SASLUŠAN PROFESOR IZ BRUSA OSUMNJIČEN ZA PEDOFILIJU: Devojčica (10) nije jedina žrtva?!

S. Babović

10. 11. 2020. u 21:07

POZNATI izvođač etno-muzike iz Brusa M. C. (64) priveden je u utorak na saslušanje u Osnovno javno tužilaštvo zbog sumnje da je u nedelju u svom domu dodirivao desetogodišnju devojčicu u predelu grudi.

САСЛУШАН ПРОФЕСОР ИЗ БРУСА ОСУМЊИЧЕН ЗА ПЕДОФИЛИЈУ: Девојчица (10) није једина жртва?!

Foto: Facebook/Depositphotos

Kako se sumnja, sve se navodno dogodilo dok je M. C. držao učenici čas frule. Na teret mu se stavljaju nedozvoljene polne radnje.

Majka devojčice je, kako su "Novosti" pisale, odmah po ćerkinoj žalbi prijavila policiji slučaj, a sa devojčicom su razgovarali i stručnjaci Centra za socijalni rad u Brusu. Na društvenim mrežama poslednjih dana se šire informacije da devojčica, navodno, nije bila jedina koja je imala loše iskustvo sa poznatim muzičarem, koji je odmah po prijavi priveden. U neke od objava "Novosti" su imale uvid i u njima se, između ostalog, spominje i "neprijatna" situacija u njegovoj kući, kao i navodni voajerizam.

DRUGI SLUČAJ OVE GODINE

U Brusu je letos podignuta optužnica i protiv D. Ž. (47), koji se tereti da je namamio jedanaestogodišnju devojčicu u svoju kuću i pokušao da je natera da ga poljubi. Kako su mediji tada preneli, on je zagrlio maloletnicu i navodno pokušao da je poljubi u usta.

U Rasinskom okrugu M. C. je poznat kao osnivač Kulturno-umetničkog društva "Kopaonička frula", koje postoji od 2013, a osim što je frulaš, on je i slikar, freskopisac, duborezac. Lokalni mediji su redovno pratili sve njegove aktivnosti, otvaranje izložbi, koncerte, učešća na saborima i festivalima izvorne muzike, humanitaran rad...

U žiži javnosti, osumnjičeni se našao i krajem marta, kada je zajedno sa svojim frulašima, svako veče, izvodio narodne pesme, ali i himnu Kine u znak zahvalnosti ovoj državi zbog njihove podrške Srbiji u borbi protiv korone.

- Decenijama učim decu i borim se da očuvam tradiciju frule, koja je srpski brend - rekao je jednom prilikom M. C.

Milan Mihajlović, javni tužilac OJT Brus, kaže za "Novosti" da će procena strunjaka Centra za socijalni rad biti važna u daljem postupanju. 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

EKSKLUZIVNO: Pogledajte šta policija radi u kući Dankine majke (VIDEO)