DETALJI SA SASLUŠANJA: Miladin Kovačević detaljno opisao kako se optužena ponašala

V.N.

20. 09. 2020. u 07:40

MILADIN Kovačević saslušan je juče u Prvom osnovnom javnom tužilaštvu u Beogradu gde je u celosti negirao da je pretio devojci T. T. (26) pre četiri dana u centru Beograda.

ДЕТАЉИ СА САСЛУШАЊА: Миладин Ковачевић детаљно описао како се оптужена понашала

Foto AP

Nakon saslušanja, tužilaštvo je predložilo sudu da mu odredi pritvor, imajući u vidu da je ranije osuđivan i da je devojka prijavila "da ga se veoma plaši", što je, međutim, odbijeno. Kovačeviću, koji će se u daljem toku postupka braniti sa slobode, sud je, kako je potvrdila portparol suda Bojana Stanković, odredio meru zabrane prilaska i komuniciranja sa T. T. i njenom rođakom, koja je bila svedok incidenta.

Kovačević je u svojoj odbrani naveo da se video sa T. T., ali da joj te večeri "nije pretio niti da joj je naneo povrede".

- Nakon što je detaljno opisao kako se oštećena ponašala i šta se sve događalo, nije želeo da odgovara na pitanja zamenika tužioca - navodi tužilaštvo u saopštenju.

Kovačević se tereti za krivična dela ugrožavanje sigurnosti i zlostavljanje i mučenje, jer je devojci pretio, vukao je za kosu, polomio joj je telefon, navode u tužilaštvu.

Devojka koja je prijavila njegovo ponašanje u petak je tužilaštvu dostavila "povrednu listu", a tužilaštvo je najavilo da će naložiti veštačenje tih povreda.

ŽALBA

PRVO osnovno tužilaštvo najavilo je žalbu na ovu odluku.Tužilaštvo je tražilo da se odredi pritvor Kovačeviću po dva osnova - zbog postojanja opasnosti da će Kovačević uticati na svedoke, a drugi zbog ranije osuđivanosti takođe za nasilničko krivično delo.

Kovačević je srpskoj javnosti poznat po slučaju iz maja 2008. godine, kada je u studentskom klubu u Bostonu brutalno pretukao kolegu s fakulteta Brajana Stajnhauera, a zbog čega je nakon bekstva iz Amerike, procesuiran u Srbiji.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024