SVE SU ZAVRŠILI ZA 21 MINUT: Vlasnik “Knez petrola” doniraće ukradeni novac policiji ako otkrije pljačkaše

Z. USKOKOVIĆ - Š. MAROVIĆ

22. 01. 2021. u 09:11

UKOLIKO lopovi, koji su iz moje kuće u sredu po podne odneli oko 100.000 evra i dva sata marke "roleks", budu uhvaćeni, sav novac doniraću policiji - kaže, za "Novosti", Srđana Kneževića, vlasnika "Knez petrola".

СВЕ СУ ЗАВРШИЛИ ЗА 21 МИНУТ: Власник “Кнез петрола” донираће украдени новац полицији ако открије пљачкаше

Foto: Privatna arhiva

Kako saznajemo, čak šest zasada nepoznatih osoba učestvovalo je u pljački doma vlasnika lanca benzinskih pumpi. Od izvora bliskog istrazi saznajemo da su dvojica bila zadužena da prate Kneževićevo kretanje, jedan se nalazio u kolima kojim su se dovezli, jedan je bio ispred kuće, dok su se dvojica išla u dom biznismena.

- Pljačkaši su očigledno već neko vreme pratili svaki moj korak i čekali pogodnu priliku da me pokradu - kaže nam Knežević. - Izvesno je da sam bio tipovan. Sa porodicom sam u trenutku pljačke bio kod majke i sestre, na proslavi krsne slave koju smo obeležili u krugu familije, jer mi je otac nedavno preminuo. Lopovi su preskočili ogradu i obili zadnja vrata, kako bi ušli u kuću.

Kada se Knežević vratio i parkirao automobil u garažu, lopovi su i dalje bili u kući, ali su čuli da neko ulazi i dali su se u beg. Ceo događaj trajao je tačno 21 minut, od 17.34 do 17.55, što su zabeležile nadzorne kamere.

- Oni su savršeno dobro znali da nikog nema u kući - ističe Knežević. - Uradili su kompletnu premetačinu, čak su iz tegli praznili kafu i šećer ne bi li našli novac. Pomerili su i sve slike sa zidova, nadajući se da se iza jedne od njih krije sef sa parama. U kući je bilo totalno rasulo. Sve je bilo pripremljeno besprekorno, a lopovi su mislili na svaki detalj. Ukradena su dva "roleks" sata i 100.000 evra, koje ću, ukoliko budu pronađeni, donirati policiji.

Na pitanje da li ovaj slučaj ima veze sa incidentom u Budvi od 24. avgusta prošle godine, kada ga je napao Petrovčanin Milan Kaloštrović, pokušavši da od njega iznudi 120.000 evra, biznismen za naš list kaže da nema takva saznanja.

- Nisam siguran koja je pozadina ove pljačke ni da li je povezana sa incidentom na crnogorskom primorju - kaže vlasnik "Knez petrola". - Na policiji je da rasvetli pljačku i istraži da li postoji bilo kakva povezanost. Kako su mi saopštili, traže se ostaci bioloških tragova i otisaka prstiju, a policija radi sve da lopovi budu što pre uhvaćeni.

NADZORNE KAMERE

ZA rasvetljavanje ovog slučaja, policiji će velika pomoć biti snimci sa nadzorne kamere, koje su već preuzeli, a na kojima je sve zabeleženo. Ipak, trenutno je teško utvrditi identitet počinilaca ovog razbojništva, jer su provalnici na glavama imali fantomke.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SVETSKI DAN URBANISTIČKOG PLANIRANJA: Prilika da se istakne uticaj urbanizma na kvalitet života