Otrovom menjaju klimu

V. C. S.

07. 11. 2012. u 20:56

Odbor za zaštitu životne sredine u Skupštini uskoro pokreće pitanje o hemijskim zaprašivanjima. Ekolozi sumnjaju da iz aviona širom planete izbacuju teške metale da spreče otopljavanje

POSLE genetski modifikovane hrane, u Skupštini Srbije ubrzo će biti otvoreno i pitanje hemijskog zaprašivanja iz aviona (”kemtrejl”) čije su posledice po zdravlje ljudi još nepoznate, saznaju ”Novosti” u Odboru za zaštitu životne sredine.

Reč je o aktivnostima neobeleženih aviona u stratosferi širom planete, pa i iznad Balkana, koje se nazivaju geoinženjering, a koje SAD i multinacionalne kompanije opravdavaju borbom protiv globalnog zagrevanja. Po rečima Džona Holdrena, savetnika predsednika Obame, preko bele paučine atmosfere raspršuje se aluminijum-dioksid, barijumove soli i druga jedinjenja, i tako kontrolišu vremenske prilike na određenom području.

- Ekološki pokreti u regionu uveliko pričaju o ovom fenomenu, a Grci su, čak, pitali svoju vladu da li se takva zaprašivanja vrše i nad njihovom zemljom i koliko su štetna - kaže Milica Vojić Marković, predsednik Odbora za ekologiju.

Odgovor su i dobili, a u njemu uvijenu potvrdu da se zaprašivanja vrše, ali da nema podataka da li su štetna. Slične odgovore i domaći poslanici tražiće od naše vlade.

Po rečima poslanika Ivana Karića iz Zelenih Srbije (na listi DS), i domaći ekolozi su primetili beličaste tragove na nebu, koji ne nestaju tako brzo kao kad proleti mlaznjak.

OŠTEĆUJE MOZAK, JETRU, BUBREGE... POSLEDICE po ljudsko zdravlje i dalje su nepoznate, ali se zna da aluminijum na duže staze izaziva oštećenja mozga i Alchajmerovu bolest, barijum disajne tegobe, povišen krvni pritisak, mišićnu slabost, oštećenje jetre, bubrega, srca i slezine, kancer. Hronično trovanje manganom može da dovede do hendikepiranosti, a simptomi trovanja su: slabost, pospanost, emocionalni poremećaji, paraliza, sterilitet, glavobolje. Naučnici zaprašivanje nanovlaknima povezuju sa sve većim brojem obolelih od opasne kožne Morgelonsove bolesti.

- Detaljnije informacije imaćemo sledeće nedelje, posle kongresa Evropske zelene partije, u Stokholmu, i susreta sa Pernilom Hagberg, vođom Stranke zelenih, koja je prva pokrenula tu priču - kaže Karić.

Inače, hemijske tragove aviona, tzv. ”kemtrejls”, karakterišu specifične bele guste pruge koje satima ostaju na nebu. Novosadski ekolozi tvrde da su uočeni, recimo, iznad administrativne granice sa KiM, ali ne samo tamo. Iza aviona, koji lete obično u grupama od tri do pet, ostaju vrtlozi i statični tragovi, koji se u roku od nekoliko sati šire i pretvaraju u sivo-belu koprenu koja blokira prolaz sunčevih zraka, posle čega se primećuje ”uljasta” izmaglica. Ovo kasnije pada na zemlju kao bela paučina.

U hemijskim tragovima pronađeni su aluminijum i barijum oksid, mangan, gvožđe, stroncijum, bakterije, gljivice, pesticidi, mikoplazma, kao i oblici veštačkog života (nanovlakna).

U našem Ministarstvu energetike, razvoja i zaštite životne sredine objašnjavaju fenomen sasvim drugačije:

- Kontrolori letenja moraju da imaju apsolutni uvid svih letilica koje se nalaze iznad teritorije Srbije i mala je verovatnoća da neka letilica uđe na teritoriju, a da je ne otkrije kontrola letenja. Što se tiče tragova iz aviona, oni su posledica kondenzovane vodene pare, a dužina trajanja trake zavisi od okolne atmosfere. Ne može se govoriti o zaprašivanju.

Što se tiče globalnog zagrevanja, u Ministarstvu smatraju da ga nije moguće sprečiti nikakvim kontramerama kao što je zaprašivanje. Jedini princip je smanjenje emisije gasova staklene bašte. Agencija za zaštitu životne sredine, inače, vrši monitoring kvaliteta vazduha preko 40 automatskih mernih stanica, koje daju podatke o hemijskim i praškastim materijama. Za sada nisu uočili koncentracije hemijskih elemenata, zaključuju u Ministarstvu.


Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (94)

Сомбор

07.11.2012. 21:21

Ovo je jedna od najvecih GLUPOSTI (uz horoskop) koju su Novosti objavile. Srbi i njihove omiljene teorije zavere. BTW, nanovlakna nisu oblici vestackog zivota, sto dovoljno govori o ozbiljnosti "novinara" V.C.S.

Rajko J.

07.11.2012. 22:25

@Сомбор - Glupost jeste i to velika. Ali ono0ga ko je potpisao Ugovor o slobodnom preletu aviona preko našeg neba, a koji pripadaju NATOu. Naš veliki patriota Vuk postao je ministar ino-poslova i to bio samo nekoliko meseci, dok nije ispotpisivao sve ono što niko drugi nije. Sve ovo radi se nad mnogim zemljama i radi se o ozbiljnom ''poslu'' i o tome postoje zaključci vlada i parlamenata mnogih zemalja. A o stručnjacima da i ne govorimo.

Kubura

07.11.2012. 22:50

@Сомбор - Panonski čobana digni glavu i pogledaj kad vedro nebo bude otkud 20 -30 paralelnih linija na nebu? A godinama unazad jedva sa su proletala 2 mlaznjaka... odakle nam toliko mlaznjaka? Alo ovo je stara prica samo je narod konacno digao glas kada je pojava postala do te mere masovna da je nemoguca za izbegavanje..

Dorćol

07.11.2012. 23:24

@Сомбор - Šta da se kaže,... oni kao Kubura i drugi koji veruju u ove izmišljotine samo pokazuju svoj nizak intelektualni nivo. Bombardovanje i ozonska rupa, chemtrails (nije isto što i contrail), HARP, HAARP, i ostale zavereničke bezvezarije imaju jako lepu prođu u zemlji seljaka na brdovitom Balkanu. Verovali su oni i u Deda Mraza, i u Slobodana Miloševića. Nije ništa čudno.

BG

07.11.2012. 23:29

@Сомбор - Ha ha, care Kubura, pa i putnicki avioni su na mlazni pogon :))) Odgovor ti se sam namece.

Kubura

08.11.2012. 00:12

@Сомбор - Jesu ali jete jednim koridorom a ne 30 paralelenih koridora u skoro jednovremeno kao momci koji ciste parket na kraju cetvrtine u basketu i slicno... Stvar je u tome sa ako ti neko iz familije ne umre odma sad ti neces poverovati u trovanje radi visih ciljeva, ali ces se setit kubure kada u istoj sobi na odelenju za onkologiju budete ti tvoja majka otac dete brat sestra..... ali tada za 5-6 godina ce biti kasno da se boris protiv chemtrailsa!!!!!!!!!!!!!!

Novi Sad

08.11.2012. 04:02

@Сомбор - Au, bre, Kuburo, pa ti si malo žešći medicinsko-zaverenički stručnjak. "Novosti" kao neprikosnoveni autoritet za chemtrail problematiku su ti lepo u prozorčetu gore napisale šta strada prvo od toga. Rak se ne spominje uopšte, ali se oštećenje mozga nalazi na prvom mestu. Čitajući komentare ovde izgleda da su u pravu za oštećenja mozga, samo što je taj proces u Srbiji počeo pre nekoliko decenija i došao je od unutrašnjeg pešadijskog neprijatelja, a ne sa nebesa

primorac123

07.11.2012. 21:23

''Vuk Drašković je 2006 u svojstvu ministra inostranih poslova potpisao sporazum sa NATO snagama o slobodnom preletu njihovih aviona, bez najave...'' Od tog momenta Srbija vise nema kontrolu nad svojim nebom. Sporazumi prethodnih vlada ciji su ministri postpisivali medjunarodne sporazume nemaju pravo da se ponistavaju (nazalost) kao sto je jedan ovakav ugovor.

Aca

07.11.2012. 23:52

@primorac123 - Neverovatno je da je taj Vuk Draskovic nekima kriv za sve sto im se u zivotu desava! Pa pobogu, nista nije potpisao sto nije bila odluka vlade, a koliko se secam potpisan je slobodan kopneni prolaz trupama SFORA (iz Bosne) i KFORA (sa Kosova), a da smo i mi u NATO znali bismo i ko nam leti preko neba i da li su to samo NATO avioni ili i bacuske ispustaju nesto?!

Aleksa

08.11.2012. 06:53

@primorac123 - Vuk je zavrsena prica. Istorija. I to onaj mracniji deo. Poceo je bio dobro zavrsio neslavno. Kam srece da se nikada na javnoj sceni nije ni pojavio.

Debeli

08.11.2012. 09:25

@primorac123 - Da li je Vuk kriv ili ne, malo je bitno. Potpisao je ono što mu je potureno. Bitno je da im je taj dokument otvorio širom vrata da rade to što rade.

Skorceze

08.11.2012. 13:47

@primorac123 - to je bio uvod u "VIA ROMANA" ,autobiografski motivisan...

Bane 22

07.11.2012. 21:42

Ovo su price za malu decu i nezaposlene...Idite radite nesto korisno osim sto citate ove gluposti i razmisljate o ovim bajkama.

Mile

08.11.2012. 00:34

@Bane 22 - Ma da, Bane, nemaš ti pojma. Slušaj Mikija i milju koji sve to znaju. Eno, Obama se zarekao da će da istrebi srbe zbog onog oborenog oborenog "nevidljivog" 117A, a i zbog toga što mu je daleki rođak u SFRJ bio ponižen i reklamirao "Kluz".Stoga su ameri razvili nova jedinjenja "anti-srb-icin" koja je osveštao lično papa, a za šta su pare dali albanski dileri srpskih organa, koji su smakli ZĐ a onda su hteli i Tomu jer im je na tragu, ali je on bio pametniji.

As

08.11.2012. 08:13

@Bane 22 - Pa Vučić je dozvolio sa kompletnom vladom 1999.godine, NATO-u da uđe, šta će sad da reši?

m

08.11.2012. 08:16

@Bane 22 - Nisu Bane priče za malu decu, nego za potpirivanje kolektivne paranoje. Trovanje avionima i kontrola klime HAARP-om, i sve to u jednoj tako snažnoj i važnoj državi kao što je Srbija, koja pretenduje da postane najmoćnija na svetu pa je treba na vreme sprečiti.Ljudi, obrazujte se malo. Naučna znanja se ne stiču na tv pinku. :(

B.V.

09.11.2012. 07:37

@Bane 22 - Ne radi se niokakvim ,,bajkama za decu i nezaposlene''. Ko god je pogledao prilog u kome pokojni producent Aron Ruso priča o susretima sa Nikolasom Rokfelerom, krupnim magnatom, shvatio je da priča o izazivanju kriza i raznim neprijateljskim delovanjima protiv čovečanstva nije nikakva ,,paranoidna teorija zavere'' već nažalost realan pokušaj svetskih baraba da zagospodare celom planetom. Što se zaprašivanja tiče, treba proveriti prave razmere toga. Arogantno odbacujete činjenice...

BI-BI-LA

07.11.2012. 22:00

Ovo nije za bilo koje cekanje sta ce reci neki zeleni.ovo se radi nad nasim nebom a ne njihovim.A ko je dozvolio preletanje vojnih aviona natoa pod hitno da se javi na odgovornost i to kod Vucica.

BinObin

07.11.2012. 22:11

Sa nato bombardovanjem smo dobili i ozonsku rupu nad nasim prostorima,a posle smo im i dozvolili i slobodne prelete

Stefan Garovic

07.11.2012. 22:23

Pomislilo bi se da tragovi aviona ("contrails"), zraci kondenzovane vode, deluju protiv globalnog zagrevanja po principu oblaka, koji imaju visok albedo (suncani zraci odbijaju od svetlih materija pre nego sto dostignu troposferu). Ministarstvo objasnjava princip, medjutim efekat je minimalan, pa cak i malo kontraproduktivan . Inace, nivo naucnog razumevanja (LOSU) je nizak. Ali zato avioni vise ucestvuju u g.z. zbog ispustenoh CO2. Pozdrav

Geger

08.11.2012. 04:16

@Stefan Garovic - Po putnik/kilometru, avion daleko manje zagadjuje nego automobil.

Nevski

07.11.2012. 22:47

Pre jedno mesec dana oko Nisa su tragovi bili toliki da su oblaci u odnosu na njih izgledali zastrasujuce mali... Bas je bilo jezivo gledati.

Kole

07.11.2012. 22:54

Konacno da se o tome kaze javno. U Svedkoj skupstini vec parlamentarci govore o tome, potrazite na netu. I ne samo u Svedskoj, o ovome se konacno govori u javnosti u mnogim zemljama. Po nekim informacijama, navodno "filantropi" milijarderi hoce da uticu na klimu, da "pmognu" planeti. A zapravo truju vazduh sirom planete.

mima

07.11.2012. 23:21

Konacno da neko uzme za ozbiljno ovo sto se desava na nasem nebu..Pre dve nedelje je iznad Smedereva bilo gore nego na ovoj slici,desetak aviona,ja ih brojala i imam snimke , ostavljali su tragove po nebu da je bilo jezivo gledati. Iz MUPa su mi rekli da je tu koridor,ko da sam ja blesava pa ne znam sta je koridor...U jednom trenutku sam pomislila kako se ne sudare na tako malom prostoru kad lete na sve strane.Novinari su mi rekli da ne smeju da pisu o tome..Ko nas truje i zasto???

Svetolik Popadić Baćko

08.11.2012. 09:34

@mima - Ne lupaj glavu Mima kako se avioni ne sudare na tako malom prostoru, ima ko da se time bavi. Onaj ko je nadležan u Srbiji ima podatak o svakom, ali baš svakom avionu koji ulazi naš vazdušni prostor, tako da nisu tačne informacije da tu vršljaju NATO avioni koji kako hoće. A to dal' se zaprašuje, mi nema šanse da otkrijemo, ma koliko pisali po novinama. Možemo samo da pokušamo da ublažimo frustracije šaljući ove komentare :)

Luka

10.11.2012. 12:47

@mima - Tako moja baba gledala u nebo pa umrla. Nemojte Mima, nije zdravo....Svašta sa ovim narodom.

zoran

07.11.2012. 23:26

Ljudi moji znate li vi shta su nano-vlakna..?? Kakvih nebuloza ovde ima.Gorivo aviona, obichnog aviona, ima u sebi teshkih metala, na anshu zalost. Nije potrebno dodatno zaprashivanje.

Ivan

07.11.2012. 23:52

Hvala Bogu da se ova priča polako pojavljuje u medijima!NAPOKON!U svetu se bude i bune protiv ovoga, red je i na nas!U Švedskoj je u toku u skupštini rasprava povodom Chemtrails-a, u jednom kandaskom gradu je zabranjen prelet ovakvih aviona.p.s. Posetite facebook grupu "STOP Chemtrails Balkan", dosta informacija, slika i dokaza

anonimus

08.11.2012. 08:09

@Ivan - ako amerikanci od drugog svjetskog rata vrse hemijske opite nad svojim stanovnistvom a da nista ne mgovore osim sto ih ljudi iznutra provale, jer im proradi svijest bez obzira na novac , sta onda treba da ocekemo mi ili citav svijet od zlikovacke americke administracije. bilo kako bilo nijedno carstvo nije trajalo do vijeka pa nece ni njihovo to je sigurno jer ce na kraju progutati sami sebe ako im niko ne stane na rep, dovoljno su svirepi da nam rade to sto rade

Mirko

08.11.2012. 02:22

Barijum feroksid ima osobinu da se akumulira u telu i upija zračenja.Koristi se na magnetnim trakama i prilikom snimanja organa za varenje.bacanjem jedne neutronske bombe na stanovništvo koje ima akumulirane barijumove soli, ne bi više bilo izlečenja jer bi telo upijalo radioaktivnost.A objekti ne bi pretrpeli velika oštećenja i u kraćem periodu od 10'15 godina bi teren bio pogodan za život.

Kalabić

08.11.2012. 02:39

Ako neko hoće stvarno da truje nebo valjda bi koristio neki neobojeni gas koji ne može da se vidi, a ne onolike bele tragove da ostavlja za sobom. Mislite o tome. Nema logike ova cela priča.

Paun

08.11.2012. 02:57

Na internetu postoji mnogo clanaka ako se ukuca: "Chemtrails" ili "Project Cloveleaf". Ocigledno je da se o tome i zna i prica i na drugim mestima planete i da je to problem.

nikolas_bar

08.11.2012. 06:44

Jes, tako ja ljetos pijem pice u plaznom baru u Susnju (Bar) i vidim na nebu leti avion od Italije a za njim gusto, bijelo kao oblak ostaje i kazem ja mom drugu, gledaj sad kada se ovih dana pojavi neka gripa, kad ono posle 48 sati javise na tv da se pojavilo dosta slucajeva sa upalom disajnih puteva. E pa sad, ne znam sto sam vam ovo ispricao ali "de-bili i denebili neka vas sreca prati".

Stevo

08.11.2012. 08:02

Ljudi probudite se, kolika je količina gluposti u ovoj zemlji !!! Sa 10000 metara ništa se ne može zaprašiti precizno. Kada bi sve vas "pametne" dušebrižnike bacio iz aviona sa te visine sa pojačanm vetrom teško da bi pali u Srbiju......a ne neki fluidi i gasovi. Ovo tvrdim jer imam više od 2000 sati leta, pozz.

zarko

08.11.2012. 17:49

@Stevo - Mozes imati i 2.000,000 sati leta ali treba imati sa cim i razmisljati.Mislim da ti ni lekovi vise ne pomazu

Tomislav

08.11.2012. 08:06

Čestitam Novostima jer su prve velike dnevne novine koje su skupile hrabrost da pišu o ekogenocidu koji se sprovodi nad Srbijom. Situacija je alarmantntna, a sudeći po izjavama iz nadležnosg ministarstva naša vlada neće imati hrabrosti da preduzme mere na spasavanju stanovništva. zato je neophodno da javnost što pre počne sa najjačim mogućim pritiskom na vlasti kako bi se izbegle katastrofalne posledice po narod, zemljište, vodu i vazduh Srbije.

