Čiča Dražu pokopali kod Belog dvora?

V. CRNjANSKI SPASOJEVIĆ

06. 08. 2018. u 12:01

Чича Дражу покопали код Белог двора?

Dražu Mihailovića dovode na suđenje Fotodokumentacija "Borbe"

Uskoro će biti obelodanjena do sada nepoznata svedočenja o grobu đenerala. Dvorski kompleks nikada istražen. Mihailović držan u bunkeru

INICIJATIVA američkog kongresmena Teda Poa, predata premijerki Ani Brnabić prilikom posete Vašingtonu, da se obelodane detalji u vezi sa smrću komandanta Jugoslovenske vojske u otadžbini Dragoljuba Mihailovića, ima smisla, tvrdi Miloslav Samardžić, direktor kragujevačkih "Pogleda".

Komisija za istraživanje okolnosti pod kojima je Mihailović umro nikada nije završila posao, iako joj je, osim Ade, kao mogućeg grobnog mesta, prema rečima Samardžića, predočena još jedna lokacija - kompleks Belog dvora.

PROČITAJTE JOŠ: Dražino streljanje u privatnoj arhivi?

- Informaciju da je Draža sahranjen blizu crkve u okviru kompleksa Belog dvora dobili smo iz više izvora, i ja sam je preneo pokojnom Draganu Vlahoviću, u to vreme članu Komisije - priča Samardžić. - Dao sam mu i originalnu fotografiju mrtvog Draže, za koju je lično Ranković naložio da se uništi negativ. Svedočenje Petra Mićića, cimera s Pravnog fakulteta i prijatelja sudije Mihajla Đorđevića, o Mihailovićevoj egzekuciji i ukopu, emitovaćemo na jesen, u dokumentarnom filmu "Draža Mihailović".

Petra Mićića, koji više nije među živima, početkom dvehiljaditih snimio je za RTS Vlada Momčilović, ali emisija "Ravnogorska čitanka 2" nikada nije emitovana. "Pogledi" su do snimaka došli preko preduzeća "Vajat", koje je bilo producent.

Cela priča poklapa se sa onim što je Samardžiću još 1993. godine ispričala Zagorka Vasić, sekretarica pre rata u kabinetu premijera Dragiše Cvetkovića, a tokom rata Dražin obaveštajac i četnički ilegalac u Beogradu.

PROČITAJTE JOŠ: Naočare đenerala Draže pronađene u jami Cerova?

Miloslav Samardžić pokazuje ulaz u podzemno sklonište u kompleksu na Topčideru Foto Iz filma "Draža Mihailović"

- Zagorka je krajem 1945, odnosno početkom 1946. godine, kao obaveštajac generala Miodraga Damjanovića, komandanta četnika u logoru Eboli, u Italiji, dobila zadatak da se ubaci u Jugoslaviju, nađe Dražu i ubedi ga da emigrira. Uspela je da ga nađe, međutim, general Mihailović nije hteo da beži iz zemlje - kaže Samardžić.

Pošto je u međuvremenu uhapšen, četnički ilegalci, kojih je još bilo u Beogradu, pokušali su da organizuju akciju spasavanja. Prema rečima Samardžića, u poslednjem momentu su osujećeni.

Kompleks Belog dvora sa crkvom u pozadini pored koje je navodno sahranjen Mihailović Foto I. Marinković


- Da bi sprečili bilo kakvu akciju, nove vlasti su "aktivirale" lažnog Dražu, maskiranog, s bradom i naočarima, i svake večeri ga vodili u Đušinu, u zatvor Ozne, a odatle ujutro na suđenje. Za to vreme pravi Draža je sve vreme držan na 30 metara od Doma garde na Topčideru, gde je održavano suđenje u podzemnom skloništu. Tu je i ubijen, a telo je preneto na gornju stranu dvorskog kompleksa i sahranjeno blizu crkve - tvrdi Samardžić na osnovu iskaza Petra Mićića, ali i nekih drugih svedoka, svojevremeno bliskih tužiocu Milošu Miniću.

Građani dolaze u Dom garde na suđenje komandantu JUVO Foto Iz filma "Draža Mihailović"

Kako kaže, podzemni grad je sazidan za potrebe vojske još pre Drugog rata, a oštećen je tek u vreme NATO bombardovanja 1999. Do danas je zatvoren za javnost.

