NOLE U MREŽI LICEMERA: Kako objasniti ljudima lažnih namera zašto Đoković želi da pomogne lošije rangiranim kolegama

Nedeljko Iljukić

24. 12. 2020. u 10:22

TEŠKO je običnom navijaču u Engleskoj, ili bilo gde na Zapadu, da razume razloge zbog kojih Novak Đoković hoće da pomogne ugroženim kolegama u novoosnovanoj Asocijaciji profesionalnih tenisera (PTPA).

НОЛЕ У МРЕЖИ ЛИЦЕМЕРА: Како објаснити људима лажних намера зашто Ђоковић жели да помогне лошије рангираним колегама

Novosti

Tim istim ljudima je još teže da se objasni kako su bombe prekidale neke od treninga Novaka Đokovića u Beogradu, ili to kako je Ana Ivanović u praznom bazenu trenirala i koračala ka svetskom vrhu.

Kako onda tim istim ljudima ili njihovim teniskim ljubimcima objasniti želju Đokovića da kroz jedno zvaničo ATP udruženje učini lošije rangiranim kolegama život lakšim u vreme korone, tako što će na ravne časti da im se dodele nagrade i isplati novac da prežive od posla kojim se bave.

Licemerje je jedna od prvih stvari s kojom se naš običan svet sreće na tom istom Zapadu. Često skriveni iza lažnih osmeha, lažnih namera i lažnih osećanja, tamo ćete naići na ljude koji vas prvo cene kroz visinu bankovnog računa, način na koji koketirate sa okolinom, pa tek onda po vašem talentu. Znanje nije sporno u Đokovićevom slučaju, jer je naš teniser godinama krupnim koracima išao ka svetskom vrhu i na njemu toliko čvrsto stoji, da to do ludila dovodi ove ispod njega. Način na koji je gradio svoju blistavu karijeru i osetio potrebu da pomogne ljudima u svetu tenisa, ali i onima koji sa tenisom nemaju nikakve veze, toliko im je dalek i stran, da jednostavno ne vide, kod zdravih očiju, plemenitu nameru da u vremenima za zaborav neki talentovani teniseri ne odu u taj isti zaborav.

Šta tek reći o medijima na tom istom Zapadu, koji su potrčali pred kraj "korona godine" da Novaka Đokvića proglase "kovidiotom godine"? Na terenu mu ne možete ništa. Pa mislite da je ovako lakše da mu pošaljete "drop-šot". Nema šanse. Opet ste pogodili mrežu!

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (4)

PREMA FROJDU: Pet stvari koje mentalno jake osobe nikada NE rade