Gox

08.11.2012. 20:11

@Tomislav - Ovo nisu nikakve teorije zavere to da zaprasuju sve je tacno samo za desetak godina tehnologija sveta se udesetosrucuje zamislite za narednih dest godina sta ce biti to je poplocavanje puta u pakao.Ljudi samo ako se ujedinimo mozemo da pobedimo to zlo .Podignimo se protiv tih zlotvora pre nego sto bude kasno !!!

Milenko

08.11.2012. 08:25

Ubijaju nas smišljeno! Cilj je da se ispuni plan Bilderberg grupe o samo jednoj milijardi stanovnika na Zemlji.

Biki Banjica

08.11.2012. 08:40

Pa naravno da je stetno itekako po zdravlje ljudi,ja sam primetila da se tada ljudi osecaju bolesno,malaksalo i nervozno.Naravno ni ja se ne osecam imam tada velike glavobolje.Najcesce se dogadja kada nema vetra to smo primetili suprug i ja posle tih belih tragova je lila kisa 3 sata kao iz kabla.Nije samo nad nasim nebom to su i primetili nasi prijatelji koji zive i rade u Libijii, oni su videli tragove na nebu i nervoza ljudi sa glavoboljom.Boze sta ce jos da nam rade!Jesmo li mi zamorcici?

Nada

08.11.2012. 09:04

Ne treba dokazivati postojanje kemtrejla. Americka vlada je priznala da vec 16 godina zaprasuje u zemljama NATO i Partnerstva za mir. Globalno zagrevanje je izmisljeno, ozbiljni naucnici to znaju. Kontrola klime ima dublji motriv. Ako vam neko napravi visemesecnu susu, pa nemate hrane, morate da je uvozite, pa ne pitate da li je GMO itd A time i otrovima malo ubrzate umiranje i smanjite broj stanovnika na planeti. Nista ne verujem vlasti. Znaju oni sve, samo se prave ludi i moraju da cute!

Luka

10.11.2012. 12:50

@Nada - Pa hajde onda da vidimo link, dokument, video zapis gde je priznala. Do tada ste šarlatan.

Naivan

08.11.2012. 09:15

I kao po obicaju vlast ce nas obavestice da to nije opasno, da je na protiv lekovito! Nikada ne bi ni stavili na dnevni red da nije pritiska javnosti. A znaju! Ovako ce nas otkaciti, i proglasiti budalama koje veruju u teorije zavere! Ceo svet se bori protiv ovoga vec godinama, a nasi kao nisu ni primetili da to postoji. Ima zealaj koje su zabranile zaprasivanje. Nasoj inferiornoj vlasti ne pada ni na pamet da ista smeju da odbiju! Ni po cenu zdravlja svoje dece!

Andrej77

08.11.2012. 11:12

@Naivan - Ako verujete u ove gluposti i HAARP iz Barajeva!?.... nema nama spasa, glasajte i dalje za diletante, citajte Trece Oko i Srbija ne mora da brine za dobru buducnost, jer je imati nece.

@Andrej77

08.11.2012. 12:00

@Naivan - Антене ХААРП-а постављене су у Бељини у близини Барајева.

Andrej77

08.11.2012. 13:18

@Naivan - E pa nisu, ne veruj svakoj gluposti koju procitas.. bilo je lakovernijih od tebe koji su ih trazili na lokalitetu pa nista. Uostalom, prosetaj malo tamo pa se javi kad ga nadjes.. Da li razumes da HAARP u Aljasci napaja Elektrana snage termoelektrane Nikola tesla!? Odakle energija za to u Srbiji.. kao sto rekoh, sa ovakvim biracima nema zime za nesrecu.

