TRIK ZA NAJUKUSNIJI PIRE KROMPIR: Kuvate ga u vodi, a to je GREŠKA! Evo u čemu je tajna(RECEPT)

NovostiOnline

22. 10. 2019. u 16:50

ТРИК ЗА НАЈУКУСНИЈИ ПИРЕ КРОМПИР: Кувате га у води, а то је ГРЕШКА! Ево у чему је тајна(РЕЦЕПТ)

Depositphotos

Profesionalni kuvari tvrde kako pomoću jednostavnog trika pire može dobiti još bolju aromu.

Pire krompir je pravi klasik među prilozima. Za to se oljušte krompiri, skuvaju u vodi, dobro izgnječe,nakon čega se doda malo mleka, margarina, muskatnog oraščića, soli i bibera. To je, osnovni recept. Međutim, profesionalni kuvari tvrde kako pomoću jednostavnog trika pire može dobiti još bolju aromu.

Naime krompir je poput malog sunđera – upija tečnost u kojoj se kuva (zbog čega se kasnije može lako zgnječiti u pire). Ali, voda ne daje pireu nikakvu aromu, zbog čega je najbolje krompir odmah skvhati u lagano posoljenom mleku. Tako će krompir odmah preuzeti deo arome i kasnije će biti kremast.

Osim toga, kod kuvanja dodajte malo gustina u mleko. Ako vam kasnije bude trebalo još malo tečnosti za pire, nećete morati da dodajete hladno mleko iz frižidera, nego mešavinu mleka i gustina – to će zgusnuti i dodati aromu pireu.

Savet za gurmane

Za još intenzivniji ukus možete skuvati krompir u pavlaci za kuvanje i začiniti s malo belog luka i svežim začinskim biljem (poput majčine dušice ili ruzmarina).


(Miss7.24sata)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (4)

Раде

22.10.2019. 16:57

Ствар је у кромпиру, лош кромпир у понуди. Пун воде због интензивне пољопривреде наравно и вода додатно утиче. Некад сам требао сипати 3-4 дцл млека за пире сада ништа зато што је воден.

Forza Berlusconi

23.10.2019. 10:28

@Раде - Neoljusten Krompir se opere ,skuva u vodi, skine se kora lagano ,izgnjeci,malo butera ,mleka,soli i to je to. Ne izmisljajte nesto sto je vec izmisljeno. Prijatno.

Miloš

22.10.2019. 23:12

Otac ima malu bastu u kojoj svasta posadi, ove god smo jeli najukusniji krompir ikada, kako god da se spremi bio je odlican.