Stipendije za 318 najboljih studenata NS univerziteta

Tanjug

30. 03. 2017. u 14:22

Najbolji studenti Novosadskog univerzite, njih 318 danas su dobili ugovore o stipentiranju od strane Fonda za mlade talente Republike Srbije

Стипендије за 318 најбољих студената НС универзитета

Foto D.Dozet

NOVI SAD - Najbolji studenti Novosadskog univerzite, njih 318 danas su dobili ugovore o stipentiranju od strane Fonda za mlade talente Republike Srbije.
Ceremonija dodele ugovora održana je na platou ispred sata na Petrovaradinskoj tvrđavi, a studentima su ugovore uručili ministar omladine i sporta u Vladi Republike Srbije Vanja Udovičić koji je i predsednik Fonda i gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević.
Ministar Udovičić je rekao da je ponosan zbog činjenice da je ovo četvrti put da zajedno sa gradonačelnikom Vučevićem, ugovore o stipendiranju uručuje najboljim studentima Univerziteta u Novom Sadu.

"Danas sa ovog prelepog mesta šaljemo najlepšu sliku i poruku da se itekako isplati rad i trud", rekao je Udovičić i dodao da mu je izuzetno drago što je među 318 studenata koji su dobili stipendije duplo više devojaka, odnosno što je ugovore dobilo 204 devojke i 114 mladića.
Po Udovičićevim rečima broj stipendista je za četiri godine povećan sa hiljadu na 1.250, a iznos stipendija na mesečnom nivou je sa 25.000 dinara povećan na 30.000 dinara.

"Fond za mlade talente će se truditi da svake godine broj stipendista bude veći kao i iznos stipendija", istakao je Udovičić dodajući da je 9,6 prosečna ocena koju imaju stipendisti.
Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević je rekao da je nastavljena dobra praksa stipendiranja najboljih studenata kroz Fond za mlade talente.
"Na ovaj način ne samo da se najbolji studenti pomažu u finansijskom smislu već, što je možda i bitnije, na ovaj način se šalje poruka da država misli o svojim najboljim studentima", rekao je Vučević.

On je istakao da mu je posebno drago što je ceremonija dodele ugovora o stipendiranju održana na Petrovaradinskoj tvrđavi jer je tvrđava simbol tradicije, nepokorivosti, nepobedivosti, uspeha i sigurnosti, jer , kako je rekao, upravo sve te karakteristike imaju najbolji studenti Novosadskog univerziteta.

U ime stipendista prisutnima se obratila Sonja Gombar student master studija na Prirodno-matematičkom fakultetu, koja je kazala da je ovo drugi put da od pomenutog fonda dobija stipendiju i da stipendije studentima predstavljaju značajnu pomoć.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije