LAŽNA UZBUNA U NOVOM SADU: Zaposleni evakuisani kada je u sud stigla dojava - "Neka budala je unela bombu"

Lj.P.

26. 01. 2021. u 13:24

DOJAVA o eksplozivnoj napravi u zgradi novosadskog suda, bila je lažna, utvrđeno je pregledom protivdiverzione jedinice policije kazala je za „Novosti“, Jelena Ostojin, portparol Višeg suda u Novom Sadu.

ЛАЖНА УЗБУНА У НОВОМ САДУ: Запослени евакуисани када је у суд стигла дојава - Нека будала је унела бомбу

Foto: Printskrin

Zgrada pravosudnih organa i tužilaštava je bila evakuisana oko podne, jer je zasada nepoznati muškarac, nešto pre 12 sati pozvao telefonsku centralu suda i rekao da je „neka budala unela bombu“, o čemu je odmah obaveštena policija, te je usledila evakuacija  zaposlenih i građana, i detaljan pregled zgrade.

Zgrada u kojoj su smešteni Apelacioni, Viši, Osnovni i Privredni sud, kao i Apelaciono, Više i Osnovno tužilaštvo, bili su evakuisani i pre pet dana, odnosno 22. januara,  kada je takođe muški glas preko telefona saopštio da se u toaletu na prvom spratu nalazi eksplozivna naprava i dodao da će ponovo zvati i reći gde je stavio drugu eksplozivnu napravu.

Tada je iza toaletne šolje pronađen beli koverat u kojem se nalazila baterija obmotana plastelinom veličine pesnice. Nadležno tužilaštvo je ovo delo kvalifikovalo kao izazivanje panike i nereda.

Pre toga, dojava o bombi je stigla i 10. decembra prošle godine i to dva puta u razmaku od 45 minuta. I tada je pregledom utvrđeno da je bila lažna.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by NS Uživo (@nsuzivo.rs)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ENERGETSKA EFIKASNOST: Naša zajednička odgovornost i korist