Nemanja Radulović, Stefan Milenković i hor Kolibri napravili koncert za pamćenje: Sve činimo da njima bude bolje

J. BANjANIN

četvrtak, 14. 11. 2019. u 00:32

Немања Радуловић, Стефан Миленковић и хор Колибри направили концерт за памћење: Све чинимо да њима буде боље

Foto: J.Banjanin/I.Marinković

Uz ovacije i aplauz, kao i radosnu vrisku najmlađih, "Kolibri", Radulović i Milenković izveli su numeru "Za život nov" Nikole Čuturila
VRSNI violinisti Nemanja Radulović i Stefan Milenković i poznati dečiji hor "Kolibri" nastupili su u sredu uveče pred punom dvoranom Sava centra na Unicefovom dobrotvornom koncertu. U publici je bio veliki broj dece, koja su igrala između redova i ispred bine, a najveće ushićenje bilo je kada su za poslednju izvedbu na scenu stupili svi zajedno. Uz ovacije i aplauz, kao i radosnu vrisku najmlađih, "Kolibri", Radulović i Milenković izveli su numeru "Za život nov" Nikole Čuturila.

- Svaka emocija može da se prevede u neku melodiju i svaka emocija govori nešto važno. Jako mi je drago što smo se Stefan, hor i ja okupili za ovako bitan događaj - kazao je Nemanja Radulović posle nastupa.

Kako bi deci u Srbiji obezbedio najbolje moguće uslove za odrastanje, organizator je sva sredstva od prodaje karata namenio unapređenju programa predškolskog vaspitanja i obrazovanja. Na taj način publika je pomogla da Unicef predškolske ustanove opremi didaktičkim materijalima i savremenom opremom.

- Nastojimo da druge ljude činimo srećnim. Radimo to sa strašću i zato publika dobija ono zbog čega je došla - da uživa u muzici. Ako neko treći može od toga da dobije nešto konkretno, čak i da mu se spasi život, onda nema boljeg načina da se bude umetnik. Uradili smo to zbog osmeha deteta i zbog naših osmeha - rekao je Stefan Milenković.


Uz kamerni orkestar "Muzikon" Milenković je izveo kompozicije Vivaldija "Četiri godišnja doba: Zima", zatim Pjacola "Leto" i od Vilijamsa temu iz filma "Šindlerova lista", što je publika pozdravila ovacijama. Nemanja Radulović je uz Tijanu i Kseniju Milošević na violini, odsvirao dela Dvoržaka i Montija.

Foto Nemanja Pančić


- Sam naziv Dvoržakovog dela "Pesme koje me je majka naučila" povezao sam sa detetom, a Montijev "Čardaš" je za sve uzraste i može svakome da prija.
Baš mi je drago što smo bili na istom koncertu. Velika mi je čast što smo svirali zajedno. Nestvarno je i stvarno je bila sreća naći termin - istakao je Radulović.


Milenković, koji živi u Americi, nadovezao se da je doleteo iz Čikaga samo na dan zbog ovoga:

- Nisam hteo ovo da propustim. Pratim Nemanju i fasciniran sam njegovom karijerom i počastvovan sam.

U Sava centru, između ostalih, u publici su bili supruga predsednika Tamara Vučić, ministri Ivica Dačić i Zoran Đorđević, umetnici Nele Karajlić, Bojan Suđić...TRI DECENIJE KONVENCIJE O PRAVIMA DETETA

KONCERT u Sava centru održan je povodom 30 godina od usvajanja Konvencije o pravima deteta, a na početku se obratila direktorka Kancelarije Unicefa u Beogradu Ređina de Dominićis:


Foto Nemanja Pančić

- Ovo je najratifikovaniji sporazum o ljudskim pravima u istoriji, koji je promenio živote dece u svetu, i u Srbiji. Deca vrlo dobro prepoznaju pravdu od nepravde, istinu od laži, ljubav od manipulacije i za njih nacionalnost, versko opredeljenje ili ekonomski status nisu od presudnog značaja. Iako smo od usvajanja Konvencije mnogo toga uradili za njih, još mnoga nemaju svoja prava.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije