BIVŠI FUDBALER NJEGUŠ OSLOBOĐEN: Doneta odluka Specijalnog suda

N.B.

30. 10. 2020. u 11:32

PRED Specijalnim sudom u Beogradu danas je nekadašnji fudbaler Zoran Njeguš prvostepenom presudom oslobođen optužbe da je prao novac.

БИВШИ ФУДБАЛЕР ЊЕГУШ ОСЛОБОЂЕН: Донета одлука Специјалног суда

Foto: Nebojsa Parausic

Tužilaštvo mu je na teret stavljalo da je na svoje ime zadržao lokal na Zlatiboru, koji je, kako se tvrdilo, prodao Vitomiru Bajiću, protiv koga se u Italiji vodio postupak zbog trgovine narkoticima, kako bi se prikrilo da je on pravi vlasnik.

Današnjom presudom, Bajićeva udovica Draginja osuđena je na dve i po godine zatvora i 500.000 dinara novčane kazne zbog dva krivična dela pranja para, dok je za ostala dela oslobođena. Prema stavu suda, dokazano je da je ona izvršila prenos lokala na Zlatiboru od 160 kvadrata, vrednosti 250.000 evra na ime Nebojše Đokića, koji je osuđen na dve godine zatvora i pola miliona dinara novčane kazne.

Pored toga, Draginja je, kako je juče rečeno osuđena i zbog kupovine garaže na Novom Beogradu u vrednosti od 1,5 miliona dinara, a sve kako bi se prikrilo da je stvarni vlasnik njen suprug i kako imovina ne bi bila oduzeta. Navedeno je da taj novac potiče od izvršenja krivičnih dela.

Optužbi su oslobođeni i Nemanja Obradović i Željko Papić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a