“VIDEO” DA SU MU UVRAČALI SMRT SINA: U pritvoru zbog napada i pretnji policajcu i njegovoj porodici

V. MITRIĆ

27. 11. 2020. u 23:31

SUDIJA za predhodni postupak Osnovnog suda u Loznici, na predlog OJT u tom gradu, odredio je pritvor do 30 dana Lešničaninu M.P.(55) u specijalizovanoj zatvorskoj ustanovi zbog pretnji koje je uputio policajcu R.C. i njegovoj porodici.

“ВИДЕО” ДА СУ МУ УВРАЧАЛИ СМРТ СИНА: У притвору због напада и претњи полицајцу и његовој породици

Foto: V. Mitrić

Osumnjičenom je pre toga određeno policijsko zadržavanje do 48 časova, uz saglasnog dežurnog tužioca OJT, a bio je podvrgnut i lekarskom pregledu u lozničkoj bolnici.

M.P. je osumnjičen da je pretio da će da ubije policajca R.C. i njegove najbliže. Pretio mu je telefonom, ali je to rekao i nekim meštanima Lešnice, koji će o tome da svedoče već u utorak.

Spominje se da je agresivnost, mržnju i pretnje prema policajcu pokazao i prilikom privođenja u policiju, ali i tokom lekarskog pregleda, uz objašnjenje da mu je ovdašnji čuvar reda i mira ugatao da mu sin, pre nekoliko dana, učini samoubistvo!

To nije prvi put da se ovom Lešničaninu priviđaju gatare i vidari, koje godinama posećuje, a među njima prednjači jedan od većih prevaranata za taj posao, koji je inače iz okoline Bijeljine. Osuđivan je na višegodišnje robije zbog prevara koje se mere stotinama hiljada evra. A policajac kom je osumnjičen M.P. pretio zakleti je protivnik takvih prevanata.

Uhapšenom ovo nije prvo delo. Pre oko pet godina osumnjičen da je tukao dve radnice u prodavnici u centru varoši. Takođe je fizički napao i zaključao policajca R.K. iz Lešnice.

MAHANjE LEKARSKIM IZVEŠTAJEM

SINDIKAT srpske policije pozdravio je brzo, efikasno, profesionalno i odgovorno regaovanje nadležnih, od policije do OJT i suda, posle teških pretnji upućenih po život policajca R.C. i njegovih najbližih, koje je uputio meštanin Lešnice, bukvalno ničim izazvan.

SSP policije ističe da je „ovo odličan primer kako se postupa, narodski rečeno,ni po babu ni po stričevima, u zaštiti života svakog građanina“.

- Ovo utoliko pre što reč o ataku na našeg kolegu R.C. od čoveka koji je već na optuženičkoj klupi zbog napada na još jednog kolegu, njegovu suprugu i još jednu meštanku -kažu u SSP. -Ne sme da se toleriše da neko papirom psihijatra maše samo kada je njemu volja, kako misli da može da pobegne od odgovornosti.Nadležni su reagovali za čistu desetku i veliko im hvala u ime pravde, reda i mira.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)