- Ubeđivao sam članove Komisije da se istraži i ta lokacija, ali mi je rečeno da je pritisak veliki da se prekopava Ada. Jedino dostignuće Komisije bilo je to što je raskrinkala udbašku podmetačinu da je Draža sahranjen na Adi, ali nije smogla snage da ide do kraja. Zato ima smisla inicijativa kongresmena Poa. Treba istražiti dvorski kompleks i uraditi ekshumaciju i DNK analizu - zaključuje Samardžić.

Ulazi u bunkere gde je bio zatočen Draža Mihailović

REZULTATI KOMISIJE

DRAGOLjUB Draža Mihailović osuđen je na smrt 15. juna 1946, sa još devet osoba, među kojima je bio i ozloglašeni šef Specijalne policije i upravnik Grada Beograda Dragomir Dragi Jovanović. Komisija za istraživanje njegove smrti došla je do saznanja da je streljan u noći između 16. i 17. juna, kako su tvrdili, pored severnog zida zatvora na Adi Ciganliji.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (75)

Pele

06.08.2018. 12:25

Umesto da nozovi patriote u ovom momentu usmere sve svoje snage, znanja i para da se sačuva KiM. Da se u SAD lobira za pomoć ovoj vlasti u vezi sa KiM, opet prodane duše ni posle sedamdeset i dve godine nemogu da se pomire da je Draža Mihajlović, četnički komandat zbog saradnje sa fašistima steljan. I tačka. Sada će da se pojave svedoci koji nisu bili rodjeni ni posle 50 godina od streljanja Draže, i to pouzdani svedoci??? Ha, ha, ha!!!

zaliv.net

06.08.2018. 18:02

@Pele - Zbog Tita Kosovo i ode niz vodu, a zbog onih koji i dalje slave lik i delo druga Tita nikad se nece ni vratiti....Tito je zabranio povratak za oko cetvrt miliona Srba na Kosovo, vecina njih se vracala na svoju dedovinu a silom su naterani da se nasele u drugim delovima bivse SFRJ....

Hercegov Grad

06.08.2018. 12:25

Kaka god da je drzava,takvog zlocinca ,izdajnika i saradnika okupatora, nebi zatrpali u jamu kod Belg Dvora?!

Тиосав

06.08.2018. 17:21

@Hercegov Grad - Јес вала и то што велиш, комуништи су били тако поштени и педантни и паметни да су чак и своје нај поштеније чланове и команданте држали на ГОЛОМ ОТОКУ и сличним летовалиштима где су их учили правом братству и јединству!

zaliv.net

06.08.2018. 18:00

@Hercegov Grad - Auuuu al si ti neinformisan, a sto rapsisase poternicu za Mihailovica (nemci) gde traze njega zivog ili mrtvog....a poternica bila na snazi do povlacenja okupatora? Baci te citanke iz komunistickog doba tu skoro da nema ni trunke istine!

Утеривач

06.08.2018. 12:42

А да ипак не цитирате овог самозваног "експерта" за Други светски рат пошто пре свега није историчар нити на било који начин квалификовани стручњак за и једну једину ствар којом се бави осим кафанског пискарања? Једноставно је манипулатор који произвољно тумачи полуистине или непроверене информације! Американци Осаму бацили у море а комунисти су Дражу сахртанили поред цркве у дворишту Белог двора?! У то не верује ни баба наведеног господина!

Ljubinka Vučković

06.08.2018. 12:44

Definitivno da se nadje gde je sahranjen. Znaci na pravom mestu. Kraljev oficir. kod kraljevskog. dvora. Oni pobegli i ostavili narod na milost i nemilost okupatoru a čiča ostao da sluzi tom okupatoru. Ja bih dozvolila da ga iskopaju i. sahrane. na Ravnoj Gori i da nam se skinu. s grbace sa pričom o njemu i svim ostalim slugama agresora. Sigurna sam da je pobornicima rehanilitacije mnogo više stalo do njihove imovine nego do časti onih za koje se zalažu.

Тодор

06.08.2018. 13:23

@Ljubinka Vučković - Шта ти Дуле знаш? Ти и Љубинка и даље волите своје комунисте, зликовца Тита и српке изроде који су ископали Србију и уништили српски народ.

Prle

06.08.2018. 13:26

@Ljubinka Vučković - sedamdeset godina proslo ,jos tri rata bila a tebi mozak jos u titovoj ves masini.

