ISKASAPIO ŽENU PRED OSMOGODIŠNjIM UNUKOM: Pančevcu potvrđena presuda zbog brutalnog ubistva supruge

Novosti online

17. 10. 2020. u 22:59

ИСКАСАПИО ЖЕНУ ПРЕД ОСМОГОДИШЊИМ УНУКОМ: Панчевцу потврђена пресуда због бруталног убиства супруге

Ilustracija Foto: M. Nićiforović

PETAR Mošić (66) iz Pančeva pravosnažno je osuđen na 30 godina zatvora zbog brutalnog ubistva supruge Desanke Mošić na autobuskoj stanici u Pančevu 12. jula prošle godine.

Ovom odlukom odbijena je žalba njegovog branioca i potvrđena prvostepena presuda Višeg suda u Pančevu kojom je Mošić u maju osuđen zbog krivičnog dela teško ubistvo.

On je, prema presudi, 12. jula 2019. godine, smanjenih, ali ne u bitnoj meri, sposobnosti da upravlja svojim postupcima, nožem na autobuskoj stanici u Pančevu kuhinjskim nožem više puta izbo suprugu koju je prethodno godinama zlostavljao.

Tog dana, iako je imao sudsku zabranu prilaska i komuniciranja sa suprugom, počeo je da prati Desanku čim je izašla iz Sigurne kuće u Pančevu gde se nalazila po ličnom zahtevu od 21. juna zbog višegodišnjeg fizičkog i psihičkog nasilja od strane muža. Njemu je prethodno Osnovni sud u Pančevu 26. juna 2019. godine bio produžio hitnu meru privremene zabrane komuniciranja i prilaska žrtvi do 27. jula 2019. godine.

Presreo ju je na autobuskoj stanici i počinio zločin.

U obrazloženju odluke, koja je objavljena na sajtu Apelacionog suda, navodi se da to što Mošić nije ranije bio osuđen za konstantno, uporno i sistematsko zlostavljanje supruge, ne znači da je poštovao javni poredak i zakon, već ga je naprotiv kršio, ali je ostao nekažnjen, ukazao je sud, napominjući da njegova ranija neosudivanost ne može da se ceni kao olakšavajuća okolnost.

Godine života i bolest okrivljenog takođe nisu olakšavajuće okolnosti, jer ni na koji način nisu povezani sa krivičnim delom koje je izvršio. Od otežavajućih okolnosti sud je imao u vidu da je ubistvo izvršio na javnom mestu u podne, što kako navodi sud, kako ukazuje na njegovu beskrupuloznost.

Takođe, suprugu je ubio ispred maloletnog deteta, što ukazuje na bezdušnost okrivljenog. Devet uboda nožem sudu ukazuje na njegovu brutalnost, pri čemu, kako podseća sud, ni posle izvršenja krivičnog dela nije izrazio kajanje.

(021 info)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)