PRETRAŽIVANJE DO PALANKE: Potraga za srednjoškolkom, koja je upala u Nišavu, ulazi u treći dan

V.Ć.

24. 02. 2021. u 12:57

POTRAGA za srednjoškolkom A.M. (17), iz Pirota, tačnije iz sela Petrovac, koja je pre dva dana u popodnevnim časovima upala u nabujalu Nišavu kod Železničkog mosta, ulazi u treći dan.

ПРЕТРАЖИВАЊЕ ДО ПАЛАНКЕ: Потрага за средњошколком, која је упала у Нишаву, улази у трећи дан

Foto: V. Ć.

Od momenta kada je upala u talase nabujale reke, pripadnici spasilačkih jedinica tragaju praktično dva dana i isto toliko noći i pretražuju tok kroz grad, zatim nizvodno prema Beloj Palanci. Prošle noći  uz pomoć reflektora pretraživano je dno reke nedaleko od gradskog stadiona, kod nekadašnjeg Sedmog brzaka.


Prema poslednjim informacijama, dvadesetak spasilaca MUP-a pretraživaće tok reke: virove i vrbake čak do mini hidrocentrale Dolac, nizvodno od Palanke, što je na nekih 40 kilometra od Pirota.


Zlosrećna devojka je u ponedeljak posle podne šetala sa drugaricom pirotskim kejom i na trenutak se spustila na kamenu kosinu keja, kako bi oprala patike. U tom momentu je upala u reku i najverovatnije se utopila. Nažalost, drugarica nije uspela da joj pomogne, a okolo nije bilo drugih šetača.

Nišava je inače, poslednjih godina promenila svoju "narav". Od nekadašnje reke koja je jedva promicala i "vukla" se kroz grad, između Tijabare i Pazara, izgradnjom kamenih kosina koje sprečavaju obrušavanje obala i čuvaju kej, postala je neverovatno brza reka, od koje zaziru i najbolji pliovači. Naročito duž obale na kojima su napravljene kosine i počišćeno rastinje. Posle obilnih kiša prošlog meseca, vodostaj je bio viši od uobičajenog, što je u neku ruku takođe kumovalio nesreći. Od momenta utapanja ove devojke, ne radi ni HE Pirot, kako nebi povećavala  vodostaj i time otežala potragu za nestalom A.M. Identičan slučaj desio se pre desetak godina, kada je u talase nabujale reke upao mladić, koji je pronađen nizvodno od grada kod sopotskih njiva.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna