EKRAN: Đilas traži termine na RTS i RTV u kojima će opozicija gostovati sama

Snežana Rovčanin Tomković

21. 09. 2021. u 13:00

DOMAĆIN pozvao goste, pa se na njih naljutio. Još se čudi što su uopšte dolazili.

ЕКРАН: Ђилас тражи термине на РТС и РТВ у којима ће опозиција гостовати сама

Novosti

Sad celom selu preti da će ih precrtati samo ako reč progovore sa "nezvanim gostima". Ovako bi slikovito moglo da se opiše šta se tokom vikenda dešavalo u pregovorima o izbornim uslovima, pod kapom Evropskog parlamenta.

Posle bezbroj rundi dogovora, konsultacija, telefonskih i video-veza, evropske birokrate Tanja Fajon, Knut Flekenštajn i Vladimir Bilčik, čija smirenost i korišćenje fraza poput - strane treba da se dogovore i tražimo kompromisno rešenje, gotovo da iritira, otišli su iz Beograda iznervirani.

Ali, nisu im predstavnici vlasti, sa kojima su često ulazili i u lične konflikte, ovoga puta podigli pritisak, nego deo opozicije okupljen oko SSP Dragana Đilasa i NS Vuka Jeremića. Đilas je na sto stavio svoj dokument, odbio da priča o pisaniju evroparlamentaraca i neke od njihovih predloga nazvao besmislenim. A mnogi su upravo tako ocenili ono što je lider SSP "skicirao".

Traži termine na RTS i RTV u kojima će opozicija gostovati sama. A optužuje naprednjake da sami sede u studijima. Traži da mediji po njegovom izboru dobiju pravo da emituju svoje sadržaje na javnim servisima. A Vučića i njegove funkcionere optužuje da uređuju javne servise.

Kada je odbijen, napustio je dijalog, prozvao evroparlamentarce da su zajedno sa predstavnicima vlasti pisali predlog i poručio im da ih niko nije zvao. Tako su se gosti u Brisel vratili ljuti, ostavljajući da sporazum prihvati ko želi. Na stolu je, međutim, predlog nastao u dijalogu bez stranih posrednika. Učesnici tvrde da tu ima mnogo više ustupaka nego što bi se Đilas i setio da traži. Ali, njemu je važnija TV emisija. Da u njoj bude sam.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)