NOŽEM UTERIVALI STARI DUG: Policijajoš istražuje svirepi pokušaj ubistva kod Aranđelovca

Z. U. - S. J. M.

10. 12. 2020. u 22:54

POLICIJA istražuje svirepi pokušaj ubistva Marka P. (40) iz Aranđelovca, koga su napadači nekoliko puta izboli nožem u kamenorezačkoj radnji u selu Darosava.

НОЖЕМ УТЕРИВАЛИ СТАРИ ДУГ: Полицијајош истражује свирепи покушај убиства код Аранђеловца

Foto MUP

Brutalan napad se dogodio u utorak uveče, a policija je preksinoć uhapsila šestoricu osumnjičenih u štek-stanu u Beogradu. Među njima je i nekoliko pripadnika kriminalno-navijačke grupe, koja poslednjih meseci seje strah među građanima Srbije.

Reč je o B. Ž. (25), S. N. (25), J. S. (28), Č. I. (21), S. R. (37) i G. D. (21). Akciju njihovog lociranja i hapšenja izveli su operativci Službe za borbu protiv organizovnaog kriminala (SBPOK) UKP MUP Srbije i Bezbednosno-informativne agencije.

Istražni organi pokušavaju da utvrde motiv krvavog napada, koji se dogodio oko 21 sat, a prema nezvaničnim saznanjima reč je o navodnom uterivanju dugova.

- Prvo se pojavila vest da je Marko prodavao automobil, a da su se dvojica osumnjičenih pojavila kao kupci - navodi izvor "Novosti" iz istrage. - Ubrzo se ispostavilo da su navodni kupci došli sa dva vozila. Brutalno su ga pretukli, a onda i izboli noževima. Oštricu su mu zabijali u leđa i desnu ruku i tako mu naneli teške telesne povrede opasne po život.

Neko od kamenozeraca pozvao je policiju i Hitnu pomoć. Marko P. je prevezen u Kliničko-bolnički centar u Kragujevcu gde se lekari trude da ga održe u stabilnom stanju.

Šestorica uhapšenih pronađeni su u stanu u Braničevskoj ulici u Beogradu, gde su se sklonili posle napada. Dvojica od njih S. N. i Č. I., koji se terete da su direktni izvršioci pokušaja ubistva, privedeni su u Više javno tužilaštvo u Kragujevcu, koje je započelo istragu. Njima je određeno policijsko zadržavanje do 48 sati tokom kog su i prebačeni u grad na Lepenici.

Ceo ovaj slučaj komplikuje umešanost pripadnika kriminalno-navijačke grupe, bliske južnoj tribini Partizana, o čijim se navodnim nedelima proteklih nedelja dosta pisalo i pričalo. Istražni organi veruju da je neko od Marka P. pokušao da iznudi novac i da je za to angažovao "proverenu ekipu".

NIJE ŽIVOTNO UGROŽEN

ZDRAVSTVENO stanje povređenog Marka P. je stabilno i nije u životnoj opasnosti, saznajemo u Kliničkom centru u Kragujevcu.

Prema rečima lekara, njegove povrede su sanirane i on je smešten na Odeljenje grudne hirurgije.

On se, inače, u rodni Aranđelovac doselio pre oko godinu dana iz Kotora. Pre četiri meseca zaposlio se u kamenorezačkoj radnji u Darosavi. Sada se ispituje da li je nalog za brutalan napad možda povezan sa Crnom Gorom.

- Marko P. je i pre dve godine brutalno pretučen u porodičnoj kući svog rođenog brata u Kotoru - navodi naš izvor. - U sklopu objekta je bila i kamenorezačka radnja, a dosta zaposlenih je bilo iz Aranđelovca, odakle su, rodom, i braća P. Marko se tada sukobio sa Aranđelovčaninom Miladinom R., koji ga je dva puta udario u glavu drvenom motkom.

Miladin R. je tvrdio da je Marka P. udario u samoodbrani. Sklopio je sporazum sa crnogorskim tužilaštvom i dobio je dve godine zatvora. Posle oporavka, prebijeni Aranđelovčanin se krajem prošle godine vratio u rodni grad.

- Istražujemo da li su Marka stigli neki dugovi iz Kotora - navodi naš izvor. - Malo je verovatno da bi jedan kamenorezac iz sela kod Aranđelovca, "zapao za oko" takvoj kriminalnoj ekipi da nije reč o nečem ozbiljnijem. Znaće se sve narednih dana kada istraga malo odmakne.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUS, OLIMPIJSKI ŠAMPION, ŠOKIRAO SVET: Oni koji dele sankcije Rusima - ovo nisu mogli ni da sanjaju