Деки

06.08.2018. 14:23

@Ljubinka Vučković - Није Дуле, него "смрт фашизму-нешто комунизму, тако смо ми антифашисти одувек клицали.

bane

06.08.2018. 14:50

@Ljubinka Vučković - U pravu si proslo 70 godina od rata a ti ostao slep ,o naravno jer ti je glava u demokrackom kontejneru ,a ne ponosno dignuta kao u vreme Tita i sa punim stomakom i glavom punom obrazovanja.Sada ti je glava prazna u ,,slobodi"a i stomak ,stomak bez hrane ,a glava bez obrazovanja jer nemas para ni za jedno od toga.Uzivaj u slobodi.

Pele

06.08.2018. 15:26

@Ljubinka Vučković - Todor I Prle, mnogo pa mi vas dvojica znate. Pogledajte svoje krštenice, ni mastilo se nije još osušilo i sada nešto pridikujete. Ništa bolji niste od hrvatskih sadašnjih ustaša! Zadojeni ste nekom mržnjom umesto da srpski narod nastavi da slobodno radi i stvara, vi se vraćate od još malo pa sto godina. Zato se pridružujem Duletu treba da ga iskopaju pa da nam se skinete sa grbače, a SPC po ugledu na Katolike naga ga proglasi za sveca. Meni to lično ne smeta, jer ga ne cenim niti poštujem.

zaliv.net

06.08.2018. 15:42

@Ljubinka Vučković - @Ljubinka, sreco, pa sto taj okupator raspisa poternicu za Drazom koja je bila na snazi sve do povlacenja nemaca iz Srbije? Pametnom dosta, a ima jos toliko toga sreco da bi ti se mozak istopio od silnih informacija, istopio jer ne bi mogla da prihvatis istinu i cinjenice koje bi ti lepo objasnile sta je i ko je bio Tito. Mozda najvece zlou nasoj istoriji za Srbe i Srbiju, vidis cak i turci nisu uspeli ovako da nas razjedine a Tito je rzjedinio i Srbe i Srbiju...

LJUBO LJUBICE

06.08.2018. 19:33

@Ljubinka Vučković - Jesil nosila stafetu i proslog 25. maja? Ako nisi trkni u kucu cveca pa se ispovidi, kod velikog sina slovenskih naroda.

Deda

06.08.2018. 13:02

Do koje godine, posle Drugog svetskog rata su vršeme likvidacije građana Srbije ne interesuje me Jugoslavije. Moželi to neko da obelodani.

dan d

06.08.2018. 13:15

@Deda - nikada nisu ni prestajale do dana današnjeg setimo se sudije kojeg su ubili jer nije hteo za vreme promena da raspiše poternice za opozicionim vođama 5 oktobra vuka draškovica stambolica sve mobilizacije moje srbadije devedesetih koje su prisilno vršene I slata deca da ginu po tuđim državama da ne bi glasali protiv režima I da ne boi bili u srbiji da se borte protiv onih koji su pravili haos u svojim državama I doneli criminal u srbiju setimo se devetog marta kada su tenkove slali na moju srbadi

Srboljub

06.08.2018. 13:25

@Deda - Vršene su likvidacije naoružanih nelegalnih formacija, a ne građana Srbije. Vršene su i smrtne kazne nad saradnicima okupatora i popisano je izvršenje smrtnih kazni nad oko 3.000 osoba. Čuva se u tajnosti jer se na sva zvona talambasalo da su ubijane desetine hiljada Srba, a istina je, eto, drugačija.

Mobutuseseseko Kukungbendewazabwanga

06.08.2018. 14:23

@Deda - Зове се ''Srboljub", а пише на латиници.

prellee

06.08.2018. 13:06

Tito je sve uradio da eliminiše vođe Srba, bili oni u četnicima a poslije i u prtizanima.Tako je političko i vojno rukovodstvo Srba završavalo,ni grob se mnogima ne zna.Svoje sunarodnike Luburuća,Pavelića,Artukovića je pustio da jednostavno išetaju iz EX-YU.Isto se desilo i sa ratovima 90.godine.Sve vođe Srba su isporučene Hagu na "pravdu" i osuđene uglavnom, dok su druge vođe naroda osolobođene i nisu sankcionisane.Sa nekim se i danas pregovra, vođe UCK su sagovarači naših predstavnika...

Zli porucnik

06.08.2018. 13:07

Sudeci po komentarima ostrascenost je ista danas kao i 1945. Srbi nikada nece svatiti da vise ne zive u sfrj i da danas placamo ceh te nakaradne drzave iz koje su oni koji nikada nisu imali drzavu dobili a mi izgubili .

Mali Pera

06.08.2018. 13:37

@Zli porucnik - Pa drzavu smo izgubili upravo zbog takvih kao sto ste vi gospodine. Uvek su vam drugi krivi za sopstvenu nesposobnost.

