AMSS: Najviše problema sa kočnicama

Tanjug

22. 12. 2015. u 22:14

U akciji "Ispravno vozilo - bezbedno vozilo" koju su vodili AMSS i „Parking servis” pregledano je 5.000 vozila, i pokazalo se da 41 odsto ima neku neispravnost, a od toga je jedna trećina bila vezana za kočioni sistem

АМСС: Највише проблема са кочницама

Auto-moto savez Srbije i JKP parking servis sproveli su u novembru akciju "Ispravno vozilo - bezbedno vozilo", koja je pokazala da je od 5.000 pregledanih automobila, 41 odsto imalo neku neispravnost, saopštio je danas AMSS.

Kako se navodi, kao i do sada, za besplatnu proveru tehničke ispravnosti najviše su bili zainteresovani vlasnici starijih automobila koji pretpostavljaju da postoji neka neispravnost na njihovom vozilu.

Prema rezultatima novembarske akcije, a nakon analize strukture kvarova, utvrđeno je da od pregledanih vozila, 31 odsto ima problem sa kočnicama, devet odsto sa sistemom za upravljanje, a kod 36 odsto automobila nije potpuno ispravna svetlosna signalizacija.

U prethodnoj akciji od sličnog broja vozila, neku neispravnost je imalo 39 odsto, a najčešći problem su bili uređaji za zaustavljanje i to u 31 odsto slučajeva, dok se 36 odsto odnosilo na uređaje za osvetljavanje, odnosno 14 odsto na uređaje za upravljanje.

Pred početak zimske sezone, svi vozači su u okviru akcije koja je organizovana od 23. do 28. novembra, mogli besplatno da provere tehničku ispravnost automobila na više od 170 linija tehničkih pregleda širom Srbije.

Akcija besplatne provere tehničke ispravnosti je sprovedena u saradnji sa Upravom saobraćajne policije, a uz podršku Asocijacije tehničkih pregleda.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije