MINISTAR

Branko Vlahović

11. 01. 2023. u 06:59

KOLIKO je do sada poginulo ukrajinskih i ruskih vojnika kao i civila tačnih podataka nema jer obe strane ponavljaju da "protivnik ima mnogo veće gubitke".

МИНИСТАР

Novosti

I ovih dana kad su u Matvejevki, predgrađu Donjecka, Ukrajinci "hajmersima" pogodili zgradu u kojoj su bili ruski rezervisti, u Kijevu su tvrdili kako su pobili više od 400 Rusa. Kasnije je Ministarstvo odbrane Rusije saopštilo da je poginulo 89 vojnika i starešina. Potom su Rusi iz osvete gađali dve zgrade u Kramatorsku gde su bile ukrajinske snage i u Moskvi su tvrdili da su likvidirali više od 600 vojnika. U Kijevu nije bilo zvaničnih komentara.

Dok se krvoproliću ne nazire kraj, priču o tome kako je Ukrajina glavni štit Zapadu od agresivne Rusije, posle predsednika Vladimira Zelenskog, redom ponavljaju svi vodeći političari u Kijevu. Slično je i u Vašingtonu gde neki tamošnji zvaničnici kao trgovci kažu da je jeftinije pomagati Ukrajinu novčano i oružjem nego slati svoje vojnike. Ovih dana ministar odbrane Ukrajine Aleksej Reznikov je svom narodu kazao doslovce:

- Vojnici NATO ne prolivaju krv, to u ratu protiv Rusije čine ukrajinski vojnici. Zato je zapad dužan da šalje oružje Ukrajini.

Koliko to košta život Ukrajinca koga vlasti u Kijevu mere vrednošću zapadnog oružja?

Pitaju li se Zelenski i njegovi saradnici šta o svemu misli rodbina poginulih i ranjenih koje silom mobilišu i šalju u prve rovove.

Rusko-ukrajinski sukob je posebno tragičan jer svi slovenski narodi imaju nizak natalitet. Iz Ukrajine je pobeglo od rata 12 miliona ljudi, od kojih se vratilo oko 5,5 miliona. Sadašnja Ukrajina, kako tvrde u Kijevu, ima oko 35 miliona stanovnika. Koliko treba još da pogine ljudi da rukovodstvo shvati da se mora sesti za pregovarački sto, jer novo zapadno oružje može samo da produži rat i poveća broj poginulih i ranjenih.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠOKANTNE PROMENE: Zaboravite tenis kakav ste znali, biće dibidus drugačiji! Evo kako će se ubuduće odvijati