Tinejdžeri: Stalna bitka za samopouzdanje

V. N.

sreda, 02. 10. 2019. u 18:13

Тинејџери: Стална битка за самопоуздање

Ilustracija / Depositphotos

Adolescencija je za mnoge najteži period u životu, kada im je samopouzdanje na stalnom udaru. Naročito su nesigurni pred vršnjacima, misleći da su svi drugi bolji od njih - pokazuju studije

NIJE lako izboriti se sa stalnim promenama raspoloženja adolescenta u kući. To je za njih definitivno najteži period u životu, kada im je samopouzdanje na stalnom udaru. Naročito su nesigurni pred vršnjacima, misleći da su svi drugi bolji od njih - pokazuju studije.

Naučnici sa Fakulteta psiholoških nauka na Univerzitetu Harvard su pratili osobe između osam i 23 godine, u situacijama kada su verovali da ih posmatraju vršnjaci. Stručnjaci su potvrdili početnu premisu, a to je da - dok ih neko posmatra dolazi do veće povezanosti između dva područja mozga - medijalnog prefrontalnog korteksa i striatuma, zaduženih za regulaciju emocionalnih stanja i ponašanja. To je bio odgovor na pitanje zašto im je samopouzdanje u tim momentima posebno osetljivo i zbog čega se traže, upuštajući se često u rizične situacije.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije