U ATARU obrenovačkog sela Vukićevica, policija je danas pronašla još 50 buradi u kojima je, kako se sumnja, opasan otpad - saznaju "Novosti".

Prema našim informacijama, ova nova ekološka bomba otkrivena je na imanju Zorana Markovića, vlasnika firme "Nitor trans DOO" koji se nalazi u pritvoru jer su pripadnici BIA, u saradnji sa MUP i Ministarstvom za zaštitu životne sredine u četvrtak, na njegovoj parceli, takođe u Vukićevici, otkrili čak 25 tona kancerogenog industrijskog otpada!

Pročitajte još - Kancerogeni otpad krio kraj bunara!

Ovaj suludi čin, koji ugrožava zdravlje ljudi i čije posledice će se tek utvrđivati, imao je drugu crnu epizodu i u petak, kada je u Velikom Polju, kod Obrenovca, na placu u vlasništvu preduzeća "Sević DOO" otkriveno oko 100 buradi za koje se sumnja da sadrže izuzetno opasne materije. Meštani su policiji ispričali da je taj štetni tovar na pomenutu lokaciju dovezao upravo pritvoreni Marković.

Pročitajte još - Čučković: Provera i prijave o opasnom otpadu u Velikom polju

Reč je uglavnom otpadnoj zauljenoj vodi za pranje rezervoara, ostacima gume, odnosno materijama koje sadrže visok procenat benzola i trihloretilena koji su kancerogeni.

Pročitajte još - Trivan: Otpad pronađen u Obrenovcu toksičan i kancerogen


Ceo slučaj dobija na težini, jer je neobezbeđeni i opasni otpad pronađen u području gde se mnoga domaćinstva snabdevaju vodom iz bunara.

Istraga je u toku.