HAARP HA-HA-RP

08.11.2012. 14:10

@Naivan - U pitanju je samo jedna triangularna antena precnika 2.6m i 1.3m visine a tacan polozaj antene na krovu Instituta za Fiziku mozes videti na Google Maps (44.855270, 20.390869). Uporedi sliku sa albuma prezentacije "ELF/VLF Receiver AWESOME" (Morris Cohen / Stanford University) i navedenu lokaciju (Belgrade - BL). AWESOME je skracenica od: Atmospheric Weather Electromagnetic System for Observation Modeling and Education. Za ovaj projekat bila je zaduzena Desanka M.Sulic (Laboratorija za plazmu)

Andrej77

08.11.2012. 15:58

@Naivan - Hoces da kazes da ta jedna antena radi isto sto i postrojenja na Aljasci i Sibiru!? Imam i ja Logu na krovu, zaboravio sam da je skinem pa to ne znaci da mogu da uticem na jonosferu. HAARP u Srbiji ne postoji u obliku od koga toliko zaziru gradjani nase obrazovane zemlje. Niko nam ne radi o glavi koliko nasa glupost. Moj sin od 8 godina je tehnicki obrazovaniji od 90% komentatora ovog texta. Paranojo moja, smesni ste.

Maki

08.11.2012. 20:12

@Naivan - @andrej77 ti kao da ne citas tekst. @haarp ha-ha-rp je verovatno odgovorio/la nekome ko je tebi poslao odgovor na cirilici .koliko shvatam iz komentara #2200154 - postoji teorija zavere koju je neko plasirao u javnost.

maki

08.11.2012. 09:39

Pre nekih mesec dana na nebu iznad Kraljeva u toku noci je bilo mnogo preleta tako da se u ranu zoru videlo vise tragova nego na ovim slikama. Nemoguce je da se toliki broj putnickih aviona nasao istovremeno na tako malom prostoru.

Svetolik Popadić Baćko

08.11.2012. 10:26

@maki - Pa imaj u vidu da ih u toku letnje sezone ima 2500 dnevno. Sada ih ima manje, ali dovoljno da svakog trenutka kad pogledaš u nebo vidiš neki trag. Nisu fantomski i nenajavljeni letovi, putuje narod, za razliku od nas :)

pera

08.11.2012. 09:40

nije tacno da mora da se najavi prelet svih aviona ,unapred. Vuk Draskovic je potpisao ugovor sa NATO paktom o slobodnom ,neuslovljenom i nenajavljenom prolasku ,svih vrsta vozila kroz Srbiju (bivsu jugoslaviju), ,znaci aviona,kamiona,brodova (i cega god ). Via Romana...

Svetolik Popadić Baćko

08.11.2012. 10:22

@pera - Nemoj pisati neistine. Svaki avion ,bio on NATO, NASA, BIA, OZNA....mora biti najavljen. To što je potpisano nikako ne znači da oni vršljaju bez naše kontrole. Imaju ista prava i obaveze kao i svaki drugi vazduhoplov. Možda to neko od vas ne voli da čuje, ali to je definisano i primenjuje se bez izuzetka :)

ЗОО

08.11.2012. 12:23

@pera - приступањем Србије у партнерство за мир отворили смо небо за прелетање разних летелица, нико нас ту ништа не пита.

Aleksandra

08.11.2012. 13:00

@pera - Vrsljaju, vrsljaju, i te kako vrsljaju, a o tome da nas nesto pitaju i ne pomisljaju. A i zasto bi, kad im je to legitimno dozvoljeno. Ljudi nisu svesni sta se desava, vecina je jos uljuljkana u jednu iluziju..... Bolje je da se glave sto pre ukljuce....

zarko

08.11.2012. 17:42

@pera - To sto pisete ne odgovara istini,procitajte sta je potpisano u partnerstvu za mir

Brizna Amerika

08.11.2012. 10:21

Prosle godine u oktobru, naucnici iz celog sveta sastali su se na konferenciji AAAR a u vezi projekta "hladjenja planete". Poznato je da su aluminijum-dioksid i barijum otrovne supstance koje nakon izbacivanja u atmosferu prvo dospevaju u vazduh a na kraju zavrse u vodi i na zemlji (dokumentarni film: What in the World are they Spraying?). Nije medjutim poznato koje licnosti stoje iza ovog modela geoinzenjeringa koji ukljucuje prskanje oko 20 miliona tona otrovnih aerosola u atmosferu.

Mirko

08.11.2012. 10:34

Razgovaraju dva praseta tamo negde pred Božić:- "Zar ti nije čudno što gazda već dva dana oštri sekiru i noževe?"- A drugo prase kaže:"Ma daj mani me tih teorija zavere"

bane

08.11.2012. 10:37

Zašto nikada javnost nezna ime i prezime onoga koji javno govori u ime Ministarstva. Zašto izjavu nikada nepotpisuje odgovorno lice. Ja sam građevinski inženjer, svaki crtež i proračun moram da potpišem, za tačnost proračuna odgovaram: Inženjerskoj komor , koja za moju nenamerno napravljenu grešku možeda mi zabraniti rad, a oštećeni investitor može me optužiti i da krivično odgovaram. Kako to članovi Ministarstva mogu da budu anonimni i da niko nema odgovornost ?

zemunac

08.11.2012. 10:38

Prosle godine 2011 u prolece celo Zemun polje je bilo zasuto nekakvom belom paucinom, nismo mogli danama sa terase da skinemo, kao zvezdice tu paucinu, tek kasnije smo videli da se radi o tom verovatnom zaprasivanju.

