NA „UDARU“ PROSVETARI: Zašto su saslušavani direktori škola koji su učinili sve da se nastavnici i đaci sačuvaju od zaraze?

Branka Borisavljević

26. 11. 2020. u 12:09

POSLE Aleksandra Vučića, Aleksandra Vulina, Branislava Trifunovića... na udaru predsednika nereprezentativnog Sindikata zaposlenih u policiji Dejana Đukića našli su se i prosvetni radnici.

НА „УДАРУ“ ПРОСВЕТАРИ: Зашто су саслушавани директори школа који су учинили све да се наставници и ђаци сачувају од заразе?

Novosti

Na adrese 300 direktora osnovnih i srednjih škola u Beogradu, stigle su krivične prijave. "Na teret" im se stavlja da su terali decu da nose maske ili pravnički sročeno krivično delo - ugrožavanje zdravlja i života zaposlenih i učenika škole?!

Tužilaštvo je ekspresno reagovalo na prijavu čoveka, koji je 2013. godine hapšen jer je glumio saobraćajca na auto-putu i naplaćivao kazne, podneo prijavu na 1.600 strana protiv 500 političara, govorio da vlažne maramice ugrožavaju zdravlje policajaca, proneverio sindikalni novac, govorio da će od 5G mreže ljudi padati mrtvi na ulicama...

Policiji je naloženo da ispita "osumnjičene" direktore.

Prvi su, u policijskoj stanici u Zemunu, saslušani direktor Zemunske gimnazije i Elektrotehničke škole "Zemun". Da se nisu pojavili verovatno bi bili privedeni. Kao lopovi i kriminalci. Poniženi. Zato što su učinili sve da se nastava u školama, odvija koliko-toliko normalno u nenormalnim oklonostima, a đaci i zaposleni zaštite od zaražavanja.

Da su u tome uspeli govore epidemiolozi, koji ponavljaju da su škole najbezbednije mesto, zahvaljujući poštovanju svih propisanih mera.

Đukićevo pravno škrabanje sa drskim i bahatim tvrdnjama, bez ijednog dokaza, na sreću, završiće u sudskoj arhivi. Postupak protiv direktora je, na intervenciju ministra prosvete, zaustavljen. Ipak, u policijskoj dokumentaciji ostaju zabeležena imena saslušanih direktora. Oni su izloženi maltretiranju od čoveka bez bilo kakvog moralnog kredibiliteta, koji na najprizemniji način bruka i policiju.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

RUSIJA HITNO ODREAGOVALA: Najnovija situacija vezana za Olimpijske igre Pariz 2024 izazvala reakciju Kremlja