MILANOVIĆ KAO VUK SAMO "PROMENIO DLAKU": Priznao otimanje Kosova, ali je pretio Srbiji zbog Petrovačke ceste

Milica Stanojković

01. 02. 2023. u 07:00

I ONAJ koji je mnogo puta mašio suštinu, jednom ima pravo da pogodi metu. Izjava da je "Kosovo oteto od Srbije", koja je došla od nenaklonjenog nam hrvatskog predsednika Zorana Milanovića, izazvala je buru u javnosti.

МИЛАНОВИЋ КАО ВУК САМО ПРОМЕНИО ДЛАКУ: Признао отимање Косова, али је претио Србији због Петровачке цесте

Milica Stanojković

Ako po strani ostavimo bezrazložnu euforiju sa ponekim sarkastičnim "Zoki, Srbine", ipak, treba s velikom dozom ozbiljnosti pristupiti onome što je on naglas izgovorio.

Milanović se usudio, kao jedan od retkih političara iz takozvanog zapadnog političkog pejzaža, omeđenog granicama EU i NATO, da kaže da je "Kosovo anektirala međunarodna zajednica i da je to deo teritorije izvučen iz Srbije". Poslao je u etar, što je izazvalo negodovanje i u Prištini i u Evropi, istinu da je, "ako je to jednom napravljeno bez volje države kao što je Srbija, samo bilo pitanje kada će Rusi ili neki treći napraviti isto".

Ipak, već u trećem pasusu, skinuo je gore pomenutu etiketu, u istom kontekstu, nalepivši nama novu - nazvavši nas opančarima (koji ne mogu da se porede sa svetskom supersilom).

Iako je sada izrekao istinu o Kosovu, ne može se zanemariti i zaboraviti da je o istoj toj otetoj srpskoj pokrajini, govorio da ne razume zemlje članice EU koje nisu priznale nezavisnost i da će se lično založiti da to isprave. Pride idu i izjave o stradanju Srba u Jasenovcu, jer su - "pružali otpor".

O promenljivom raspoloženju i sporadičnom političkom nadahnuću za istinu, možda najbolje govori i njegova prošlogodišnja pretnja povodom optužnice Srbije protiv hrvatskih pilota zbog zločina na Petrovačkoj cesti: "Braćo Srbi, pamet u glavu. Takvi preko mene živog nećete u EU. Sad ću verovatno biti ustaša. Prošle nedelje sam bio Srbin". Ovo podsećanje ima svrhu da pokaže da je vuk samo promenio dlaku. I to privremeno.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

A SRBIJA?! Pitali Ruse Za koga ćete da navijate na EURO 2024? - ovako su odgovorili