Slavko Stanisavljevic

08.11.2012. 11:08

Bas me interesuje dali Amerikanci pustaju iz aviona otrove i nad Rusijom ili se ipak za sada "uzdrzavaju". Ako je ovo zaista istina onda nam nema spasa ima da nas tamane kao miseve,narocito male zemlje su u velikoj opasnosti jer nemaju mogucnosti da se odbrane od ovog zla.Djavo je dosao po svoje.Ostaje nam da se molimo Bogu,jer nam je On jedini zastitnik.

DIKI

08.11.2012. 11:41

Da nas je na planeti previše, nije sporno. Da li je grupa Bildeberg kriva za ovoliki broj abortusa kod nas ili možda ono - ma šta će mi deca, daj da ja proživim. Da li Vam je poznato šta jedete u onome što zovete ''domaće''? Koliko je ljudi oko Vas totalno nesposobno za bilo koji posao jer ne želi da radi? Zavere postoje, ali nisu ni blizu tako opasne kao kratak spoj u domaćim glavama. Zaprašivali nas ili ne, mi ćemo se ipak sami urnisati. A možda tako i treba.

Блурп

08.11.2012. 11:44

Какве су ово теорије завере. Па сви знамо да тешки метали не постоје.

totoš

08.11.2012. 12:47

@Блурп - čitam sve vaše komentare i izrečene misli .mMi smo mala zemlja ,ali imamo velike lopove ,poltrone i d... uvlakače,razne kumove ,itd.ne preostaje nam ništa drugo nego da se zarad jevropske nam dobrobiti blago vremeno tj. na vreme odreknemo svega pa i prava na život.

Aleksandar Milenkovic

08.11.2012. 12:09

Komentar za sve koji sumnjaju u ovo i smatraju da su to obicni tragovi od aviona:gospodo, ne mora niko nista da vam prica, pogledajte sami u nebo, zar ne primecujete koliko je ovih tragova u poslednje vreme?Evo u ovom momentu, iznad moje kuce u Beogradskom naselju Karaburma, mogu se zapaziti jedno 3-4 traga koja su se spiralno ili ne rasprsila ali ne nestaju, dok u isto vreme te tragove presecaju avioni ciji tragovi nestaju posle nekoliko kilometara, zar to nije cudno?Ista atmosfera i uslovi!

Ima gorih PRAVIH problema

08.11.2012. 14:28

@Aleksandar Milenkovic - Je l' ti kapiraš da se vremenom povećava broj aviona? Isto važi i za automobile za koje niiiiko od vas ne paniči iako su i te kako štetni po zdravlje. Doduše, možda zbog "predivnog" gradskog vazduha toliko tripujete.

Luka

10.11.2012. 12:49

@Aleksandar Milenkovic - A jeste možda svesni da na jednom isečku neba možete imati 7-8 presecajućih putanja, sve na različitim visinama, sa različitim temperaturama, vlažnostima, vetrovima?

Dragan

08.11.2012. 12:35

Trebalo bi da Vojska Srbije prinudno spusti jedan od tih sumnjivih aviona radi kontrole.

MikiBg

08.11.2012. 15:57

@Dragan - Treba se popeti na 15 000m. Ne moze to rashodovanim migom....a i javlja mi se da bi eventualnim kontaktom sa pilotom letece trovacnice, samo dobili poruku " Uozbiljite se i vucite se s tom kantom nazad na aerodrom. Detaljna objasnjenja potrazite u USA amasadi. Over and out"

Жиле Т.

09.11.2012. 00:05

@Mario - @ "Mario": Исувише је "теорија завере" (!!!) које су одавно престале да буду "теорије", поставши СВАКОДНЕВНИЦА. Посебно у Србији.

RavnogoracBg

08.11.2012. 14:12

HAARP antene su nam instalirali navodno da bi "srpski student imali gde da vezbaju", kretanje na internetu nam prate zbog nase "bezbednosti i ugodjaja", njihovu GMO hranu nam ne daju da obelezimo "da se ne bi stvarala nepotrebna panika" ( reci PR-a Monsanto trovacnice), sad nas zaprasuju necime sto ne znamo ni cemu tacno sluzi i kog je sastava.... ljudi, jesmo li mi bre u nekom horor filmu ?? A sto se nase kontrole letenja tice, ne cudi me da sto s njihovom opremom ne vide stealth avione.

