SVE JE POČELO KADA JE NESTALO PIVA: Nastavak novog suđenja Nišliji koji je ranio trojicu policajaca i radnika obezbeđenja

J. Ć.

02. 03. 2021. u 17:28

PRED Višim sudom u Nišu u utorak je nastavljeno suđenje Ivanu P. koji je 17. juna 2018. godine na Trgu kralja Milana u centru grada, pucajući iz "kalašnjikova", ranio trojicu policajaca i jednog radnika obezbeđenja kafića "Manila".

СВЕ ЈЕ ПОЧЕЛО КАДА ЈЕ НЕСТАЛО ПИВА: Наставак новог суђења Нишлији који је ранио тројицу полицајаца и радника обезбеђења

Foto: J.Ć.

Kako je naš list pisao, sve se dogodilo kada je Ivan sa dvojicom drugova izbačen iz kluba jer su pravili nered zbog toga što je nestalo piva. Iznerviran, Pavlović je uleteo u šank i počeo da šutira frižider nakon čega ga je obezbeđenje udaljilo iz kafića. Kroz dvadesetak minuta, on se vratio do kafića držeći u rukama automatsku pušku, dok su njegovi prijatelji imali noževe u rukama, kojima su pretili gostima.

Saša Knežević, advokat oštećenih je u Višem sudu insistirao da se precizira da li je najteže povređeni policajac Miloš Milošević koji je goloruk skočio na Ivana dok je držao pušku uperenu u njega, samo u trenutku kontakta sa optuženim spuštao pušku na dole ili je došlo do povlačenja i otimanja oružja. Odbrani je bilo važno da dokaže da je Pavlović pucao dok mu je puška otimana odnosno da je njegov kažiprst povukao oroz dok su se otimali za ""kalašnjikov".

Balistički veštak, Siniša Anđelković rekao je na suđenju da je svoj iskaz dao na osnovu svedočenja ranjenog policajca i drugih okolnosti.

- Ono što sam ja saznao je da je oštećeni (Miloš Milošević) kada je došao do Pavlovića, potiskivao pušku na dole. Tada ne dolazi do prenošenja sile na kažiprst. Sem snimaka sa video nadzora, preko kojih to može da se vidi, ne postoji apsolutni dokaz da li je došlo do opaljenja usled obrtne sile na kažiprst . Iz automatske puške 10 metaka u sekundi - potvrdio je Anđelković.

Na sudu se čulo da su se opaljenja iz "kalašnjikova" zbila dok je cev bila nagnuta na dole.

Pavloviću je ovo drugo suđenje za isto delo. U prvom je osuđen na 20 godina zatvora, ali je Apelacioni sud uvažio njegovu žalbu zbog nekih manjih propusta te se ponovo našao na optuženičkoj klupi. Naredno ročište zakazano je za kraj marta.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KOJA JE CENA SLOMLJENOG DEČJEG SRCA? Kako su Hrvati, Bugari i Slovenci rasplakali mališane iz Srbije