Roditelji ipak nezadovoljni Zakonom o nestalim bebama

V. C. S.

31. 03. 2018. u 13:01

Udruženje "Za istinu i pravdu o bebama" tražilo da se zakon povuče iz parlamenta

Родитељи ипак незадовољни Законом о несталим бебама

Ilustracija

SKUPŠTINA Srbije raspravljaće odmah posle Uskrsa o Zakonu o nestalim bebama, saznaju "Novosti". Ovaj zakon ušao je nedavno u skupštinsku proceduru, sa izvesnim izmenama u odnosu na prethodnu verziju, koja je povučena iz procedure s promenom Vlade, prošle godine.

Istovremeno, svim poslaničkim grupama i predsednici Skupštine obratilo se Udruženje "Za istinu i pravdu o bebama", koje je tražilo da se zakon povuče iz parlamenta, jer sprečava formiranje mešovite komisije dogovorene sa potpredsednikom Vlade i ministrom policije Nebojšom Stefanovićem, kao i Direktoratom policije.

Predlog zakona predviđa naknadu za sve roditelje za koje se utvrdi da su im deca nestala iz porodilišta i drugih institucija, kao i za one koji ne uspeju da dobiju odgovor na pitanje šta se desilo sa njihovim bebama. Udruženje "Za istinu i pravdu" insistira, pak, na proverama i istraživanju sudbine svakog pojedinačnog deteta, koje bi vršili zajedno roditelji i predstavnici države. Predlog zakona odnosi se samo na one roditelje koji su se prethodno obraćali sudskim i pravosudnim organima, pokušavajući da saznaju sudbinu dece.


Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (2)

неимени

31.03.2018. 13:46

Ово је...немам речи. Ало медицина, нисте ви Богом дани па да одређујете шта и како. То је некад Црква радила па их видите где су данас. Шта раде та новорођена деца у тим кавезима? Зашто нису са мајкама? То ли су вас учили у тим школама? Да је рађање болест? Не знам где још у свету третирају новорођену децу као код нас. И како ли само мудро ћуте кад је о крађи деце реч. А кад је реч о вакцинама немо'ш од њих да живиш, искачу одасвуда.

logika

31.03.2018. 13:48

Nije moguce da deca nestanu u porodilistu u ovolikom broju a da u to nisu umesani doktori i politika. Sistem u kome su doktori nedodirljivi ovakve pojave su morale da se dese. Zakonom majke, nisu primorane da sahrane mrtvorodjeno dete pa su nam mrtvacnice pune tela mrtve dece. Roditelji se jednostavno ne pobrinu za telo. Time je ostavljen je prostor za manipulaciju. Tj doktor moze da roditeljima da tudje mrtvo dete a njihovo da proda. Deo para ide policiji, deo ministru i direktoru i mirni su.

petar

31.03.2018. 20:58

Pohapsiti načelnike klinika pod 1! Bez ikakvog "dogovora" sa tužilaštvom i utvrditi konkretno gde su ta deca od slučaja do slučaja. Postoji DNK analiza tako da nije problem utvrditi čije je dete. Posebno obratiti pažnju na vrh Tužilaštva što namerno godinama vrši opstrukciju! Možda bi i tužilac Srbije trebao u zatvor!

tomkarlo

01.04.2018. 02:19

@petar - Pa ni jedan takav slučaj nije pozitivno utvrđen. Niko nije objavio ni jedan dokazan slučaj od hiljade mogućih. Pa zar pohvataže sve redom, po Srbiji i svetu i one najsakrivanije mafioze a ne nađoše ni jednu bebu koju je ukrala neka bebeća mafija. Ono što je sigurno to je da je bilo aljkavosti u vođenju evidencija od strane zdravstvenih radnika, matičara i sl. Bilo je i puno naknadnih sećanja da sedesilo ono što je babi milo.

realist

01.04.2018. 12:46

Biznis da prodajom dece vec je stagnirao,jer ljudi idu na poradjaju kalasnikovim,Radi svaki slucajbolnickog osoblja.