS-a koji je teško povređen u požaru na naftnoj bušotini u Bradarcu, 25. septembra uspešno je operisan u Beogradu, zahvaljujući humanim donorima kože.


U sredu, 26. septembara, je na redu za operaciju i drugi teško povređeni radnik, Goran Belančić (34), takođe iz Kikinde. Za transplantaciju kože odabrano je pet donora, dok je krv za Dejana i Gorana dalo preko 50 ljudi.


- Ukoliko budu potrebne i dodatne transplantacije kože, o čemu će nas lekari na vreme obavestiti, uputićemo još jedan poziv i apel svim humanim ljudima spremnim da budu donori našim kolegama – kaže za Novosti Damir Komlenić, inicijator akcije za pomoć Dejanu i Goranu.On ističe da je rukovodstvo NIS-a sve vreme uz njih i pruža im svu pomoć i podršku, na čemu su im zahvalni.


Povređeni radnici leče se na Klinici za plastičnu i rekonstruktivnu hirurgiju u Beogradu, gde su doveženi nakon požara u kojem su zadobili opekotine drugog i trećeg stepena. Požar je izbio 20. septembra uveče, na naftnoj bušotini NIS-a „Bradalj 3“ u selu Bradarac, prilikom radova na remontu.


Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)