MarkoBgd

06.08.2018. 14:21

@Zli porucnik - @Mali; A ja sve vreme imam utisak da je Srbija unistena pod parolom "Slaba Srbija-jaka Jugoslavija". Pogodite čija je to krilatica bila? Hint - onih koji su doseljavali Albance a proteranim Srbima zabranili povratak na Kosovo

Анти Антифа

06.08.2018. 13:08

Нит за Дражу,нит за Тита наш је вођа Љотић Мита

Irena

06.08.2018. 13:10

@Ljubinka Vuckovic - a mozes li ti malo da nam se skines sa grbace, da odes malo tamo odakle si dosla.

svedok

06.08.2018. 13:12

ziveo sam sa Agetima UDBE u Svedskoj , u mestu Tumba , ziveo je nemacki Gestapo general Rena Muller , odgovorno tvrdim da general Draza Mihajlovic nije streljan vec je osobodjen i prebacen u Paragvaj .# intresantno je da su general Muller i TITO bili veliki prijatelji . i tokom rata ,ali i posle rata , licno sam odlazio u posetu svakog petksa subote i nedelje kod generala .# Zalosno je da se plasiraju nestine da su se TITO i general Mihajlovic mrzeni , imali su razumevanje jedan za drugogo ,

Pink Floyd

06.08.2018. 13:16

Antonije DJurić CRVENA KUGA : 'Ovi junaci i mučenici, koje veličaju prijatelji i neprijatelji, nisu iz dalekog veka - to su Srbine, tvoj otac i tvoj deda, tvoj stric i pradeda. Imali smo Srbine, Srbiju punu moralnog zdravlja i lepote. Imali smo Srbiju koju je voleo i poštovao svet. A ti, gde si danas Srbine? Ličiš li na svoje pretke? S kim si, uz koga si, jesi li u predvorju komunističkog pakla ili si na njegovom dnu, jesi li čuo ono mučno pitanje: Ima li Srba u Srbiji! Odgovora nije bilo!

Talicni Tom

06.08.2018. 13:18

Sta da se urgira po pitanju KiM? Pa 80% "raseljenih" je prodalo svu imovinu po vise puta vecoj ceni i sad cuti u Beogradu,a mi se kao bunimo i branimo nesto. Da nije tuzno bilo bi smesno

Dejan

06.08.2018. 14:54

@Talicni Tom - A jel si ti za razliku od mene mozda, dobio stan u Beogradu i otkupio ga za 500 maraka.

Radnik

06.08.2018. 13:23

Suđenje Draži je bilo javno, postoje audio i video zapisi, kao i fotografije i zapisnici. Svedoci su javno pokazali kako su Ravnogorci čuvali srpsi narod sa kamama u rukama. Prisustvovali su i dopisnici najvećih svetskih medija, a kod nas još uvek fama da je sve rađeno u tajnosti.

Milojko

06.08.2018. 14:10

@Radnik - Koji video zapisi? Da li postoji ceo snimak sa suđenja? Zašto je bilo zabranjeno američkim pilotima da svedoče?

Saša Ranđelković, Beograd

06.08.2018. 14:30

@Radnik - Tako je, osim ovih nekih par zapisa na Youtube drugih nema i svi znamo da ga je sudio zločinac Tito, a da ga je srbski narod voleo kao i uvek i voli ga i sada, živio dražo!

ZVEZDAS IZ SNS

06.08.2018. 16:25

@Radnik - @Milojko,pa bilo ih je preko 500-*tina nisu mogli da se dogovore ko ce prvi da svedoci.ha,ha,ha....Koliko li je to aviona oboreno kad su spasili preko 500 pilota.Koliko ih je licno Draza spasio,oko 499 ?

zaliv.net

06.08.2018. 17:57

@Radnik - @Radnik, sudski je dokazano da je sudjenje bilo cista propaganda i laz namenjena za siroke narodne mase. Mislim da su dokumenti gde je lepo obrazlozeno tokom rehabilitacije Mihailovica, citaj ne vodi se politikom iz Titovog doba tu ima samo dosta lazi uz nesto izvitoperene istine

Dejan

06.08.2018. 14:52

@Geronimo - A sta je sa trotoaorom ispred moje zgrade...ispucao je ,a niko da da zalije....o boze

Živorad

06.08.2018. 15:28

@Geronimo - četnike ne zanimaju nekakve porodilje i srpski narod,.... samo ih zanima draža.... tako je oduvek bilo...

