DNEVNIK OTKRIO ZLOSTAVLJANJE DEVOJČICE? Iz azatvorenih vrata održano ročište doktoru Š. T. (66) iz Novog Sada za pokušaj obljube 12-godišnjakinje

Lj. P.

01. 03. 2021. u 20:01

U VIŠEM sudu u Novom Sadu u ponedeljak je počelo suđenje penzionisanom doktoru Š. T. (66) iz Novog Sada, protiv kojeg je Više javno tužilaštvo u tom gradu podiglo optužnicu zbog sumnje da je pokušao da obljubi dvanaestogodišnju sugrađanku. Glavni pretres je od početka zatvoren za javnost radi zaštite maloletne žrtve.

ДНЕВНИК ОТКРИО ЗЛОСТАВЉАЊЕ ДЕВОЈЧИЦЕ? Из азатворених врата одржано рочиште доктору Ш. Т. (66) из Новог Сада за покушај обљубе 12-годишњакиње

Kuća u kojoj je Š. T. navodno iskorišćavao devojčicu

Kako saznajemo, doktor je u ponedeljak izneo svoju odbranu, a saslušana su i tri svedoka. Maloletna žrtva tek treba da predoči svoju izjavu, iz sobe za osetljive svedoke. Naredno ročište je zakazano za 7. april.

Poznati lekar sudske medicine, podsećamo, uhapšen je 5. marta 2020. godine pod sumnjom da je primoravao devojčicu da ga dodiruje po intimnim delovima tela, a sve se, kako saznajemo, dešavalo od 2018. do početka marta prošle godine, kada je i uhapšen. On se od tada nalazi u pritvoru. Devojčicu je, kako se sumnja, na to primoravao u više navrata, a navodno joj je za to davao novac.

O svemu što joj se dešavalo, devojčica je pisala u svom dnevniku, u kojem je, kako saznajemo, između ostalog zapisala da "ide kod starijeg čike, i da joj on zauzvrat daje novac". U jednoj od prostorija novosadske osmoletke, koju devojčica pohađa, slučajno ga je pronašla drugarica koja je iz radoznalosti pročitala nekoliko strana, i tako se sve otkrilo. Slučaj seksualnog zlostavljanja dvanaestogodišnjakinje, policiji je prijavio Centar za socijalni rad u Novom Sadu, čiji su stručnjaci obavili razgovor sa devojčicom.

- O onome što joj se dešavalo, devojčica nikome nije pričala, već se poveravala svom dnevniku - saznajemo nezvanično. - Ko zna koliko bi trpela seksualno zlostavljanje da ta sveska nije sasvim slučajno pronađena.

Prilikom pretresa doktorovog stana i vikendice na Ribarskom ostrvu, policija je oduzela mobilni telefon, tablet i računar kako bi se utvrdio sadržaj u njima.

Posle saznanja o hapšenju poznatog doktora sudske medicine, "isplivao" je i podatak da je Š. T. 2009. u Osnovnom sudu u Novom Sadu bio osuđen na godinu dana zatvora, uslovno na pet godina, zbog nedozvoljenih polnih radnji, a na toliko mu je bilo zabranjeno da se bavi lekarskim pozivom.

NESMETANO RADIO?

I PORED zabrane, kako nezvanično saznajemo, Š. T. je dolazio na posao u Institut za sudsku medicinu gde je bio zaposlen sve do 2019. godine, kada je penzionisan. Nesmetano je radio, ali dok je trajala zabrana, nije bio angažovan kao sudski veštak.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)