Pravoslavac

08.11.2012. 16:06

Dobro ste se setili da pisete... trebali biste da stavite ovu temu preko cele naslovne strane, ali hvala i za ovoliko.

пера

08.11.2012. 17:12

пошто сви удишемо тај ваздух , надамо се да ћете наставити у вези ове теме, јер јавност у свету иа и код нас ово зна ....само је питање да се поведе иницијатива да се то спречи док смо још живи и здрави.....

mih mil

08.11.2012. 17:26

Na planeti Zemlji ima mesta samo za ZLATNU MILIJARDU stanovnika. To je projekcija Svetske vlade. Ko ne veruje u svetsku zaveru neka pogleda u nebo odakle nas truju!

zarko

08.11.2012. 17:37

Ne znam da li uopste imamo drzavu.Cemu sluzi vojska policija,skupstina ,predsednik ,premijer i ostali ako do sada nisu nasli za shodno da reaguju na ova desavanja.Jednom recju "SRAMOTA" i bezobrazluk

Luna

08.11.2012. 19:33

Procitajte komentare i ovaj "clanak" i bice vam jasno kako je lako manipulisati prosecnim stanovnikom Srbije. Bilo i ostalo. Zalosno.

Prle

08.11.2012. 19:54

@Luna - Ovaj clanak sluzi bas tome - manipulisanju. Jedan od nacina manipulacije i odvracanja paznje od neke teme je pisanje o toj temi na najdebilniji moguci nacin. Sada prosecno inteligentan citalac treba da procita prvu polovinu clanka, opsuje sto je sebi dozvolio da tako glupo potrosi to vreme i formira na osnovu toga svoje misljenje o tragovima na nebu (da zakljuci kako su to budalastine). Mislim da je ovo ipak tema za neko ozbiljnije novinarstvo...

Жиле Т.

09.11.2012. 00:12

Хвала Богу да је најзад некоме дошло из д..... у главу, па да напокон јавно проговори и о тој грозоти!!!

Jovan

09.11.2012. 18:20

Podrška i pozdrav za Nikolu Aleksića i "Ekološki pokret" iz Novog Sada - Nikola ne predaj se! Mnogi nisu upoznati sa ovim i sličnim temama, ali biće...ako se nastavi tiranija u vidu Kemtrejlsa, HAARP-a i Monsanta! Moramo da se borimo jer u pitanju su životi svih nas!

doro21

09.11.2012. 23:28

Za sve koji imaju eventualno sumnje preporučujem da pogledate ovaj video na YouTubu po meni najbolji vezano za tu oblast. Činjenice su neosporne. Čime li nas to prskaju - What In The World Are They Spraying http://www.youtube.com/watch?v=paFRtya0bmU&feature=plcp

doro21

09.11.2012. 23:32

Izuzetno mi je drago sto se desava buđenje i to treba da bude masovno, jer pojedinac može samo da strada nastupajući kao jedinka. Snaga je u masovnosti. Zato svi trebamo da stanemo uz hrabre ljude kao što je Nikola Aleksić, da podržimo pametne ljude kao što je ekonomski genije Branko Dragaš!"Da bi zlo trijufovalo, jedino što je potrebno je da dobri ljudi ne čine ništa." - Edmund Burke

sima

10.11.2012. 14:09

Srbijo na noge,veliko zlo nam preti a da nismo ni svesni,hoce da nas istrebe posto poto,a da vecina ljudi nije ni svesna sta nam sve rade i kako nas sve truju.Ovo sa avionima koji zaprasuju je vrhunac,truju nam prirodu,a i nas same,pitam se za koju godinu gde da odvedem decu na izlet a da nije zatrovano,Nadam se da ce biti jos ovakvih naslova jer ma koliko nas lagali i vukli za nos ovo je vise nego ocigledno da je u pitanju GENOCIDNA aktivnost usmerena protiv svih nas, i buducnosti nase dece

Milan Miloradović

11.11.2012. 22:50

Imbecilna tema i retardirani stavovi su ovde izneti. Šta je sledeće, Amerikanci nisu bili na Mesecu? Ili možda Zemlja u centru svemira?Jedno je sigurno: ljudska glupost nema granice.

Bonapatra

28.11.2012. 16:03

@Milan Miloradović - Amerikanci i nisu bili na Mesecu, a Deda-Mraz ne postoji. Zemlja nije u centru Svemira, jer je apsurdno govoriti o sredini neceg cije granice ne postoje(ili ih je, bar trenutno, nemoguce izmeriti).