Ako ventilatori iz ćelije Ratka Mladića budu radili, možda će se pojaviti pred Žalbenim većem bez temperature

Dragan Vujičić

24. 08. 2020. u 09:05

UKOLIKO sva tri ventilatora iz ćelije Ratka Mladića budu radila bez kvara, moguće je da će se on na sednici Rezidualnog mehanizma po žalbi na presudu doživotnog zatvora iz 2017. pojaviti pred Žalbenim većem 25. avgusta bez temperature koja ga muči tri meseca.

Ако вентилатори из ћелије Ратка Младића буду радили, можда ће се појавити пред Жалбеним већем без температуре

Novosti

Ako se video-link u Hagu osposobi do ovog datuma, budući da prošlog meseca na Statusnoj konferenciji nije radio, pa su bolesnog Mladića sudije mogle samo da čuju, u tom slučaju, porodica, sin, advokati, bi mogli i da ga vide prvi put posle februara.

Takođe postoji verovatnoća da njegov advokat Dragan Ivetić, do ovog roka "položi" PCR antikorona test pa da dođe "u kontakt" sa svojim klijentom uoči odsudnog trenutka njegovog procesa. Međutim, ako ništa, ostaje da verujemo da će nekadašnji komandant VRS pred Većem biti makar podšišan kako dolikuje jer je tokom "Korona krize" ulaz frizera, pedikira... u haški pritvor bio bez restrikcija.

Uostalom, oni mu i nisu branioci ni rodbina pa da ga zaraze.

Srpski general ponižava se od privođenja 2011. Kao paket su ga isporučili Hagu, bolesnog i nemoćnog a tamo su ga "prilježno pazili" sve do poslednje "ventilator terapije".

U martu je Veće odbilo da u njegovu Žalbu uvrsti nove dokaze nevinosti od srebreničkih, preko dokaza za Markale, saslušanje generala Majkla Rouza u Parlamentu Britanije, deklasifikovana dokumenta CIA...Zašto da se muče?

Presudu doživotnog zatvora su mu izrekli na osnovu 2.000 već presuđenih činjenica, te ispada da su 592 svedoka uzalud defilovala Hagom četiri godine. Sudija Priske Nijambe jedina je koja je u martu bila "za" da se novi dokazi o Mladićevoj nevinosti uvrste u razmatranje, kao i "protiv" da se bolesnom generalu "sudi" bez advokatske pripreme 25. avgusta. Jedina je koja još upozorava da je Haški sud - sud a ne presuda.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (5)