Odlazak jedne od najvećih jugoslovenskih i srpskih glumica Nede Arnerić, koja je preminula u Beogradu u 67. godini, potresao je region.

Ova tužna vest danas, 10. januara, zatekla je domaću javnost, pa i mediji u regionu ne prestaju da izveštavaju o velikom gubitku za domaću glumačku scenu.

Nede Arnerić seća se cela bivša Jugoslavija. Dovoljno jakih reči koje bi izrazile žal za gubitkom legendarne glumice koja je mnogima obležila detinjstvo i koja je u svet glume ušla još kao devojčica - nema.
Bila je jedna od najzapaženijih jugoslovenskih glumica i, voleli film ili ne, njeno ime svi su znali. Ostavila je neizbrisivi trag u jugoslovenskoj kinematografiji. Odigrala je više od sto filmskih uloga i desetine pozorišnih. Davne 1967. godine osvojila je Zlatnu arenu za glavnu žensku ulogu, a kasnije je još dva puta dobila ovo priznanje.

Naslovne strane domaćih portala ove večeri su prepune naslova o smrti Nedi Arnerić, a društvene mreže preplavljene oproštajnim porukama. Ovako su pojedini mediji u Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini i Crnoj Gori izvestili o smrti legendarne Nede Arnerić:

"Ugasila se jedna od najvećih zvezda ovih prostora. Preminula je proslavljena glumica Neda Arnerić. Lepotica silnog talenta ostaće upamćena po više od stotinu filmskih i televizijskih uloga, a sve jedna bolja od druge. Putuj, draga Nedo, i vidimo se opet pred nekom nebeskom kamerom!"

Neda Arnerić pronađena mrtva u stanu: bila je seks simbol bivše države, a mnogi je pamte po ulozi u kultnom filmu - Slobodnadalmacija.hr

Odlazak čuvene glumice: Neda Arnerić pronađena mrtva u stanu! - Vecernji.hr

U 67. godini života preminula je legendarna Neda Arnerić... - Index.hr
Legendarna srpska glumica pronađena mrtva - Story.hr

Preminula legendarna srbijanska glumica Neda Arnerić - klix.ba

Preminula glumica Neda Arnerić - Balkans.aljazeera.net

Preminula Neda Arnerić / "Više od pola veka plenila šarmom i snažnim glumačkim darom" - Nezavisne.com

Preminula Neda Arnerić - glumica pronađena u stanu - Mondo.me
Preminula Neda Arnerić - Vijesti.me

Zvali su je jugoslovenska Širli Templ. Plenila je svojom pojavom, mnogima bila jedna od najlepših domaćih glumica, a njen prepoznatljivi osmeh, osmeh devojčice koji je imala do poslednjeg dana, bilo je nemoguće ne zapamtiti.
Proslavljena glumica Neda Arnerić preminula je u 67. godini. Prema prvim informacijama, pronašao ju je brat u njenom stanu na Vračaru. Tragova nasilja nije bilo. Diva glumišta slovila je za lepoticu i seks simbol jugoslovenske kinematografije.