ANĐELI OTIŠLI MEĐU ANĐELE: Potresne scene sa sahrane mališana Natalije i Nikole - u trenutku kad je počelo opelo, počela je kiša

S. KOSTIĆ

17. 07. 2020. u 19:58

NA seoskom pravoslavnom groblju u Novim Karlovcima, rodbina, prijatelji i komšije ispratili su u petak na večni počinak dva mala anđela - jednogodišnju Nataliju i njenog osmogodišnjeg brata Nikolu.

АНЂЕЛИ ОТИШЛИ МЕЂУ АНЂЕЛЕ: Потресне сцене са сахране малишана Наталије и Николе - у тренутку кад је почело опело, почела је киша

Foto S. Kostić

Nema nikog ko nije pustio suzu za mališanima koji su nastradali u saobraćajnoj nesreći u utorak uveče na putu između Novog Slankamena i Novih Karlovaca. Nesreću su preživeli njihovi roditelji, Milan (34) i Vanesa Živković (29), i brat Mateja (5), koji je lakše povređen.

Ispred kapele, nema i skrhana od bola stajala je rodbina, grcajući u suzama primali su izraze saučešća. Ljudi su bez reči prplazili kraj dva bela kovčega u kapeli, ne verujući da Natalije i Nikole više nema.

- Sve mislim da je ovo neki košmar, da ćemo se svi mi uskoro probuditi. Ovo je velika tragedija. Stara sam, ali se ne sećam se da se ovako nešto dogodilo u našem mestu - kaže nam meštanka Verica (70).

Kada je počelo opelo, počela je da pada kiša, ali kada je tužna povorka sa dva bela kovčega izneta iz kapele, da bi se pročitali poslednji oproštaji, kiša je prestala. Dobovanje kiše zamenili su jecaji i reči da su anđeli otišli među anđele.

- Ne idi, princezo moja, gde ćeš... princezo moja... anđeli moji, ne napuštajte me, deco moja - odjekivali su jecaji baba Slavice, Vanesine majke, koju su pridržavali da ne padne dok su malene kovčege polagali u zemlju.

Foto S. Kostić

MILAN VOZIO SA 0,8 PROMILA

PETOČLANA porodica Živković, koja je kobne večeri bila na jednom privatnom slavlju u susednom mestu Novi Karlovci, doživela je saobraćajnu nesreću na povratku kući. Prvi rezultati istrage pokazuju da je glavni uzrok velika brzina, koja nije bila prilagođena uslovima puta, a kako se pretpostavlja da je vozilom upravljao Milan, na prvom alkotestiranju imao je 0,8 promila alkohola u krvi, dok je na drugom bilo 0,5.

Njihovi roditelji, otac Milan (34) i majka Vanesa (29) Živković, i njihov brat Mateja (5) i dalje se nalaze na bolničkom lečenju, što ih je sprečilo da se zauvek oproste od najdražih, za koje prema nezvaničnim informacijama ni ne znaju da su nastradali.

U vreme sahrane, povređeni Milan i Vanesa i dalje su se oporavljali u bolnici i verovatno im još nije rečeno da su izgubili dvoje dece. Kako saznajemo, Vanesa je u četvrtak po podne prebačena iz KC Vojvodine u Opštu bolnicu u Sremsku Mitrovicu, i stabilnog je stanja, svesna je i komunikativna.

Ne idi, princezo, ne napuštajte me, deco - jecala je baba Slavica

- Pacijentkinja se nalazi na Odeljenju opšte hirurgije i imala je povrede glave i grudnog koša. Obaviće se i dodatne pretrage - rekla je, za "Novosti", Biljana Sremčić, portparol Opšte bolnice u Sremskoj Mitrovici.

Milan se nalazi na odeljenju grudne hirurgije Klinike za plućne bolesti Instituta u Sremskoj Kamenici, i on je, kako saznajemo, vitalno stabilan.

Foto privatna arhiva

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

ŠOKANTNE PROMENE: Zaboravite tenis kakav ste znali, biće dibidus drugačiji! Evo kako će se ubuduće odvijati