UBIO GA JE DRVENIM KOCEM ZBOG PARA: Presuda za ubistvo, 30 godina zatvoira za smrt Slavoljuba Dragomirovića

D. NOVKOVIĆ

10. 08. 2020. u 10:18

APELACIONI sud u Kragujevcu potvrdio je presudu Višeg suda u Požarevcu.

УБИО ГА ЈЕ ДРВЕНИМ КОЦЕМ ЗБОГ ПАРА: Пресуда за убиство, 30 година затвоира за смрт Славољуба Драгомировића

FOTO: D. Novković

Njom je Nebojša Milošević (35) iz Knežice osuđen na 30 godina zatvora zbog teškog ubistva Slavoljuba Dragomirovića (66) iz Melnice. Ova presuda je pravosnažna i na nju više ne postoji pravo žalbe.

Za saučesnika Mališu Dragutinovića (52), takođe iz Knežice, koji je prvostepeno osuđen na 10 godina, zbog pomaganja, naloženo je ponavljanje postupka, kako bi se utvrdilo da li je kod njega postojao umišljaj. Presude Apelacionog suda donete su na žalbu branitelja optuženih, dok se Više javno tužilaštvo nije žalilo, pošto su u prvostepenom postupku dosuđene kazne koje je i samo tražilo.

Zločin za koji se optuženi terete dogodio se 27. septembra 2018. godine, dok se Slavoljub iz Petrovca na Mlavi vraćao biciklom kući u Melnicu. Optuženi su ga pratili autom, a onda ga je Nebojša, dok je Slavoljub gurao bicikl jer je naišao na uzbrdicu, drvenim kocem sa obližnje njive, prišavši mu s leđa, više puta udario u glavu i tako ga usmrtio.

Nakon toga, iz džepa mu je uzeo 20 evra i 300 dinara, a zatim njegovo telo ostavio u kanalu pored puta. Prvobitno se sumnjalo da je Slavoljuba udario auto, ali su obdukcijom otkrivene povrede glave nanete udarcima tupim predmetom.

RANIJE OSUĐIVANI

PRVOOPTUŽENI Nebojša Milošević od ranije je poznat policiji i pravosudnim organima. On je već osuđivan zbog razbojništva i teških krađa, dok je njegov saučesnik osuđen zbog nasilja u porodici.

Istragom je utvrđeno da su se na biciklu nalazili Nebojšini otisci. Naime, on se sa Slavoljubom sreo u Petrovcu, nakon što je ovaj uzeo bicikl sa servisa. Nebojša mu je tada pokazivao kako rade neke komande na biciklu i tako je ostavio otiske. Pošto je, nakon ubistva, strahovao da će ih policija otkriti, on je odneo bicikl malo dalje i sakrio ga u šipražje.

Motiv ovog zločina je koristoljublje, jer su optuženi mislili da njihova žrtva ima dosta para, pošto je nedavno prodao njivu.

 
OSTALI SUPRUGA I SIN SA POSEBNIM POTREBAMA

ZA optužene niko u Melnici i Knežici nije imao lepu reč, dok su pokojnog Slavoljuba mnogi hvalili i žalili, ističući da je bio dobar i pošten čovek. Iza sebe je ostavio suprugu i sina, koji nisu u stanju da se sami staraju o sebi, jer su lica sa posebnim potrebama.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

MOČVARNA PODRUČJA: Bogatstvo i ugroženost