Iako su upravo moderne kuhinje u kojima preovlađuju ljubičaste, plave i zelene nijanse, pre nego što odlučite da prostoriju u kojoj spremate hranu osvežite ovim bojama, trebalo bi da znate da to nije najbolje rešenje, naročito ako ste premršavi.


Stručnjaci, naime, tvrde da ove boje smanjuju apetit. Zato, ako želite da kuhinja bude mesto u kojem ćete rado boraviti ne samo vi, već svi ukućani, bolje je da se opredelite za neutralne tonove, bele kuhinjske elemente kombinovane sa nijansama drveta.

Osećaj topline i udobnosti podariće vam kuhinja u kojoj dominiraju nijanse žute i crvene. Crvena boja pojačava želju za hranom, ubrzava metabolizam i disanje...

Stručnjaci, međutim, savetuju da jarke boje ne koristite za kuhinjske frontove, već za detalje. Dovoljno je, na primer, da jedan zid okrečite u "vrišteću" boju, a da ostatak kuhinje bude smiren. Sličan efekat postiže se i tapetama i izborom upečatljivih pločica. Dakle, u najtoplije mesto u vašem domu slobodno ubacite narandžastu, pink, tirkiznu.., ali kako ni u čemu ne treba preterivati, to pravilo važi i u ovom slučaju.