INAT: Đoković je mentalno najjači sportista planete

Nedeljko Iljukić

31. 01. 2023. u 07:00

DA li se sećate januara prošle godine i australijske sage, kada su najboljeg tenisera sveta primili u svoju daleku zemlju, držali ga kao najgrđeg azilanta, pa mu sudili i presudili da mora kući.

ИНАТ: Ђоковић је ментално најјачи спортиста планете

V.N.

Zato što je došao nevakcinisan. Novak Đoković je i tada pobedio, jer je okrenuo ceo misleni svet protiv suludih odluka četverca u togama u Federalnom sudu.

Sećate li se finala od pre dva dana i plesnih koraka Đokovića i kako je Cicipas gubio dah, snagu, volju i veru u preokret iz poena u poen, iz gema u gem... Najbolji sportista Srbije i najbolji teniser sveta je u svojoj 36. godini bio brži i bolji od 24-godišnjeg Grka. Đoković odavno nije tema za jednostavne sportske analize bilo kog detalja u njegovoj igri. On je od januara 2022. godine, postao i sociološki fenomen i prilika da se na jednostavnom primeru dokaže da su godine zaista samo broj. Da je inat u Novakom slučaju najčešće i najbitniji detalj taktike.

Eto, baš iz tog inata je najbolji teniser sveta osvojio 10. titulu u Melburnu, 22. grend slem krunu i vratio se na prvo mesto ATP liste. Ne postoje konkretniji dokazi ko je danas mentalno najjači sportista planete i fizički najizdržljiviji teniser. Novak je dokaz!

Čak i kada onako sočno psuje najbližu rodbinu svima koji ga sapliću, čak i kada suzama natapa majčino rame i peškir na stolici. I dok u inat pobeđuje i u ime svog oca Srđana koji je ubedljivo najzaslužniji čovek što je Novakov talenat u ovoj eri najlepši mit i istina. I zato jezikom razjarenog šampiona i mi danas odavde pozdravljamo Aleksa Hoka, Dejvida O'Kalahana, Džejmsa Alsopa i Etonija Besanka. Ne znače vam ništa ova imena? Njih četvorica su prošlog januara sudili i presudili Novaku da mora da ide kući bez pehara po koji se vratio ovog januara.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!