KOLUVIJI PRITVOR JOŠ DVA MESECA: Postupak protiv optuženih u slučaju "Jovanjica"

N. B.

02. 09. 2020. u 07:00

POSEBNO odeljenje beogradskog Višeg suda produžilo je za još 60 dana pritvor većinskom vlasniku poljoprivrednog dobra "Jovanjica" Predragu Koluviji, koji se tereti da je sa saradnicima na tom imanju organizovano proizvodili marihuanu radi dalje prodaje.

КОЛУВИЈИ ПРИТВОР ЈОШ ДВА МЕСЕЦА: Поступак против оптужених у случају Јовањица

Privatna arhiva

Pritvor je produžen i ostalim okrivljenima u ovom slučaju.

Prošle nedelje okončano je pripremno ročište na kojem je utvrđivano koji će se dokazi izvoditi tokom predstojećeg suđenja čiji je početak zakazan za 7. oktobar. Pored Koluvije optuženi su i Sergej Mrđa, zatim Vladan Živojinović, Branislav Miljević, Zdravko Milošević, Stevan Holić, Vule Bojović, Petar Živanović, Petar Hricaj i Boban Jovanović.

Svi osim Mrđe, koji je u bekstvu, u pritvoru su od hapšenja u novembru prošle godine. Tada je saopšteno da je policija po nalogu tužilaštva za organizovani kriminal ušla na poljoprivredno dobro "Jovanjica", nadomak Stare Pazove i tamo pronašla ilegalnu laboratoriju za proizvodnju marihuane u veštačkim uslovima. Tada je zaplenjeno je 649,4 kilograma osušene marihuane i 65.581 stabljika ove opojne droge u sirovom stanju, težine skoro četiri tone.

Inače, početkom jula uhapšeno je još sedmoro osumnjičenih, kojima se na teret stavlja da su bili pripadnici ove grupe. Među njima su petorica radnika MUP i BIA. Protiv njih je istraga u toku.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a