Akcija Mreža: U zatvoru 12 dilera

Z. U.

27. 04. 2012. u 20:55

U akciji suzbijanja ulične preprodaje narkotika, prekontrolisano 300 osoba, krivične prijave podnete protiv njih dvadesetak

PRIPADNICI Uprave kriminalističke policije MUP Srbije u akciji "Mreža" na suzbijanju ulične preprodaje narkotika, prekontrolisali su do danas oko 300 osoba. Krivične prijave su podnete protiv njih dvadesetak, dok ih je 12 privedeno nadležnom istražnom sudiji.

Tokom pretresa pronađeno je i zaplenjeno skoro sedam kilograma raznih narkotika, hladno i vatreno oružje, automobili... U četvrtak uveče je, u nastavku "Mreže", na teritoriji Smedereva, Kragujevca i Beograda uhapšeno šest osoba.

Policijsko zadržavanje od 48 sati određeno je Milanu Dimitrijeviću (25), zvanom Bombona, inače vođi grupe, Milošu Ignjatoviću (29), Aleksandru Spasiću (32), Nikoli Kuzmanoviću (37), Stefanu Obradoviću (23) i Vojislavu Miloševiću (28).

Oni su osumnjičeni da su počinili krivično delo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga. Policija u saopštenju navodi da je vođa grupe Dimitrijević ogranizovao Ignjatovića, Spasića, Kuzmanovića, Obradovića i Miloševića da na području Mladenovca, Beograda, Velike Plane i Smedereva, na ulici prodaju heroin.

Postoje osnovi sumnje da su prodaju obavljali donošenjem paketića droge na adrese, kao i u blizini škola, domova zdravlja, kafića, diskoteka, trafika... Dosadašnjim aktivnostima Uprave kriminalističke policije, policijskih uprava Smederevo i Kragujevac, utvrđeno je da je u toku ove godine do hapšenja, ova grupa prodala oko pet kilograma heroina.

Pretresom stanova i vozila, kod osumnjičenih je pronađeno 17 paketića heroina pripremljenih za uličnu prodaju i 50 grama istog narkotika, koja nije razmeren u manje paketiće za prodaju, kao i vagica za precizno merenje droge.

Ova akcija izvedena je u nastavku akcije "Mreža", kada se iza rešetaka našao Željko Vujić (35), koji je osumnjičene snabdevao heroinom i kod koga je pronađeno dva kilograma i 750 grama ove droge.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (5)

Maja

27.04.2012. 21:41

Pa ovi su svi iz Mladenovca. Strasno. Svi su znali sta rade! A gde je bila Mladenovacka policija?

maksimr

05.05.2012. 08:52

@Maja - Mladenovacka policija je sa njima svaki boziji dan pila kafu.... Ne bih vise nista da vam pricham o tome....

milan f

28.04.2012. 00:17

Pogledajte mladenovački sajt mladenovac.rs ! smešno je ! Zadnji članak o švercu narkotika (hronika) datira od novembra 2011. Ni reč o akciji "mreža" !Svi imaju neki procenat (policija, opštinari itd...) da bi ove ubice radili svoj "posao" slobodno !

kalimero

30.04.2012. 06:54

pa svi znaju sta se desava u Mladenovcu!Banetova sestricina mrtva drogirana radi u parking servisu i prodaje drogu na ulici!to svi znaju!ali cute jer ona ima ujku!a ima i decu ali sta vredi budali!