PRESUDA ZA SEDAM DANA: Završne reči na suđenju osumnjičenima za pomaganje u ubistvu Darmanovića

S. J. M.

05. 11. 2020. u 09:00

ZAMENIK tužioca Zoran Nikolov zatražio je juče u Višem sudu u završnoj reči da se Sreten Matejić i Saša Đurđanović osude ze pomaganje u ubistvu Gorgije Darmanovića pre dve godine.

ПРЕСУДА ЗА СЕДАМ ДАНА: Завршне речи на суђењу осумњиченима за помагање у убиству Дармановића

Foto arhiva

On je predložio da im se izrekne kazna po zakonu i da im se produži pritvor. Izricanje presude zakazano je za sledeći četvrtak.

Tužilac je rekao da je dokazano da su izvršili krivično delo i u dogovoru sa Dejanom Stankovićem Ždrokincem kupili motor koji je korišćen prilikom ubistva i dovezli ga u Šiljakovac kraj Beograda.

Matejić se, inače, tereti da je kupio taj motor, dok je Đurđanović optužen da je na njemu posle ubistva vozio sada pokojnog Stankovića, koga je policija označila kao ubicu Darmanovića.

KO JE PUCAO

- Sa Stankovićem su tad bila još dva čoveka i svi su otišli u pravcu mesta gde je Darmanović ubijen. Međutim, nikada nije utvrđeno ko ga je ubio. Niko od svedoka nije video izvršioca, već postoje samo indicije da je to učinio Stanković - rekao je advokat Antonić.

Branilac okrivljenog Metejića Goran Obradović tražio je oslobađajuću presudu, jer je, kako je objasnio, njegov klijent, koji se bavi prodajom polovnih vozila, prodao Stankoviću taj motor, ali nije znao, niti ga pitao za šta će ga koristiti:

- Kod njega ne postoji umišljaj, znanje i svest da je učestvovao u bilo kakvoj zaveri, jedino je ostvario profit od te prodaje. On nije krio da je Stankoviću prodao motor i to je znalo najmanje četvoro ljudi. U njegovim radnjama nema ništa nezakonito i ne mogu se tretirati kao pomaganje u ubistvu.

Matejić se sudu obratio rečima da je on samo prodao motor i da nikome zlo ne bi učinio.

I za Sašu Đurđanovića branilac Selimir Antonić je tražio oslobađanje, navodeći da je on tada samo bio u blizini mesta ubistva i da je povezao Stankovića do njegovog vozila, ne znajući šta se prethodno desilo.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024