Pele

06.08.2018. 15:37

@Geronimo - Bravo Geronimo! Kako žive i od čega žive porodilje to ove ne interesuje. Važno je da što više para se potoši da se skine opravdana ljaga sa Draže.

Kradja Beba

06.08.2018. 17:35

@Geronimo - @Žika; Ne znam tačno šta je sa porodiljama ( nisam ni vlast ni ministar) ali znam da im više ne kradu bebe kao u vreme KPJ.

Nikola I.S.

06.08.2018. 14:06

Strašno je kada vidim po komentarima koliko ima titoističkih fosila potpuno ispranog mozga komunističkom propagandom. Dok je tako mi smo narod bez budućnosti. Samo glup čovek ne zna da je Broz Srbiju iskomadao na sedam republika i pokrajina, a onda od njih 1974 napravio države i uveo osmočlano presedništvo kako ga nebi posle smrti zamenio Srbin koji bi možda izmenio uređenje YU. Time je Broz nanio Srbime veće zlo nego svi osvajači u istoriji zajedno.

Radnik

06.08.2018. 14:34

@Nikola I.S. - Molim te da mi glupi saznamo, kojih je to sedam republika i pokrajina i kada su one bile u sastavu Srbije? Greota je da svoju pamet ne podeliš sa nama budalama.

Деки

06.08.2018. 14:30

Реч по реч, корак по корак, али истина кипи на све стране. Није далеко дан када ћемо најзад отворити ум и погледати једној јединој истини у очи. За неке је то готово неизводљиво, немогуће, јер како напустити туђу вилу, кућу, стан, имање, како се одрећи дедине, очеве идеологије, како признати себи највећу животну заблуду, грешку... За неке је то емотивно и тешко, јер су им ћопини комунисти нанели тешко зло, убили најмилије, отели имовину, унаказили генерацијама унапред. Жив је Дража умро није!

Ljubinka Vučković

06.08.2018. 14:47

@Irena, moje ime govori da nisam došla niotkuda, što sa tvojim ne mora da znači. No mozda si ti od. kraljevske loze. Oni su kosmopoliti. Malo ih je čiste srpske krvi. Nisu čak ni jezik svojih predaka da nauče. Zato, skinite se svi vi meni s mrtva života što rek'o naš narod. Daleko vam lepa kuća sa sve Dražom i ostalim izdajnicima

zaliv.net

06.08.2018. 16:17

@Ljubinka Vučković - Draza Mihailovic je rodoljub i covek zbog koga vecina komunjara treba da se stidi i sagne glavu kad cuje njegovo ime! Malo znas mnogo zboris, ne valja!

Goran

06.08.2018. 17:45

@Brat - Koje zločine ?Kraj rata, ja pobedio - moje je sve !Kao što bi bilo i tvoje, da si pobedio. Oni su 45. uradili isto što bi uradili i ovi drugi, da su pobedili. Čišćenje. Posle četiri godine krvavljenja, čistim sve redom, kad sam već pobedio. Onako kako ja hoću, kao što bi i ti, ali nisi pobedio.Kraj.

Olga

06.08.2018. 15:24

I čemu sve to. Samo nas trujete. Nikad od nas neće biti normalne države. Sve smo uništili i sve nam drugi krivi

ukile

06.08.2018. 15:29

Pricajte vi ljudi sta hocete, i razglabajte do jutra. Pukovnik Dragoljub Draza Mihajlovic je sahranjen u Moskvi na srpskom vojnickom groblju, gde su pored njega sahranjeni i drugi vojnici srpske nacionalnosti.

zaliv.net

06.08.2018. 15:37

Svima vama koji i dalje postujete lik i delo Tita, vama koji gledate ovog rodoljuba kao nekakvog saradnika okupatora, vama koji ne znate nista vise do onih komunistickih citanki...vama jednostavno nema leka i vreme ce se postarati za vas. A vi potomci komunjara koji braneci Tita mislite da branite vase dedove ili oceve...vas zalim! Istina je nesporna, za Drazu je postojala raspisana poternica sve do kraja rata a on je vodio borbe sve do kraja rata protiv okupatora, malo vise citanja....

