MIKI, PERSONA NON GRATA: Uzaludni su pokušaji da se glumački bard svede na potkupljivu Vučićevu vašku

Milan Babović

21. 04. 2022. u 09:46

Možda ovog teksta ne bi ni bilo da se nisu oglasili dežurni autokolonijalni kerberi, koji su napali svog kolegu zbog mišljenja

МИКИ, PERSONA NON GRATA: Узалудни су покушаји да се глумачки бард сведе на поткупљиву Вучићеву вашку

Novosti

ODAVNO se u javnom prostoru nije videlo toliko pregnuće da se nekom samelju tapije na veličinu i sva priznanja i da se taj i takav sa bleštavila Kroazete i velikih pozorišnih scena svede na potkupljivu Vučićevu vašku.

E, upravo je to Nataša Miljković, sledeći svetonazore televizije N1, pokušala da uradi sa glumačkim bardom Mikijem Manojlovićem, koga je ugostila u svojoj emisiji Persona non grata. Omeđena ideološkom matricom svojstvenom "boljoj Srbiji" čudila se naglas s dozom skepse koja prelazi u ironiju, kako eminentni umetnik može da podržava aktuelnog predsednika Srbije, a da zauzvrat ništa nije dobio.

Evo i okidača za koloritnu scenu u studiju Šolakove televizije:

- Vučić je za ovdašnju sredinu u odnosu na sve druge politički aktivne subjekte - De Gol.

Nastaje gotovo čaplinovski zaplet. Hm, kako to glumac, još poznat i priznat, može podržavati Vučića?!

- Koliko to košta kada umetnik podrži vlast? - upitala je plavokosa voditeljka, jer valjda ne možeš pohvaliti Vučića, a da ti ništa ne kapne u čanak.

I tu dolazimo do suštine i do najveće podvale i samoobmane građanoida. U njihovom simulakrumu sva nepotkupljiva, slobodoljubiva i misleća elita je protiv Vučića. To su oni likovi iz edicije "nikad nije bilo gore" koji su godinama smrtno zabrinuti na naslovnim stranama "nezavisnih nedeljnika", sa kojih sipaju opšta mesta. Da, to su oni isti koji su Mikija rastrzali samo zato što je jednom rekao da mu se dopada Beograd na vodi, to su one iste hijene koje su Nenada Jezdića šibale poganim jezikom, zato što se pojavio u igrokazu na otvaranju auto-puta "Miloš Veliki".

Možda ovog teksta ne bi ni bilo da se nisu oglasili dežurni autokolonijalni kerberi, koji su napali svog kolegu zbog mišljenja. Prvi u streljačkom vodu bio je maneken neškodljivog filma Goran Marković. Nekako je i prirodno da se najpre on oglasi, jer je najviše i propatio u ovoj Vučićevoj despotiji. Samo u poslednjih pet godina tiranije zlikovca iz Čipuljića, Marković je snimio dva filma i dve televizijske serije, uzimajući milione od države koju vodi "ovaj koji će proći kao Čaušesku". Nije bio gadljiv ni na novac koji je dobio kao član žirija za snimanje serije o onom čiji je spomenik sa Savskog trga hteo da preseli u Marinkovu baru.

Priliku da opljune Manojlovića nije propustio ni "ljuti antivučićevac" Nebojša Romčević. To je onaj čija se serija "Hotel Balkan" emitovala na RTS, potpomognuta parama "Telekoma Srbije". Progonile su ga i vlasti u Beogradu - toliko da je o njihovom trošku radio mjuzikl za decu "Tesla i bitka na magnetnom polju".

Ima tu sijaset primera licemerja Kokanovih gerilaca, ali je prostora malo. Zato se na koncu Miljkovićkino pitanje može postaviti i ovako:

- Koliko košta državu umetnik koji je protiv vlasti?

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!