NEMCI: Sadašnji zapaženi nosioci globalne bitke za ljudska prava, pokazali su u 20. veku svoj veliki doprinos poštovanju tih istih prava

Momčilo Popović

18. 11. 2022. u 07:00

NEKA od tradicionalnih okupljališta u Nemačkoj, na kojima je trebalo da se posmatra Svetsko prvenstvo u fudbalu - neće biti u funkciji.

НЕМЦИ: Садашњи запажени носиоци глобалне битке за људска права, показали су у 20. веку свој велики допринос поштовању тих истих права

Novosti

Izvesni bar "Fargo" u Berlinu izdao je saopštenje: "Nismo navikli na ideju da se zabavljamo gledajući utakmice koje prikazuju diktaturu u kojoj ne možete slobodno da izrazite svoju seksualnu opredeljenost i gde ste proganjani".

Nisu jedini. Širom Nemačke ignorisaće SP zbog "odnosa prema radnicima migrantima, diskriminaciji žena i neprijateljstvu prema gej zajednici u Kataru". Do te mere da neće biti tradicionalnog okupljanja ispred velikog ekrana ni kod Brandenburške kapije, a Bajern i Borusija Dortmund pozvali su navijače na bojkot.

Nemci, sadašnji zapaženi nosioci globalne bitke za ljudska prava, pokazali su u 20. veku svoj veliki doprinos poštovanju tih istih prava. I to ne jednom. Dva puta u svetskim ratovima na planetarnom nivou, a jednom i na Balkanu, devedesetih. Malo ko se seća da je neko pominjao milione ubijenih od tih istih Nemaca kada su sredinom šezdesetih dobili organizaciju Olimpijskih igara 1972. u Minhenu i SP u fudbalu 1974. Hitlerovo carstvo zla i mnogi zločinci brzo su abolirani, a krvoloci su postali mirotvorci.

Neko ko je izmislio monstruoznu matematiku divljaka da se ubije 100 Srba civila za jednog poginulog nemačkog vojnika (50 za ranjenog) u svetu tradicionalnih vrednosti ne bi trebalo da se oglašava o ljudskim pravima. Međutim, verovatno o tome ništa ne znaju, jer ih u školi sigurno nisu učili o tome šta su im očevi i dedovi radili po Srbiji. Kada bi videli obeležje u Dragincu, u Mačvi, u kome su Nemci za pet dana oktobra 1941. ubili 2.677 žena, dece i staraca ne bi laprdali o ljudskim pravima. Pobili su, tada, i svu stoku. Ljude iz osvete, životinje iz zabave.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (5)

Podzemlje