POSAO U MINISTARSTVU ZA NAJBOLJE STUDENTKINJE: Siniša Mali - "Sledeći konkurs za zaposlenje u drugoj polovini marta"

Novosti online

08. 03. 2021. u 11:53

ПОСАО У МИНИСТАРСТВУ ЗА НАЈБОЉЕ СТУДЕНТКИЊЕ: Синиша Мали - Следећи конкурс за запослење у другој половини марта

Foto: Instagram

MINISTAR finansija u Vladi Republike Srbije Siniša Mali danas je primio šest diplomiranih ekonomistkinja, doskorašnjih studentkinja Ekonomskog fakulteta u Beogradu koje su dobile posao u Ministarstvu finansija, a uz čestitke za 8. mart, poželeo im je da pokažu stečeno znanje i da ostvare najbolje rezultate u radu.

- Danas smo poželeli dobrodošlicu za šest diplomiranih ekonomistikinja, koje su nedavno završile Ekonomski fakultet u Beogradu, a koje počinju da rade u Ministarstvu finansija. U saradnji sa Ekonomskim fakultetom, raspisali smo konkurs i izabrali smo najbolje studente, kojima želim puno sreće u radu! Naredni konkurs će biti raspisan u drugoj polovini marta. Želimo da na ovaj način pružimo priliku mladim ljudima da pokažu šta znaju i da razviju svoje potencijale. Ja im želim i srećan 8. mart, Dan žena, i neka im ovaj dan bude jedan lep početak profesionalne karijere - naveo je Mali.

Ministar Mali je naglasio da je davanje prilike za zaposlenje uspešnim studentima sa Ekonomskog fakulteta u Beogradu primer davanja šanse mladima.

- Naša želja je bila da, zajedno sa Ekonomskim fakultetom, najboljim studentima koji su izrazili želju da rade u Ministarstvu finansija, to i omogućimo. U ovom trenutku, šest doskorašnjih studentkinja počinje s radom i one su dobile posao na određeno vreme. Ukoliko se dobro pokažu, daćemo im šansu da dobiju i ugovore na neodređeno vreme i to u sektoru budžeta, fiskalnih rizika i makroekonomskih projekcija - rekao je on.

Ministar Mali, koji je i inicijator ove akcije, istakao je da je oduševljen energijom, kao i željom za novim saznanjima devojaka koje su dobile zaposlenje.

- Potpuno sam impresioniran ovim mladim damama i želim im puno sreće i uspeha. Neka ovo bude primer svakome da zna da svoje snove može da ostvari ovde, u našoj zemlji. Mi smo kao Vlada otvoreni prema novim mladim kadrovima. Moja želja je bila da svoje snove ostvare ovde u Srbiji, a ne u Australiji, Kanadi, Americi. Ovo je konkretan primer kako zajedno možemo da promenimo neke stvari u našoj zemlji - naveo je on.

On je podsetio i na projekat „Moja prva plata“, preko kojeg je oko 5.000 preduzeća zaposlilo više od 8.500 mladih ljudi.

- Sa tim programom ćemo nastaviti  i ove godine. Ono što je za mene važno, kao ministra finansija, to je da ćemo već u martu ili aprilu imati novi konkurs sa Ekonomskim fakultetom za još četiri radna mesta za najbolje studenate tog fakulteta - rekao je Mali.

On je dodao i da Ministarstvo finansija priprema i treći paket pomoći privredi i građanima Srbije, te da će mlade dame koje su počele s radom, imati priliku da u tome učestvuju.

- Čestitam 8. mart svim damama u našoj zemlji, svim ženama koje rade u Ministarstvu finansija i u Vladi Republike Srbije. Želim puno uspeha i lepih trenutaka i za vas šest. Hvala, pre svega na poverenju koje ste nam ukazali, da vaše prve korake u radu, prvo radno iskustvo, upravo ostvarite u Ministarstvu finansija Vlade Republike Srbije - zaključio je Mali.

Jedna od primljenih je Jelena Popov, koja se srdačno zahvalila na prilici koja joj je ukazana, i napomenula da je trenutno na master studijama, te da sledeće godine planira da upiše doktorske studije.

- Velika mi je čast što sam dobila priliku da radim u najvažnijem ministarstvu u Republici Srbiji  i da budem deo ovako velike organizacije. Hvala na prilici, jer ovde mogu dosta da naučim, ali i da pokažem koliko kvalitetne kadrove daje Ekonomski fakultet u Beogradu. Radiću u Sektoru za praćenje fiskalnih rizika, što se nadam da će biti moja doktorska disertacija naredne godine - rekla je ona.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)