MURAL: Mihajlo Hrastov, osuđeni ratni zločinac, odraz je dela njihove države u ogledalu

Dragan Vujičić

22. 09. 2021. u 13:00

PREDRATNI besposličar i iz petog puta osuđeni ratni zločinac Mihajlo Hrastov u rodnom Karlovcu dobio je - mural.

МУРАЛ: Михајло Храстов, осуђени ратни злочинац, одраз је дела њихове државе у огледалу

Novosti

Ta osoba koja je 21. septembra 1991, na Koranskom mostu iz automatske puške streljala 13, a preklala dvojicu razoružanih rezervista tadašnje Jugoslovenske narodne armije, novi je hrvatski "ratni svetitelj", a most gde su se on i njegove kolege iz Specijalne hrvatske postrojbe "vazdigli" u podvigu, uskoro će se zvati Grom - da se "junaštvo karlovačkih specijalaca" ne zaboravi.

Kompletnu svetkovinu oko slavljenja zločina i zločinca finansiraju hrvatski branitelji, a pominje se da su kesu odrešili i navijači!

Rat je velika nesreća. Svaki je manje-više pun zločina. Kako je objašnjavao Švajcarac Arčibald Rajs, osnivač kriminalističke nauke, u svakom narodu otprilike podjednak je procenat (promil) ljudskog gada koji ratne prilike koristi za zadovoljenje lične patologije.

Takvih je u poslednjem ratu bilo i među Srbima, ali nikome nije padalo na pamet da srpske zidove oslikava protretima recimo Dražena Erdemovića, "Paucima" i sličnim. Takav film u Srbiji, Bogu hvala, nije gledan.

U Hrvatskoj opet, njihov predsednik Zoran Milanović nedavno reče, da se neće gledati ni film da 14 hrvatskih visokih oficira odgovaraju u sudovima Bosne i Hercegovine za zločine nad hiljadama Srba počinjenih 1995. godine u Glamoču, Grahovu, Mrkonjić Gradu...

I kada Hrvati već neće da gledaju "film pravde", neka gledaju mural u Karlovcu. Mihajlo Hrastov je odraz dela njihove države u ogledalu. Ali, to je već tema kojom bi trebalo da se pozabave psihijatri i psiholozi. Jer, kriminalistička nauka, nema sumnje, iz ovih slučajeva već je dobila dobru građu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024