IZBO KOMŠIJE, "POPIO KOKTEL": Eksplozivna naprava bačena u dvorište Saše Dodića (50) iz sela Popovac kod Niša

J. ĆOSIN

26. 01. 2021. u 20:07

U DVORIŠTE Saše Dodića (50), iz sela Popovac, kod Niša, koji je u nedelju nožem izbo troje komšija, a pokušao da povredi i jedno dete, u utorak je bačen Molotovljev koktel.

ИЗБО КОМШИЈЕ, ПОПИО КОКТЕЛ: Експлозивна направа бачена у двориште Саше Додића (50) из села Поповац код Ниша

Foto: J. Ć.

Policija je obavila uviđaj, a još se traga za počiniocem i utvrđuje se motiv ovog incidenta.

Istovremeno, Dodiću je u utorak određen pritvor do 30 dana nakon što je Više javno tužilaštvo u Nišu donelo naredbu o sprovođenju istrage protiv njega zbog sumnje da je izvršio krivično delo teško ubistvo u pokušaju. Tužilaštvo je predložilo pritvor da ne bi uticao na svedoke, dovršio pokušano krivično delo i uznemiro javnost.

Dodić je u nedelju po podne najpre nožem izbo supružnike Aleksandra (39) i Mariju (35) Mičić, a potom je jurio i njihovu četvorogodišnju ćerku, ali ju je spasao komšija Saša Ilić, koji mu se suprotstavio. Dok je pokušavao da urazumi pomahnitalog Dodića i odgovori ga od napada, on je i njega povredio.

Ilić je zadobio teške povrede trbuha, odnosno jetre, zbog čega je hitno operisan, i vitalno je stabilan. Marija i njeg suprug Aleksandar Mičić su zadobili ubodne rane grudnog koša, koje su sanirane, pa njih dvoje nisu životno ugroženi, ali su hospitalizovani radi praćenja njihovog stanja.

pretučen pre nekoliko godina

- Kao mlađi, Dodić je često upadao u tuče, vozio je motor, pravio probleme. Nakon poslednjeg incidenta, koji je imao pre nekoliko godina, kada je pretučen, povukao se, nije pravio probleme, ali izgleda da je postao psihički labilan. Živi sam, majka mu je izvršila samoubistvo, brat mu je u psihijatrijskoj bolnici, a sestra ga nikad ne posećuje - priča nam komšija uhapšenog.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

A SRBIJA?! Pitali Ruse Za koga ćete da navijate na EURO 2024? - ovako su odgovorili