POZLILO ČUVENOM REDITELjU: Stres Mijača „stigao“ u teatru

N. J.

21. 11. 2017. u 10:56

ПОЗЛИЛО ЧУВЕНОМ РЕДИТЕЉУ: Стрес Мијача „стигао“ у театру

Dejan Mijač
Foto: M. Anđela

Iza kulisa Jugoslovenskog pozorišnog festivala u Užicu neplanirana drama. Sve je u redu, uskoro idem kući – poručio reditelj iz Urgentnog centra u Beogradugde mu je ukazana pomoć

UŽICE – Iza kulisa završne večeri Jugoslovenskog pozorišnog festivala u Užicu, u ponedeljak oko 21 čas, dešavala se neplanirana drama sa srećnim krajem: čuveni reditelj, predsednik stručnog žirija Dejan Mijač osetio je zdravstvene tegobe, vozilom Hitne pomoći prebačen je u Beograd, a ubrzo se ispostavilo da nije životno ugrožen i da je njegovo stanje stabilno.

- Sve je u redu, najverovatnije me je stres „ošinuo“ i to je sve, uskoro idem kući – poručio je Mijač iz beogradskog Urgentnog centra, gde mu je ukazana pomoć.

Reditelj rođen 1934. godine je sa kolegama iz žirija scenografom Radivojem Dinulovićem, dramaturškinjom Željkom Turčinović, glumcem Zoranom Ljutkovim i dramaturgom Natašom Nelević odlučivao o nagradama, u prostorijama užičkog Narodnog pozorišta.Pročitajte još - Dejan Mijač: Stalno sam popravljao jednu te istu predstavu


- Kada je žiri završio posao, Mijač je kolege zamolio da ga na trenutak ostave samog. Mislili su da on, u svom strogom stilu pravi šalu, ili da želi da se pozdravi sa glumcima i prijateljima iz „Ateljea 212“, koji su neposredno pre toga sišli sa scene, posle predstave „Moja ti“. Međutim, pošto se nekoliko minuta nije pojavljivao, članovi žirija su ušli u kancelariju, a reditelj je tada zatražio pomoć – saznajemo u užičkom Narodnom pozorištu.

Kod službenog ulaza u pozorište, dok je publika napuštala teatar, odmah je stigao sanitet. Mijač je zatim prebačen u Beograd, na dalje lečenje i dijagnostiku. Tokom noći, do Užičana i njegovih brojnih prijatelja stigla je vest da se proslavljeni reditelj posle ukazane pomoći oseća dobro.


Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (2)

Zoran Kg

21.11.2017. 12:02

Teraju coveka od 83 godine da radi kao da nema niko mladji da predsedava u ziiju.Valjda je za ovolke godine svog rada iznedrio nekoga ko ce da ga zameni,ili ce mo posle njega da zatvorimo pozorista u Srbiji.

To je uobičajeno ponašanje u Srbiji

22.11.2017. 10:26

@Zoran Kg - penzioneri i dalje na pozicjama, a mladi, pravac inostranstvo...