KAMENOVANJE

Jurica KERBLER

20. 09. 2021. u 11:00

NEMA dana da hrvatski mediji ne pišu o "mraku u Srbiji", i da je Aleksandar Vučić kriv za sve.

КАМЕНОВАЊЕ

Arhvia

Ime predsednika Srbije češće se pojavljuje u komšiluku nego u njegovoj državi, ali samo i isključivo u negativnom kontekstu.

Ovaj medijski stampedo naprosto nigde ne vodi, a ponajmanje težnji da zemlje regiona napokon započnu saradnju koja će voditi napretku svih. U Hrvatskoj kao da se zaboravlja da je baš Srbija mesto gde njeni poslovni ljudi imaju priliku da investiraju i zarađuju i da su otvorena vrata za 200 kompanija koje tamo rade. U teškim kriznim vremenima mnoge bi hrvatske firme propale da nisu radile u komšiluku. Na Jadran dolazi sve više turista iz Srbije, mnogo je primera zajedničkih poslova.

S druge strane, vrata srpskim kompanijama u Hrvatskoj i dalje su zatvorena. I niko zbog toga u Srbiji ne diže galamu. Niko ne likuje ni zbog toga što je Hrvatska u EU na samom dnu zajedno sa Bugarskom po svim pitanjima. Još manje iz Srbije dolaze otrovne strelice prema hrvatskom državnom vrhu zbog mnogobrojnih problema koji muče ne samo Hrvate, već i Srbe u Hrvatskoj. Recimo, obnova na Baniji, gde žive i Srbi, koja uprkos stalnim obećanjima "ne mrda".

Istorija nas uči da su i mediji imali neslavnu ulogu devedesetih koje su donele nesreću svim ljudima na ovim prostorima. I tada se gledalo u susedno, a ne vlastito dvorište, prozivalo "tuđe", a štitilo "svoje".

Hrvatima je, sudeći po reakcijama čitalaca, dosta proizvodnje neprijatelja i krivaca, a ako je Vučić ekonomski pokrenuo Srbiju, a jeste, onda to nije povod da ga hrvatski mediji kamenuju, već da se korektno o tome izveštava. Jer od politike malo ko živi, a od hleba svi.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!