Radnik

06.08.2018. 16:13

@zaliv.net - Istorija se uči iz knjiga, ne na fejzbuku. Draža se prvenstveno borio protiv okupatora do novembra 1941. i mestimično do 1943. Posle toga gotovo da nema sličnih primera. Od 1942. prvo prikriveno, pa onda i javno, sarađuje sa Italijanima i Nemcima. Njegovi četnici u Lici i Dalmaciji su ponegde sarađivali i sa NDH vlastima. Ravnogorci nisu poslušali kralja u avgustu 1944. da se stave pod komandu Tita i tako se odrekli zakletve prema monarhu, zbog čega je Draža razrešen ministarske dužnosti. Jasno?

zaliv.net

06.08.2018. 16:47

@zaliv.net - @Radnik, oslobodjenje Ljubovije, datum oslobodjenja: 30.septembar 1943....Orden je dobio 1948 od Trumana a zna se da su ameri uz britance na ovim prostorima (kad je rec o saveznicima) imali najbolje obavestajce i informacije sa terena....do samog kraja rata na snazi je bila nemacka nagrada za Mihailovica....saradnje sa ustasama nije bilo jer su oni bili okupatori a to je komunisticka propaganda koja navodi par odmetnutih koji saradjuju.... mislim da tebi nije nista jasno, JASNO?

Nenad

06.08.2018. 19:11

@zaliv.net - Jos niste provalili da posle 3o i neto godina ne znamo ko je bio TITO. Niste skontali da je bio Americki covek

borislav

06.08.2018. 17:14

Jedinstveni su - u istoriji - JVO i njen vođa-Draža. Kraj rata su dočekali kao ,,pobjednici" i u silnom oduševljenu pobjedu su slavili u Austriji,Kanadi. A, đeneral je bio veoma skroman,pa je pobjedu ,,slavio po katakombama,pećinama i sl. A, onda,nakon pola vijeka, sa brojinih tavana- sa ,,strogo čuvanim tajnama,koje su procurile" -pojaviše se ,,propitivači prošlosti i (h)istoričari, pa JVO stiže na pobjednički pijedestal. ,,Fenomenologija prošlosti

zaliv.net

06.08.2018. 20:03

@borislav - A Tito se nije krio po pecinama i bezao pred nemcima, pa Koca ? Mihailovic je prvi na tlu okupirane Evrope oformio oruzani otpor, prvo oslobodjeno mesto je bilo Loznica (cetnici oslobodili) a Mihailovic nije hteo bezati posle izadje Engleza koji su svoju pomoc preusmerili na komunjare iz njima znanih razloga...Tito pomilovao mnoge ustase i ne samo to vec ih udomio u novoj vojsci i dao im posao a sve cetnike je ili proterao ili likvidirao...sjajan neki covek taj Tito zar ne?

Срета

06.08.2018. 18:11

Љубинка Вучковић:Зар стварно мислиш да су Американци тако не обавештени, па су Дражу постхумно одликовали?

Равногорац 501

07.08.2018. 10:37

@Nenad - Жив је Дража, умро није , док је Срба и Србије !

Nikola I.S.

06.08.2018. 21:04

Odgovor radniku na pitanje na kojih 7 rep i pokrajina je Broz iskomadao Srbiju. 1912 u sastavu Srbije su Makedonija i KiM. 1918 Skupština C.Gore i Vojvodine u čijem sastavu je i Baranja pripajaju se Srbiji. Nakon stvaranja Kralj. SHS i u BiH se razgraničavaju Srbi i Hrvati. Dakle kralj. YU je država tri naroda. A onda dolazi Broz i od Srba izmišlja tri nove nacije a Srbiju komada na Maked. C.Goru, BiH, Vojvodinu, KiM, uža Srbija, a Baranju i Krajinu daje Hrvatskoj. 1974 to postaju države.

dobrovoljac

06.08.2018. 21:06

necu da se mesam posto stvarno neznam ali poznavajuci komunisticki nacin razmisljanja cisto sumnjam da je sahranjen oko Belog dvora prije bi rekao u neku jarugu.

Борац за истину

07.08.2018. 10:56

Свака част Милославу Самарђићу да упорној борби за истину о Ђенералу Михаиловићу и ЈВО, као и о злочинима комуниста према православним Србима !

jelena

14.08.2018. 22:44

Dokle ce ovaj jadan narod da obmanjuje taj propagandista M. Samardzic, koga je izrodio komunizam? Neka navede samo jedno dobro kojim je D.M. sa svojim pokretom zaduzio srpski narod. U medjuvremenu treba ga podsetiti na koji nacin je D.M. zaduzio ustase, domobrane, Bugare, komuniste, i srpske neprijatelje saveznike, Staljina, Cercila i Ruzvelta. Ziv je Draza umro nije dok je Brozove komunisticke Srbije...